Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Απάτη ύψους 17 εκατ. ευρώ εις βάρος επιχειρηματιών και εφοπλιστών

Για οικονομική απάτη εκατομμυρίων, κατηγορείται ένας 54χρονος πρώην στέλεχος εταιρειών στην εγχώρια και διεθνή αγορά πετρελαιοειδών.

O 54χρονος ο οποίος κατηγορείται για απάτες ύψους 17 εκατ. ευρώ διατηρούσε από το 2013 εταιρία με έδρα τη Γλυφάδα και μία θυγατρική στη Σκωτία.

Στην επίσημη ιστοσελίδα του εμφανιζόταν ως στέλεχος πολύ μεγάλων εταιριών στον κλάδο του πετρελαίου εντός και εκτός Ελλάδος. Στο παρελθόν είχε πράγματι δραστηριοποιηθεί στο συγκεκριμένο κλάδο και για το λόγο αυτό διαθέτει εξειδικευμένες γνώσεις, τις οποίες φέρεται να χρησιμοποίησε για να εξαπατήσει πολίτες οι οποίοι έχασαν συνολικά 17 εκατομμύρια ευρώ.

Τα θύματά του ήταν κυρίως άνθρωποι από τον επιχειρηματικό και εφοπλιστικό χώρο, ενώ ταυτοποιήθηκαν συνολικά 71 περιπτώσεις απάτης (είτε φυσικά είτε νομικά πρόσωπα)

Πώς δρούσε

Ο 54χρονος τους προσέγγιζε, εμφανιζόταν ως σύμβουλος επενδύσεων με γνώσεις στην παγκόσμια αγορά πετρελαιοειδών, και τους έπειθε να συμμετάσχουν σε αποδοτικό επενδυτικό σχήμα που προέβλεπε αγοραπωλησίες αργού πετρελαίου με απόδοση από 8 έως 13%.

Συνολικά φέρεται να είχε 200 πελάτες και να είχε διαχειριστεί 55 εκατομμύρια ευρώ που ήταν το κεφάλαιο των επενδυτών.

«Πελατολόγιο» με 200 άτομα

Η αποκάλυψη της δράσης του ήρθε όταν αρνήθηκε σε πελάτες-επενδυτές την επιστροφή είτε του αρχικού κεφαλαίου είτε των φορτίων πετρελαίου, ενώ είχαν προηγηθεί παραπλανητικές επιστολές του με δικαιολογίες περί δυσχερειών της διεθνούς αγοράς.

Εγγραφο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς προειδοποιούσε από το 2013 για τη δράση του 54χρονου, αναφέροντας ότι προσφέρει παράνομες επενδυτικές υπηρεσίες.

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Καλαφάτης  | ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την πρόοδο της νέας εναέριας γραμμής μεταφοράς 400 kV που κατασκευάζεται μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας συζήτησαν στα Τίρανα, οι διοικήσεις του ΑΔΜΗΕ και του...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνεχίστηκε τον Φεβρουάριο η μείωση των καταθέσεων. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Τράπεζα της Ελλάδος, οι καταθέσεις από νοικοκυριά και μη...

ΕΛΛΑΔΑ

Εμφανής ήταν από το πρωί η παρουσία της αφρικανικής σκόνης στον αττικό ουρανό, η οποία έκανε θαμπή ακόμα και την εικόνα της Ακρόπολης. Όπως...

ΔΙΕΘΝΗ

Τέσσερις άνθρωποι, μεταξύ των οποίων μια έφηβη, σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 5 τραυματίστηκαν σε επίθεση ενός άνδρα με μαχαίρι σε διαφορετικά μέρη του Ρόκφορντ στην...