Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Εβδομάδα βροχών, ισχυρών νοτιάδων και υψηλής υγρασίας

Το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού για όλη την εβδομάδα θα είναι ένα υγρό κλίμα. Οι ισχυροί νοτιάδες που θα κυριαρχήσουν στα πελάγη θα ανεβάσουν την θερμοκρασία, θα φέρουν αρκετές βροχές, διατηρώντας παράλληλα υψηλά επίπεδα υγρασίας.

Τη Δευτέρα πρόσκαιρες νεφώσεις με αρκετά ανοίγματα ηλιοφάνειας προβλέπονται για όλη τη χώρα. Πιο αυξημένες νεφώσεις με σύντομες βροχές αναμένεται να εκδηλωθούν το πρωί στα νησιά του νότιου και ανατολικού Αιγαίου και το βράδυ στη δυτική Ελλάδα και τα νησιά του Ιονίου. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι νοτιοδυτικοί στην αρχή στο Ιόνιο και στην συνέχεια και στο Αιγαίο με τάση ενίσχυσης μέχρι το βράδυ φτάνοντας τοπικά τα 7 μποφόρ. Ασθενείς χιονοπτώσεις δεν αποκλείονται στα ορεινά της δυτικής Ελλάδας τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, πιο αισθητή στις ελάχιστες τιμές. Το θερμόμετρο στα βόρεια και ορεινά ηπειρωτικά θα κυμανθεί κοντά στο μηδέν το πρωί, ενώ το μεσημέρι θα σκαρφαλώσει στους 7 με 13 βαθμούς. Στην υπόλοιπη χώρα οι ελάχιστες δεν θα πέσουν κάτω από τους 6 βαθμούς, ενώ το μεσημέρι θα δούμε να φτάνει τους 15-18 βαθμούς.

Στην Αττική θα έχει ηλιοφάνεια με τις νεφώσεις να αυξάνονται από το μεσημέρι και μετά. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς νότιοι με τάση ενίσχυσης το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχει αυξημένες νεφώσεις με μικρά ανοίγματα ηλιοφάνειας και τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς βόρειοι που μέχρι το βράδυ θα στραφούν σε νότιους. Το θερμόμετρο θα δείξει τους 4 με 11 βαθμούς Κελσίου.

Την Τρίτη οι νοτιάδες θα ενισχυθούν σημαντικά φτάνοντας τοπικά τα 7 και 8 μποφόρ στο βόρειο Ιόνιο, ενώ ευνοείται και η μεταφορά σκόνης. Βροχές θα αρχίσουν να εκδηλώνονται από νωρίς πρώτα στη δυτική και βόρεια Ελλάδα και μέσα στην ημέρα θα επηρεάσουν και τα κεντρικά, την Πελοπόννησο και τα νησιά του Αιγαίου. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει στα βόρεια τους 14 με 16 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 17 με 18 και κατά τόπους στη νότια νησιωτική χώρα τους 19 βαθμούς Κελσίου. Ασθενής χιονόπτωση θα σημειωθεί στα ορεινά της βόρειας και ηπειρωτικής Ελλάδας.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη οι βροχές φαίνεται πως περιορίζονται στα δυτικά και στα ανατολικά με περισσότερα ανοίγματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα συνεχίσουν με την ίδια ένταση στα πελάγη, ενώ η θερμοκρασία θα παραμείνει σε παρόμοια υψηλά επίπεδα.

Από την Παρασκευή και το τέλος της εβδομάδας φαίνεται πως ένα νέο σύστημα θα φέρει περισσότερες βροχές, πιο οργανωμένα χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά, με παράλληλη πτώση της θερμοκρασίας και ένα πιο χειμωνιάτικο σκηνικό.

Ερμιόνη Κατιρτζόγλου Φυσικός Μετεωρολόγος (MSc.)

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο απεσταλμένος του ΣΚΑΪ στο Ισραήλ, Σταύρος Ιωαννίδης, το πρώτο στάδιο περιελάμβανε μαχητικά αεροσκάφη που εξουδετέρωσαν αρχικά την αεράμυνα...

ΕΛΛΑΔΑ

Μετά τα προβλήματα που εμφανίστηκαν στη γενική εφημερία της 9ης Απριλίου στο νοσοκομείο, η ΕΙΝΑΠ ανακοίνωσε κινητοποίηση με στόχο την επίλυσή τους. Όπως αναφέρει...

ΕΛΛΑΔΑ

Επί ποδός η Πολιτική Προστασία για την αλλαγή στο σκηνικό του καιρού από τα δυτικά, με κυρίαρχο στοιχείο τις βροχές, τις ισχυρές καταιγίδες και...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ένα ακόμη «δώρο» επεφύλασσε για την Ελλάδα ο αμερικανικός οίκος Standard & Poor’s, κατά τη νέα αξιολόγηση του. Αν και διατήρησε αμετάβλητη τη βαθμολογία...