Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Ελένη Τουλουπάκη: Απολογείται στις 23 Ιανουαρίου στο Ειδικό Δικαστήριο

Την μεθεπόμενη Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2023 θα απολογηθεί η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη. Σήμερα, έκλεισε ο κύκλος εξέτασης των μαρτύρων ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου περί ευθύνης των υπουργών.

Συγκεκριμένα, ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου που δικάζεται ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η Ελένη Τουλουπάκη κατέθεσαν σήμερα 5 μάρτυρες υπεράσπισης της εισαγγελικής λειτουργού.

Πρώτος κατέθεσε ο καθηγητής ορθοπεδικής του Πανεπιστημίου Κρήτης Γεώργιος Κοντάκης, ο οποίος είναι συνάδελφος του αδελφού της κυρίας Τουλουπάκη, ο οποίος αναφέρθηκε στον χαρακτήρα της εισαγγελέως και την πορεία της στον εισαγγελικό κλάδο, ενώ χαρακτήρισε την κ. Τουλουπάκη ως ιδανική λειτουργό για την Εισαγγελία Διαφοράς.

Ο δημοσιογράφος Γεώργιος Λακόπουλος ήταν ο δεύτερος μάρτυρας ο οποίος χαρακτήρισε εκφοβισμό στο πρόσωπο της κυρίας Τουλουπάκη τις επιθέσεις που δέχθηκε όταν διαβίβασε στη Βουλή τη δικογραφία για τα δέκα πολιτικά πρόσωπα, ενώ παράλληλα χαρακτήρισε άδικες τις επιθέσεις αυτές.

Ο Ευάγγελος Ξυνός καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και συνάδελφος του αδελφού της κυρίας Τουλουπάκη, ήταν ο τρίτος μάρτυρας ο οποίος εκφράστηκε με θετικά για την εισαγγελική λειτουργό.

Τέταρτος μάρτυρας κατέθεσε η Αργυρώ Μαστοράκη υπάλληλος της Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων-ΑΑΔΕ (επιστημονικό προσωπικό), η οποία εκ της θέσεως της είχε ερευνήσει (άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών, κ.λπ.) τον Αντώνη Σαμαρά, Ιωάννη Στουρνάρα, Άδωνη Γεωργιάδη και Ανδρέα Βγενόπουλου. Η κυρία Ξυνού επισήμανε ότι δεν δέχθηκε ποτέ κάποια παρέμβαση στο έργο της, τόσο από την κυρία Τουλουπάκη, όσο και από τους τότε επίκουρους εισαγγελείς.

Τέλος, πέμπτη και τελευταία μάρτυρας κατέθεσε η υπάλληλος της ΑΑΔΕ Κωστούλα Ταραντίλη, η οποία χαρακτήρισε την κυρία Τουλουπάκη τυπική στα υπηρεσιακά της καθήκοντα με την οποία είχε άριστες σχέσεις, όπως άριστες σχέσεις είχε η εισαγγελική λειτουργός και με τους άλλους συνεργάτες της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Μήνυμα από το 112 εστάλη σε όσους βρίσκονται στη Θεσσαλία, και τρεις ακόμη περιφέρειες ενόψει της κακοκαιρίας ενώ σε ετοιμότητα είναι σύσσωμος ο κρατικός...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το τελευταίο διάστημα οι τιμές στις βενζίνες είναι ανοδικές, ενώ το πετρέλαιο παρουσιάστηκε σήμερα καθοδικό, ενώ οι τιμές στις βενζίνες, έμειναν σταθερές σήμερα, είπε...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανάρτηση με την οποία σχολιάζει βίντεο από τηλεοπτική εμφάνιση του βουλευτή της ΝΔ, Δημήτρη Κυριαζίδη έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης. «Αυτόν τον...

ΔΙΕΘΝΗ

Είναι «απολύτως απαραίτητο» να υπάρχει σταθερότητα στην περιοχή και «όλες οι πλευρές να απέχουν από περαιτέρω ενέργειες» τόνισε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον...