Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 41χρονου ληστή με το πατίνι – Είχε διαπράξει κλοπές σε 12 κοσμηματοπωλεία

Συνελήφθη 41χρονος ημεδαπός ο οποίος διέπραττε κλοπές από κοσμηματοπωλεία με τη μέθοδο της απασχόλησης των ιδιοκτητών. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., η οποία έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία του φερόμενου ως «δράστη με το πατίνι», εξιχνιάσθηκαν δώδεκα περιπτώσεις κλοπών σε κοσμηματοπωλεία και μία σε φαρμακείο.

Όπως έγινε γνωστό ο 41χρονος συνελήφθη, στο πλαίσιο του αυτόφωρου στις 23-12-2022 στην περιοχή του Κολωνακίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, κατηγορούμενος για διακεκριμένες κλοπές κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, κατά το χρονικό διάστημα των τελευταίων δύο μηνών διαπιστώθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας η διάπραξη κλοπών με τη μέθοδο της απασχόλησης από κοσμηματοπωλεία σε διάφορες περιοχές της Αττικής και κυρίως στο Κολωνάκι, στις οποίες ο δράστης προσποιούμενος τον πελάτη αφαιρούσε κοσμήματα δίχως να γίνεται αντιληπτός από τους υπαλλήλους και αποχωρούσε.

Είχε αποσπάσει κοσμήματα και ρολόγια χιλιάδων ευρώ

Την 22-12-2022 ο κατηγορούμενος είχε μεταβεί σε κοσμηματοπωλείο στην ίδια περιοχή, προσποιούμενος τον πελάτη και με τη μέθοδο της απασχόλησης, αφαίρεσε πλήθος κοσμημάτων μεγάλης αξίας και αποχώρησε χωρίς να γίνει αντιληπτός από την υπάλληλο.

Κατόπιν αξιοποίησης ερευνητικών δεδομένων, αστυνομικοί ταυτοποίησαν τον 41χρονο ως δράστη της ανωτέρω κλοπής. Για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του μάλιστα, είχε συσταθεί ειδική ομάδα αστυνομικών της ανωτέρω Υπηρεσίας, όπου προέβησαν άμεσα σε αναζητήσεις, εντόπισαν τον κατηγορούμενο στο Κολωνάκι να επιβαίνει σε ηλεκτρικό πατίνι, έξω από κοσμηματοπωλείο προτού εισέλθει και προβεί σε κάποια έκνομη πράξη, τον ακινητοποίησαν και τον οδήγησαν στην έδρα της Υπηρεσίας, όπου και συνελήφθη.

Ως προς τον τρόπο δράσης, εισερχόταν στα καταστήματα, προσποιούμενος τον πελάτη και με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαιρούσε τα κοσμήματα και αποχωρούσε χωρίς να γίνεται αντιληπτός. Στη συνέχεια, ο δράστης διοχέτευε τα κλοπιμαία σε ενεχυροδανειστήρια αποκομίζοντας οικονομικά οφέλη.

Σε σωματική έρευνα που ενεργήθηκε στον 41χρονο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητό τηλέφωνο και κοσμήματα, τα οποία όπως εξακριβώθηκε είχε αφαιρέσει από έτερο κοσμηματοπωλείο στην Αθήνα.

Επίσης, κατασχέθηκε και το ηλεκτρικό πατίνι που χρησιμοποιούσε ως μέσο μετάβασης και διαφυγής από τα σημεία των κλοπών.

Από την προανακριτική έρευνα της ανωτέρω Υπηρεσίας εξιχνιάσθηκαν 12 περιπτώσεις κλοπών με την ίδια μέθοδο σε κοσμηματοπωλεία σε Αθήνα, Κολωνάκι, Βριλήσσια, Νέα Σμύρνη, Πειραιά και μία περίπτωση κλοπής από φαρμακείο στην Αθήνα, απ’ όπου αφαίρεσε σακίδιο πλάτης.

Το συνολικό όφελος που αποκόμισε ο κατηγορούμενος από την εγκληματική του δραστηριότητα, υπολογίζεται σε 62.610 ευρώ.

Επιπλέον, ο 41χρονος κατά το παρελθόν έχει κατηγορηθεί για παρόμοια αδικήματα.

Ο κατηγορούμενος, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για τη συμμετοχή και άλλων δραστών συνεχίζεται.

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες ημεδαπού που διέπραττε κλοπές από κοσμηματοπωλεία με τη μέθοδο της απασχόλησης και ο οποίος συνελήφθη την 23-12-2022 από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής (Σχετικό από 24-12-2022 Δελτίο Τύπου).

Πρόκειται για τον συλληφθέντα:

ΛΕΜΠΕΣΗ Παναγιώτη του Δημητρίου και της Κωνσταντίνας, γεννηθέντα την 5-7-1981 στην Αθήνα.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων, καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής αυτού και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476201 του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Μία ένορκος στην ποινική δίκη του Ντόναλντ Τραμπ απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά της αφού δήλωσε ότι αισθάνεται φόβο καθώς δημοσιοποιήθηκαν ορισμένα στοιχεία της ταυτότητάς...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Αμερικανός Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στο Κόσοβο, Jeff Hovenier, δήλωσε ότι οι πρόσφατες περιπτώσεις δολοφονιών και αυτές της ενδοοικογενειακής βίας δείχνουν την ανάγκη...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Υπογραμμίζω για μία ακόμα φορά ότι το έργο της διασύνδεσης των POS με τις ταμειακές μηχανές βαίνει προς ολοκλήρωση και δεν υπάρχει καμιά απολύτως...

ΔΙΕΘΝΗ

Η πρώτη απευθείας επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ στις 13 Απριλίου έχει επαναφέρει το σημείο εστίασης στις ικανότητες της αεροπορικής άμυνας καθώς οι Ισραηλινοί...