Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Νεπάλ: Τουλάχιστον 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη συντριβή αεροσκάφους – Η χειρότερη αεροπορική τραγωδία εδώ και πέντε χρόνια – Βίντεο ντοκουμέντο

Τραγωδία στο Νεπάλ: Τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα σε συντριβή αεροσκάφους της Yeti Airlines στην περιοχή Ποχάρα του Νεπάλ (κεντρικά), όπως δήλωσε αξιωματούχος της υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας του Νεπάλ· πρόκειται για τη χειρότερη αεροπορική τραγωδία στη μικρή αυτή χώρα των Ιμαλαΐων τα τελευταία σχεδόν πέντε χρόνια.

Εκατοντάδες διασώστες συνέχιζαν να ερευνούν τον χώρο όπου συνετρίβη το αεροσκάφος, που είχε ξεκινήσει την πτήση του από την πρωτεύουσα Κατμαντού.

«Οι επιχειρήσεις διάσωσης είναι σε εξέλιξη», δήλωσε ο Τζαγκανάθ Νιρούλα, εκπρόσωπος της υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας του Νεπάλ. «Ο καιρός ήταν καλός».

Σε εικόνες που μεταδόθηκαν από την τοπική τηλεόραση διακρίνεται πυκνός μαύρος καπνός να υψώνεται πάνω από το σημείο της συντριβής καθώς διασώστες και κάτοικοι της περιοχής είναι συγκεντρωμένοι γύρω από τα συντρίμμια του αεροσκάφους.

Το αεροπορικό δυστύχημα αυτό είναι το πλέον πολύνεκρο στο Νεπάλ από τον Μάρτιο του 2018, όταν πτήση της US-Bangla συνετρίβη στο Κατμαντού, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 51 από τους 71 επιβαίνοντες, σύμφωνα με το Δίκτυο Ασφάλειας της Αεροπορίας.

Στο δικινητήριο αεροσκάφος ATR 72 που ανήκε στη νεπαλέζικη αεροπορική εταιρία Yeti Airlines επέβαιναν 72 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων δύο βρέφη και τέσσερα μέλη του πληρώματος, δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρίας Σουνταρσάν Μπαρταούλα.

Αξιωματούχος του αεροδρομίου του Νεπάλ δήλωσε ότι στο αεροσκάφος επέβαιναν πέντε Ινδοί, τέσσερις Ρώσοι, ένας Ιρλανδός, δύο Νοτιοκορεάτες, ένας Αυστραλός και ένας Αργεντινός υπήκοος.

Το αεροσκάφος είχε ηλικία 15 ετών, σύμφωνα με την ιστοσελίδα παρακολούθησης πτήσεων FlightRadar24.

Τα αεροπορικά δυστυχήματα δεν είναι κάτι ασυνήθιστο στο Νεπάλ, όπου βρίσκονται οκτώ από τα 14 υψηλότερα βουνά του πλανήτη, μεταξύ των οποίων το Έβερεστ, καθώς ο καιρός μπορεί να αλλάξει ξαφνικά και να επικρατήσουν επικίνδυνες συνθήκες.

Ο πρωθυπουργός του Νεπάλ Πούσπα Καμάλ Νταχάλ συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου μετά τη συντριβή του αεροσκάφους, σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση.

Τραγωδία στο Νεπάλ: Βίντεο – ντοκουμέντο από τις τελευταίες στιγμές πριν τη συντριβή του αεροσκάφους – Τουλάχιστον 16 νεκροί

Τραγωδία στο Νεπάλ: Βίντεο με τα τελευταία λεπτά πριν από τη μοιραία συντριβή του αεροσκάφους με τους 72 επιβαίνοντες στο Νεπάλ, ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Την μοιραία πτήση φαίνεται να έχει απαθανατίσει κάτοικος της περιοχής.

Δείτε το βίντεο:

 

Λεπτομέρειες για την αιτίας της συντριβής δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα. Το αεροσκάφος φαίνεται να κάνει στροφή δεξία εκτός ελέγχου παρά το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος τύπος αεροσκαφών (ATR) θεωρείται αξιόπιστος.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Οι συνομιλίες ενόψει της κήρυξης ανακωχής ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, που θα συνοδεύεται από την απελευθέρωση ισραηλινών ομήρων...

ΔΙΕΘΝΗ

Κέιτ Μίντλετον: Βίντεο από την πρώτη δημόσια εμφάνιση της Κέιτ Μίντλετον φέρνει στη δημοσιότητα η The Sun. Το στιγμιότυπο τράβηξε πολίτης που βρισκόταν κοντά...

ΕΛΛΑΔΑ

Στην Βουλή εισάγεται σήμερα για συζήτηση το νομοσχέδιο για τις νέες ψηφιακές υπηρεσίες. Με τις νέες διατάξεις οι υπηρεσίες του Δημοσίου θα αντλούν τα απαραίτητα...

ΔΙΕΘΝΗ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε σήμερα μια τουριστική πόλη της Σλοβακίας μετά την επίθεση αρκούδας από την οποία τραυματίστηκαν πέντε άνθρωποι, μεταξύ των οποίων...