Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Ο πρόεδρος της γαλλικής ομοσπονδίας ζήτησε συγγνώμη για τα υποτιμητικά σχόλια για τον Ζιντάν

Ο πρόεδρος της Γαλλικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (FFF), Noël Le Graët, ζήτησε συγγνώμη από τον Ζινεντίν Ζιντάν τη Δευτέρα, μετά τα σχόλιά του για τον πρώην προπονητή της Ρεάλ Μαδρίτης που προκάλεσαν την οργή παικτών, πολιτικών, ακόμη και του ισπανικού συλλόγου.

Ο Ζιντάν ήταν ένα από τα φαβορί για να αναλάβει τη Γαλλία εάν ο Ντιντιέ Ντεσάν είχε παραιτηθεί, αλλά το συμβόλαιο του Ντεσάν παρατάθηκε αφού οδήγησε την ομάδα στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπου έχασε από την Αργεντινή στο Κατάρ τον περασμένο μήνα.

Όταν ρωτήθηκε αν ο Ζιντάν, νικητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου με τη Γαλλία το 1998 και εθνικό σύμβολο, θα διοικούσε τώρα τη Βραζιλία, ο Le Graët είχε πει στο RMC: «Δεν δίνω δεκάρα, μπορεί να πάει όπου θέλει!».

Ο Le Graët πρόσθεσε ότι δεν θα σήκωνε καν το τηλέφωνο αν καλούσε ο Ζιντάν, προκαλώντας αντιδράσεις και συγγνώμη.

«Θα ήθελα να ζητήσω την προσωπική μου συγγνώμη για αυτές τις παρατηρήσεις που δεν αντικατοπτρίζουν απολύτως τις σκέψεις μου, ούτε το ενδιαφέρον μου για τον παίκτη που ήταν και τον προπονητή που έγινε», είπε ο Le Graët σε δήλωση που αναφέρει η L’Équipe.

«Παραδέχομαι ότι έκανα αμήχανες παρατηρήσεις που δημιούργησαν παρεξήγηση. Ο Ζιντάν γνωρίζει την τεράστια εκτίμηση που τρέφω για αυτόν, όπως όλοι οι Γάλλοι».

Την Κυριακή, ο Le Graët είχε πει ότι ο Ζιντάν ήταν μεν στα υπ΄ όψιν, αλλά δεν είχε καμία πιθανότητα να αντικαταστήσει τον Ντεσάν.

«Ποιος μπορεί να κάνει σοβαρές επικρίσεις στον Ντεσάν;» είπε. “Κανείς. Ο Ζιντάν κάνει ό,τι θέλει. Δεν είναι δουλειά μου. Δεν τον έχω γνωρίσει ποτέ, δεν σκεφτήκαμε ποτέ να διώξουμε τον Ντιντιέ. Μπορεί να πάει όπου θέλει, σε έναν σύλλογο… Αν ο Ζιντάν προσπαθούσε να επικοινωνήσει μαζί μου; Σίγουρα όχι, δεν θα σήκωνα καν τηλέφωνο!».

Ο Ζιντάν ήταν ο πρώτος προπονητής που κέρδισε το Champions League τρεις συνεχόμενες φορές όταν ήταν στην Ρεάλ Μαδρίτης. Ο 50χρονος, ο οποίος κέρδισε επίσης το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2000 με τη Γαλλία σε μια λαμπερή καριέρα, είναι χωρίς δουλειά αφότου έφυγε από την ισπανική ομάδα το 2021.

Ο Κιλιάν Μπαπέ ήταν ένας από τους πρώτους που εξέφρασε την αποδοκιμασία του για τα σχόλια του Le Graët: «Ο Ζιντάν είναι η Γαλλία, δεν σεβόμαστε έτσι τον θρύλο», έγραψε ο Μπαπέ στο Twitter μετά την προβολή της συνέντευξης του Le Graët.

Οι δηλώσεις Λε Γκρε για τον Ζιντάν ως δυνητικού διαδόχου του Ντεσάν έρχεται δύο χρόνια αφότου είχε υποστηρίξει τον πρώην μέσο για να αναλάβει τα ηνία εάν ήταν διαθέσιμος.

Η υπουργός Αθλητισμού της Γαλλίας, Amélie Oudéa-Castéra, ήταν μια από τους πολλούς πολιτικούς που αντέδρασαν στα σχόλια του Le Graët: «Ακατανόητα σχόλια και συν τοις άλλοις μια επαίσχυντη έλλειψη σεβασμού, που μας πληγώνει όλους, απέναντι σε έναν θρύλο του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού», έγραψε στο Twitter.
Η Ρεάλ Μαδρίτης δήλωσε: «Αυτές οι δηλώσεις δείχνουν έλλειψη σεβασμού για μια από τις πιο αξιοθαύμαστες προσωπικότητες του ποδοσφαίρου σε όλο τον κόσμο και ο σύλλογός μας περιμένει μια άμεση διόρθωση. Οι δηλώσεις του προέδρου της Γαλλικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου είναι ακατάλληλες για κάποιον που έχει τέτοια εκπροσώπηση και είναι από μόνες τους τουλάχιστον ακατάλληλες».

Πηγή: The Guardian

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Μία ένορκος στην ποινική δίκη του Ντόναλντ Τραμπ απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά της αφού δήλωσε ότι αισθάνεται φόβο καθώς δημοσιοποιήθηκαν ορισμένα στοιχεία της ταυτότητάς...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Αμερικανός Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στο Κόσοβο, Jeff Hovenier, δήλωσε ότι οι πρόσφατες περιπτώσεις δολοφονιών και αυτές της ενδοοικογενειακής βίας δείχνουν την ανάγκη...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Υπογραμμίζω για μία ακόμα φορά ότι το έργο της διασύνδεσης των POS με τις ταμειακές μηχανές βαίνει προς ολοκλήρωση και δεν υπάρχει καμιά απολύτως...

ΔΙΕΘΝΗ

Η πρώτη απευθείας επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ στις 13 Απριλίου έχει επαναφέρει το σημείο εστίασης στις ικανότητες της αεροπορικής άμυνας καθώς οι Ισραηλινοί...