Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Τ. Θεοδωρικάκος: Ό,τι και να δοκιμάσουν στον Έβρο τα σύνορά μας είναι αδιαπέραστα

«Στον Έβρο χτυπάει η καρδιά της Ελλάδας. Τα σύνορά μας στον Έβρο με την Τουρκία, τα οποία είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία, είναι αδιαπέραστα, είναι απροσπέλαστα» υπογράμμισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος σε συνέντευξη του στον ΑΝΤ1.

Ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι η κατασκευή του φράκτη στον Έβρο αποτελεί απόφαση εθνικής ευθύνης σημειώνοντας ότι καθημερινά η ΕΛΑΣ δίνει σκληρό αγώνα για να αποτρέψει την είσοδο παράνομων μεταναστών. Επιπλέον, αποκάλυψε ότι η Ελληνική Αστυνομία έχει συλλάβει μόνο τις πρώτες δύο εβδομάδες του 2023, 24 διακινητές και πως περίπου 400 μετανάστες επιχειρούν καθημερινά να περάσουν παράνομα στην Ελλάδα.

Για την επέκταση του φράκτη στον Έβρο ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε ότι συνολικά θα κατασκευαστούν ακόμα 140 χλμ, που ουσιαστικά θα καλύπτουν όλο το μήκος του ποταμού Έβρου. Παράλληλα σημείωσε ότι στη φύλαξη των συνόρων θα προστεθούν 400 συνοριοφύλακες, 250 από τους οποίους θα ξεκινήσουν να εργάζονται στην περιοχή μέσα στο μήνα Φεβρουάριο.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε και στον θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου τονίζοντας ότι: «θα πρέπει σε αυτή τη χώρα να συμφιλιωθούμε με την ιστορία μας, όλοι. Η Ελλάδα είναι μία δημοκρατική χώρα, από το ‘74 και μετά απολαμβάνει ένα δημοκρατικό πολίτευμα, σταθερό και ισχυρό, είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και προχωράμε μπροστά. Όμως, το γεγονός ότι κατά οριστικό τρόπο έχει κριθεί το δημοψήφισμα δεν πρέπει να μας κάνει να ξεχνάμε την ιστορία και τους θεσμικούς ρόλους των ανθρώπων και να τιμάμε αυτούς τους ρόλους, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι έχουμε αποφασίσει οριστικά ότι το πολίτευμα μας είναι Δημοκρατία και όχι Βασιλεία».

Επιπρόσθετα σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας που θα ισχύσουν στην κηδεία του τέως βασιλιά τόνισε ότι η ΕΛΑΣ έχει πάρει όλα τα κατάλληλα μέτρα, προσθέτοντας ότι επικεφαλής των μέτρων είναι ο υπαρχηγός της αστυνομίας, προκειμένου όλα να γίνουν όπως πρέπει την αυριανή ημέρα.

Αναφορικά με τις εκλογές ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι η κυβέρνηση τήρησε την δέσμευση της για εξάντληση της τετραετίας, ενώ είπε ότι προϋπόθεση για τη σταθερότητα της χώρας είναι η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας. «Δεν νομίζω ότι είναι ώρα για πειράματα, άλλωστε, η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη, αποτελεί μια παράταξη ενότητας και προοπτικής για όλους τους Έλληνες, αποτελεί την παράταξη του μέτρου και της λογικής και συσπειρώνει ανθρώπους και δυνάμεις» είπε χαρακτηριστικά. Παράλληλα ο κ. Θεοδωρικάκος, χαρακτήρισε υψηλού εθνικού συμβολισμού την απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να είναι υποψήφιος στον Έβρο.

Τέλος, ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε ότι από τις 20 Ιανουαρίου θα προστεθούν 600 Ειδικοί Φρουροί στο σύνολο των αστυνομικών τμημάτων του λεκανοπεδίου. Με την απόφαση αυτή όπως είπε «πυκνώνουμε πάρα πολύ την αστυνομική παρουσία στο κέντρο της Αθήνας, τις δυτικές συνοικίες και γενικά περιοχές όπου υπάρχουν παραβατικές ζώνες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Το σύνολο των 1.115 αφίξεων κατά τις τελευταίες επτά ημέρες έφτασε η παράτυπη μετανάστευση από τα παράλια της Αγγλίας. Το νούμερο καταδεικνύει την πιο...

ΕΛΛΑΔΑ

Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης σε εστιατόριο στο Χαλάνδρι όταν τέσσερα άτομα, δύο άνδρες και δύο γυναίκες μπήκαν μέσα και ακινητοποίησαν με...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετά από μια συνεδρίαση που διεξήχθη σε πολύ υψηλούς τόνους, η πρόταση δυσπιστίας που είχαν καταθέσει ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Πλεύση Ελευθερίας και Νέα Αριστερά για...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόταση δυσπιστίας: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την αποψινή του ομιλία στη Βουλή έστειλε μηνύματα σε όλους τους πολιτικούς του αντιπάλους, αναφέρθηκε στα πραγματικά γεγονότα γύρω...