Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Καρντάσιαν – Γουέστ: Οριστικοποιήθηκε το διαζύγιο – Τι διατροφή θα πληρώνει ο ράπερ

Και επίσημα διαζευγμένοι είναι από σήμερα ο Κάνιε Γουέστ και η Κιμ Καρντάσιαν, οι οποίο οριστικοποίησαν τον χωρισμό τους και κατέληξαν επιτέλους σε συμφωνία για την επιμέλεια των τεσσάρων παιδιών τους και την περιουσία τους.

Στα έγγραφα του διαζυγίου αναφέρεται ότι το πρώην ζευγάρι θα έχει από κοινού τη φυσική και νομική επιμέλεια των τεσσάρων παιδιών τους: North, 9 ετών, Saint, 6 ετών, Chicago, 4 ετών και Psalm, 3 ετών.

Το δικαστήριο όρισε ότι ο Κάνιε θα πρέπει να καταβάλει το ποσό των 200.000 δολαρίων στην Καρντάσιαν ως διατροφή, ενώ θα είναι επίσης υπεύθυνος για τα μισά από τα ιατρικά, εκπαιδευτικά και ασφαλιστικά έξοδα των παιδιών.

View this post on Instagram

A post shared by Sarah (@planetkoko)

 

Το ζευγάρι συμφώνησε επίσης να διευθετήσει τις διαφορές σχετικά με τα παιδιά συμμετέχοντας σε διαμεσολάβηση. Ωστόσο, εάν κάποιο από τα δύο μέρη δεν συμμετάσχει, θα επιτρέπεται στο άλλο να το κάνει.

Τα περιουσιακά στοιχεία του ζευγαριού θα μοιραστούν με βάση το προγαμιαίο συμβόλαιο που είχαν υπογράψει.

Η οριστικοποίηση του διαζυγίου έρχεται εννέα μήνες αφότου η Κιμ Καρντάσιαν κατάφερε να κριθεί νομικά ανύπαντρη.

Ο Γουέστ είχε προηγουμένως αμφισβητήσει το αίτημα της Καρντάσιαν να κηρυχθεί νόμιμα ανύπαντρη, αλλά σε δήλωσή του τότε ανέφερε ότι: «Ζήτησα από την ομάδα μου να επισπεύσει την λύση του γάμου μου με την Κιμ, ώστε να μπορέσω να δώσω όλη μου την προσοχή στα πανέμορφα παιδιά μας».

View this post on Instagram

A post shared by (@chimagazineit)

 

Ο ράπερ και η σταρ των ριάλιτι άρχισαν να βγαίνουν το 2012, ενώ παντρεύτηκαν 2 χρόνια μετά, τον Μάιο του 2014. Η πρώτη κρίση στον γάμο τους φάνηκε να σηματοδοτείται από τα δημόσια ξεσπάσματα του Κάνιε κατά της Κιμ, γύρω στο 2020. Την ίδια περίοδο, ο ράπερ είχε θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία των ΗΠΑ. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, ο Γουέστ είχε δημοσιοποιήσει προσωπικές λεπτομέρειες για τον γάμο και την οικογένειά του.

Τότε, η Καρντάσιαν σε μια σπάνια δήλωσή της αποκάλυψε ότι ο Γουέστ πάσχει από διπολική διαταραχή, ζητώντας από τους θαυμαστές της να δείξουν «συμπόνια» για την «περίπλοκη και επώδυνη» κατάσταση ανάμεσα σε εκείνη και τον σύζυγό της.

Η Καρντάσιαν κατέθεσε αίτηση διαζυγίου από τον Γουέστ τον Φεβρουάριο του 2021 μετά από σχεδόν επτά χρόνια γάμου. Μήνες αργότερα, τον Δεκέμβριο, ζήτησε να κηρυχθεί νομικά ελεύθερη. Ζήτησε επίσης να διαχωριστούν τα θέματα της επιμέλειας των παιδιών και της περιουσίας από την οικογενειακή της κατάσταση και να αποκατασταθεί το πατρικό της όνομα.

View this post on Instagram

A post shared by (@chimagazineit)

 

Στα δικαστικά έγγραφα που κατατέθηκαν τον Φεβρουάριο, η Καρντάσιαν είχε δηλώσει: «Επιθυμώ πολύ να χωρίσω. Ζήτησα από τον Κάνιε να κρατήσει το διαζύγιό μας μυστικό, αλλά δεν το έχει κάνει. Ο Κάνιε έχει δημοσιεύσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πολλές παραπληροφορίες σχετικά με τα ιδιωτικά οικογενειακά μας θέματα και τη συν-γονική μας σχέση, γεγονός που μου έχει δημιουργήσει συναισθηματική δυσφορία. Πιστεύω ότι το δικαστήριο που θα τερματίσει την οικογενειακή μας κατάσταση θα βοηθήσει τον Κάνιε να αποδεχτεί ότι η συζυγική μας σχέση έχει τελειώσει και να προχωρήσει σε έναν καλύτερο δρόμο που θα μας βοηθήσει στην ειρηνική συνεκπαίδευση των παιδιών μας».

Η Καρντάσιαν προσέθετε: «Αν και εύχομαι ο γάμος μας να είχε πετύχει, έχω συνειδητοποιήσει ότι δεν υπάρχει τρόπος να αποκατασταθεί. Ο Κάνιε δεν συμφωνεί, αλλά τουλάχιστον φαίνεται ότι έχει συνειδητοποιήσει ότι εγώ θέλω να τερματίσω τον γάμο μας, ακόμα κι αν εκείνος δεν το θέλει. Ζητώ από το Δικαστήριο να με επαναφέρει στην ιδιότητα του ανύπαντρου ατόμου, ώστε να μπορέσω να ξεκινήσω τη διαδικασία επούλωσης και να μπορέσει η οικογένειά μας να προχωρήσει σε αυτό το νέο κεφάλαιο της ζωής μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Ο αριθμός των παιδιών που ζουν σε κατάσταση φτώχειας στο Ηνωμένο Βασίλειο έφτασε σε πρωτοφανές επίπεδο, για πρώτη φορά εδώ και τουλάχιστον 20 χρόνια,...

ΔΙΕΘΝΗ

Δραματική είναι η κατάσταση των αμάχων και κυρίως των παιδιών στη Γάζα λόγω του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς, καθώς σύμφωνα με τον ΟΗΕ είναι αντιμέτωπα από...

ΔΙΕΘΝΗ

Εφιαλτική είναι η κατάσταση στη βόρεια Γάζα. Το μοναδικό παιδιατρικό νοσοκομείο της περιοχής αντιμετωπίζει σοβαρές ελλείψεις σε τρόφιμα, νερό και φάρμακα, ενώ σύμφωνα με τον ΠΟΥ,...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εξαντλείται το χρονικό περιθώριο των δικαιούχων για την υποβολή αίτησης για χορήγηση του επιδόματος παιδιού. Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοικτή έως και τις 18:00...