Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Πυρετώδεις προετοιμασίες στο Τατόι για την κηδεία του

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στο Κτήμα Τατοΐου εν όψει της κηδείας του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου, την ερχόμενη Δευτέρα. Θα ταφεί ως ιδιώτης, κοντά στους προγόνους του στο Τατόι, όπως αποφασίστηκε σε διυπουργική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό.

Από χθες, όταν και ολοκληρώθηκε η σύσκεψη, βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, εκεί όπου βρίσκεται το “βασιλικό νεκροταφείο” όπως συνηθίζεται να το λένε. Ήδη από νωρίς το πρωί έχουν ξεκινήσει να έρχονται μηχανήματα και εργάτες για να καταφέρουν να διαμορφώσουν το χώρο, ο οποίος επηρεάστηκε και από τη φωτιά που ξέσπασε πριν από δύο χρόνια.

Ισχυρή είναι η παρουσία της αστυνομίας για τη φύλαξη του μνημείου όσο και για τα μέτρα ασφαλείας τα οποία θα ληφθούν, δεδομένου ότι αναμένονται πολλές προσωπικότητες από το εξωτερικό. Θα τηρηθούν μάλιστα όλες οι διαδικασίες που προβλέπει το πρωτόκολλο για τους επίσημους από το εξωτερικό που θα παραστούν στην κηδεία.

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, βαφτισιμιός του Κωνσταντίνου και εκπρόσωποι από τις βασιλικές οικογένειες Δανίας, Σουηδίας, Ισπανίας και Νορβηγίας, αναμένεται να δώσουν το παρών στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, η οποία ορίστηκε ως υπεύθυνη για τη διαμόρφωση του χώρου. Η ίδια βρέθηκε χθες στο Τατόι για να ερευνήσει το χώρο και να οργανωθούν οι εργασίες.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αποδέχθηκε το αίτημα της οικογένειας να τελέσει την εξόδιο ακολουθία την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου στη Μητρόπολη Αθηνών.

Σχετικές ειδήσεις:

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Μία ένορκος στην ποινική δίκη του Ντόναλντ Τραμπ απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά της αφού δήλωσε ότι αισθάνεται φόβο καθώς δημοσιοποιήθηκαν ορισμένα στοιχεία της ταυτότητάς...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Αμερικανός Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στο Κόσοβο, Jeff Hovenier, δήλωσε ότι οι πρόσφατες περιπτώσεις δολοφονιών και αυτές της ενδοοικογενειακής βίας δείχνουν την ανάγκη...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Υπογραμμίζω για μία ακόμα φορά ότι το έργο της διασύνδεσης των POS με τις ταμειακές μηχανές βαίνει προς ολοκλήρωση και δεν υπάρχει καμιά απολύτως...

ΔΙΕΘΝΗ

Η πρώτη απευθείας επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ στις 13 Απριλίου έχει επαναφέρει το σημείο εστίασης στις ικανότητες της αεροπορικής άμυνας καθώς οι Ισραηλινοί...