Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Κίνα: Σχεδόν το 90% των κατοίκων της Χενάν έχει μολυνθεί από κορονοϊό, σύμφωνα με αξιωματούχο

Σχεδόν το 90% των κατοίκων της Χενάν, μιας από τις κινεζικές επαρχίες με το μεγαλύτερο πληθυσμό στη χώρα, έχει μολυνθεί από την Covid-19, ανακοίνωσε σήμερα ένας αξιωματούχος των περιφερειακών υγειονομικών αρχών, τη στιγμή που η χώρα αντιμετωπίζει ένα άνευ προηγουμένου άλμα στα κρούσματα.

Έπειτα από τρία χρόνια περιορισμών που ήταν από τους πιο δρακόντειους στον κόσμο, η Κίνα ήρε ξαφνικά τον περασμένο μήνα τα περισσότερα από τα υγειονομικά μέτρα της εναντίον του κορονοϊού. Ο αριθμός των ασθενών σημείωσε εκθετική αύξηση, ενώ το σύστημα υγείας κατακλύζεται από ηλικιωμένους ασθενείς και τα αποτεφρωτήρια φαίνεται να μην μπορούν να ανταποκριθούν στη συρροή των πτωμάτων.

Στη Χενάν (κεντρική Κίνα), την τρίτη πιο πολυάνθρωπη επαρχία της Κίνας, 89% του πληθυσμού ήταν στις 6 Ιανουαρίου μολυσμένο από την Covid-19, δήλωσε ένας αξιωματούχος των τοπικών υγειονομικών αρχών, ο Καν Τσουανσένγκ. Βάσει αυτού του ποσοστού, περίπου 88,5 εκατομμύρια άνθρωποι φέρονται να έχουν ήδη κολλήσει την Covid, από τα περίπου 100 εκατ. κατοίκους που αριθμεί η επαρχία.

Ο αριθμός των ιατρικών επισκέψεων για πυρετό κορυφώθηκε στις 19 Δεκεμβρίου και έκτοτε μειώνεται συνεχώς στη Χενάν, διευκρίνισε ο αξιωματούχος μιλώντας στους δημοσιογράφους. Οι αρχές περιμένουν ένα νέο κύμα μολύνσεων κατά το σεληνιακό Νέο Έτος (στις 22 Ιανουαρίου), καθώς εκατομμύρια Κινέζοι των πόλεων μεταβαίνουν στην επαρχία για να γιορτάσουν με τις οικογένειές τους.

Καθώς πλησιάζουν οι εορτασμοί, περισσότερα από 34 εκατομμύρια δρομολόγια είχαν ανακοινωθεί για το Σάββατο, την πρώτη ημέρα των μεγαλύτερων μετακινήσεων του έτους στην Κίνα, σύμφωνα με τους επίσημους αριθμούς.

Η Κίνα, η οποία αριθμεί 1,4 δισεκατομμύριο κατοίκους, δεν έχει καταγράψει μετά την άρση των υγειονομικών περιορισμών το Δεκέμβριο παρά μόνο 30 θανάτους που οφείλονται στην Covid, παρά το άνευ προηγουμένου κύμα μολύνσεων που αντιμετωπίζει η χώρα. Οι αριθμοί δεν αντανακλούν την κατάσταση, σύμφωνα με πολλούς ειδικούς του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Η Κίνα αναθεώρησε τον Δεκέμβριο τα κριτήριά της για την καταμέτρηση των θυμάτων της Covid.

Στο εξής μόνο αυτοί, που αποβιώνουν άμεσα από αναπνευστική ανεπάρκεια, που συνδέεται με τον κορονοϊό, περιλαμβάνονται στις στατιστικές. Αυτή η αλλαγή μεθοδολογίας σημαίνει πως πολλοί θάνατοι δεν θα καταγράφονται πλέον ως οφειλόμενοι στην Covid.

Παρά το επιδημιολογικό άλμα, η Κίνα ήρε χθες, Κυριακή, την υποχρέωση της καραντίνας για τους επιβάτες που φθάνουν στο έδαφός της από το εξωτερικό. Ωστόσο εξακολουθεί να υπάρχει απαίτηση για τεστ PCR και οι τουριστικές βίζες παραμένουν σε αναστολή εδώ και σχεδόν τρία χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Άντονι Μπλίνκεν, θα μεταβεί στη Γαλλία την επόμενη εβδομάδα όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν για να...

ΔΙΕΘΝΗ

Πηγές του τουρκικού υπουργείου Άμυνας ανέφεραν ότι μέλη της Επιτροπής Ενόπλων Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ θα επισκεφθούν αύριο Παρασκευή την Άγκυρα....

ΔΙΕΘΝΗ

Η Ιταλίδα Ιλάρια Σάλις (Ilaria Salis), η οποία βρίσκεται φυλακισμένη στη Βουδαπέστη με την κατηγορία της βίαιας επίθεσης κατά 3 ακροδεξιών, παρουσιάστηκε σήμερα στο...

ΔΙΕΘΝΗ

Η κατάρρευση της γέφυρας «Francis Scott Key» στη Βαλτιμόρη και οι επιπτώσεις της θα μπορούσαν να οδηγήσουν στη μεγαλύτερη πληρωμή ναυτασφαλίσεων όλων των εποχών,...