Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Qatargate, Ιταλικός Τύπος: Η λογίστρια των Παντσέρι παρανόμησε μέχρι τις 26 Δεκεμβρίου

Tα αδικήματα της 55χρονης λογίστριας των Παντσέρι, Μόνικα Μπελίνι, ξεκίνησαν ήδη από το 2018, δηλαδή ένα χρόνο νωρίτερα από ό,τι ανέφερε ο Τζιόρτζι στις δηλώσεις του στις 18/01. Το δημοσιεύει η εφημερίδα Il Fatto Quotidiano, επικαλούμενη τους εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση Qatargate, η οποία μάλιστα σημειώνει πως η Μπελίνι συνέχισε τις παράνομες δράσεις της “μέχρι τις 26 Δεκεμβρίου 2022”, δηλαδή “17 ημέρες μετά τις πρώτες συλλήψεις που έγιναν από τη Βελγική Αστυνομία”.

Οι αποκαλύψεις για τη ‘νομιμοποίηση’ της ροής των χρημάτων πραγματοποιούνταν μέσω των Μπελίνι και Σίλβια Παντσέρι, όπως αποκάλυψε χθες 18/01 ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι. Σύμφωνα με την Ιταλική εφημερίδα “η λογίστρια της οικογένειας Παντσέρι αποκτά κεντρικό ρόλο (…) θεμελιώδους σημασίας για να μπορεί το σύστημα να συνεχίσει να λειτουργεί και να αυτοτροφοδοτείται”.
Αυτό, εφόσον “η ροή των χρημάτων από το Κατάρ γινόταν όλο και πιο σημαντική, τα μετρητά συσσωρεύονταν και επομένως υπήρχε ανάγκη για έναν διαφορετικό, πιο διακριτικό, φαινομενικά “νόμιμο” τρόπο διαχείρισης των υποτιθέμενων δωροδοκιών που παραδίδονταν από τη Ντόχα στα μέλη του οργανισμού που επηρέαζε το έργο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπέρ του (Κατάρ)”.

Το πλούσιο βιογραφικό της λογίστριας των Παντσέρι

Ο Ιταλικός Τύπος σημειώνει πως το πρόσωπο της Μόνικα Μπελίνι είναι κάθε άλλο παρά άγνωστο στην ευρύτερη περιοχή του Μιλάνο. Όπως τονίζει η εφημερίδα Quotidiano Nazionale, η Μπελίνι είναι ιδιοκτήτρια εταιρείας φορολογικών και διοικητικών συμβούλων στην περιοχή Opera της Ιταλικής πόλης “με εικοσαετή θητεία σε δήμους της ενδοχώρας, και μέλος του διοικητικού συμβουλίου των ελεγκτικών εταιρειών Milano Sport, Afol Metropolitana, Area Sud, Fidas, και Eni Fuel”.

Η Μπελίνι έχει επίσης ασχοληθεί και με την πολιτική. Υπήρξε σύμβουλος για τον προϋπολογισμό στο δήμο Pieve Emanuele (1994-2005) “σε ένα κεντροαριστερό συμβούλιο”, όπου έλαβε το παρατσούκλι “συντρόφου Β”.

Il Fatto Quotidiano τονίζει ιδιαίτερα πως η Μπελίνι “γνωρίζει καλά ότι από το 2019, τουλάχιστον σύμφωνα με τις δηλώσεις του Τζιόρτζι, ο ρόλος της στο σύστημα νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες είχε καταστεί κορυφαίας σημασίας” και υπογραμμίζει πως η λογίστρια των Παντσέρι “αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 10 έτη”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Το σύνολο των 1.115 αφίξεων κατά τις τελευταίες επτά ημέρες έφτασε η παράτυπη μετανάστευση από τα παράλια της Αγγλίας. Το νούμερο καταδεικνύει την πιο...

ΔΙΕΘΝΗ

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών ο πρώην γερουσιαστής των ΗΠΑ Τζο Λίμπερμαν, ανακοίνωσε η οικογένειά του. Ο θάνατός του οφείλεται σε...

ΔΙΕΘΝΗ

Σε εκλογικούς ρυθμούς κινείται η Τουρκία, με τις κάλπες των δημοτικών εκλογών να στήνονται σε όλη τη χώρα την Κυριακή. «Άγιο δισκοπότηρο» για κυβέρνηση...

ΔΙΕΘΝΗ

Εικόνες που κόβουν την ανάσα από drone δείχνουν την καταστροφή στη Βαλτιμόρη. Το φορτηγό πλοίο που προσέκρουσε στον πυλώνα στήριξης της γέφυρας έχει καταπλακωθεί από τους...