Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Σε επαγρύπνηση η κυβέρνηση- Στο επίκεντρο της προσοχής τα νησιά- Τι θα γίνει με τη Μύκονο

Σε επαγρύπνηση βρίσκεται η κυβέρνηση αναφορικά με την κυριαρχία της μετάλλαξης Δέλτα στη χώρα μας.

Βασικός στόχος είναι η στεγανοποίηση των νησιών από τη διασπορά του κορωνοϊού και γι’ αυτό το λόγο αξιολογούνται καθημερινά τα επιδημιολογικά δεδομένα, με την κυβέρνηση και τους ειδικούς να είναι έτοιμοι να παρέμβουν όταν κριθεί απαραίτητο.

Η προσοχή είναι στραμμένη σε Ίο, Πάρο, Σαντορίνη, Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο, όπου οι μολύνσεις παραμένουν σε υψηλά επίπεδα.

Υπό το φόβο να εφαρμοστεί και σε άλλα δημοφιλή νησιά lockdown «τύπου Μυκόνου», οι τοπικοί φορείς έχουν κινητοποιηθεί προκειμένου να τηρηθούν τα μέτρα και να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού που θα οδηγήσουν σε διασπορά του κορωνοϊού.

Ο δήμαρχος της Πάρου, Μάρκος Κωβαίος μιλώντας στο Newsbomb.gr επισημαίνει πως γίνεται μια τρομερή προσπάθεια από τον δήμο να εφαρμοστούν κατά γράμμα τα μέτρα αλλά και να εμβολιαστούν οι πολίτες, ενώ παράλληλα τρέχει μια καμπάνια ενημέρωσης για τον εμβολιασμό. «Έχουμε να επιλέξουμε αν θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε και να ζούμε κανονικά ή θα κλείσουμε, με ότι μπορεί αυτό μπορεί να σημαίνει από την τοπική οικονομία», αναφέρει χαρακτηριστικά στο ο κ. Κωβαίος. Και προσθέτει: «Ένα ενδεχόμενο lockdown θα είναι χτύπημα στην καρδιά της οικονομίας του νησιού».

Να εμβολιαστούν όλοι όσοι δεν το έχουν πράξει ακόμη και να αναθεωρήσουν την επιζήμια για τον εαυτό τους, τους οικείους τους και για το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο, άποψή τους επιλέγοντας τη ζωή, κάλεσε τους συμπολίτες του ο δήμαρχος Ρεθύμνης, Γιώργης Μαρινάκης. Οπως επεσήμανε «ο εμβολιασμός είναι αγάπη προς το συνάνθρωπο. Είναι παραδοχή ζωής. Είναι σεβασμός στην ανθρώπινη ύπαρξη. Είναι ελευθερία».

Αναφορικά με τη Μύκονο η επιδημιολογική εικόνα εμφανίζει βελτίωση, ενώ σαρωτικοί είναι οι έλεγχοι σε αεροδρόμια και λιμάνια. Ταυτόχρονα οι επιχειρηματίες του νησιού προσφέρουν κίνητρα στους εργαζόμενους για να σπεύσουν να εμβολιαστούν.

Αρμόδιες πηγές επισημαίνουν πως εφόσον υπάρξουν σημάδια υποχώρησης του ιικού φορτίου, θα αρθούν από 27 Ιουλίου τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί στο νησί. Υπενθυμίζεται πως έχει απαγορευτεί η μουσική στα καταστήματα εστίασης, ενώ έχει επιβληθεί και απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας 1 με 6 τη νύχτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

ΓΕΛ Πάρου: Διήμερη βιωματική δράση Σε έναν κόσμο που αλλάζει πώς να χωρέσω το δικό μου όνειρο; Πώς να ταιριάξω εγώ σε αυτόν τον...

ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζονται σε πανελλαδική κλίμακα οι εξορμήσεις από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) με διενέργεια δωρεάν rapid test για όλους τους...

ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα Πέμπτη, 28 Μαρτίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο τιμάται η μνήμη των Αποστόλου και Μάρτυρος Ηρωδίωνος επισκόπου Πατρών, Οσίου Ιλαρίωνος του νέου ηγουμένου μονής της Πελεκητής. Δεν υπάρχει κάποιο γνωστό όνομα που να γιορτάζει...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

“Με απέραντο σεβασμό στον πόνο των οικογενειών που έχασαν δικούς τους ανθρώπους στα Τέμπη” ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, διεμήνυσε από την Ολομέλεια...