Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα

Οι ισχυροί νοτιάδες θα συνεχίσουν να συγκρατούν τη θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα, νέο σύστημα που πλησιάζει από την Ιταλία θα φέρει τα πολυπόθητα χιόνια στην ορεινή και ημιορεινή βόρεια και κεντρική ηπειρωτική Ελλάδα τις επόμενες ημέρες.

Το χαρακτηριστικό όμως του καιρού για το τέλος της εβδομάδας θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα με τους θυελλώδεις νοτιάδες στα 7 με 8 μποφόρ.

Την Παρασκευή βροχές και καταιγίδες είναι ήδη σε εξέλιξη από νωρίς στην δυτική και βόρεια Ελλάδα και γρήγορα θα γενικευτούν σε όλη την χώρα. Κινούμενα ανατολικά κατά τόπους τα φαινόμενα θα είναι πιο ισχυρά, από το μεσημέρι και μετά θα περιοριστούν στα ανατολικά.

Στα ορεινά και ημιορεινά της Μακεδονίας, της ηπείρου και της κεντρικής Ελλάδας θα σημειωθούν χιονοπτώσεις, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί- νοτιοδυτικοί στο Ιόνιο και νότιοι στο Αιγαίο στα 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση πιο αισθητή στα βόρεια, με το θερμόμετρο στους -3 με 15 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα μέχρι τους 18 με 19 βαθμούς.

Στην Αττική θα έχει βροχές κατά διαστήματα πιο ισχυρές με μικρά ανοίγματα ηλιοφάνειας από το μεσημέρι και μετά. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι στα 5 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί στους 10-14 βαθμούς μέχρι το μεσημέρι και το βράδυ θα πέσει στους 9 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη προβλέπονται βροχές με εξασθένηση από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα είναι κυρίως από νότιες διευθύνσεις στα 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 8 με 13 βαθμούς και το βράδυ θα πέσει στους 6 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο θα έχει νεφώσεις με βροχές κατά διαστήματα πιο ισχυρές μέχρι το μεσημέρι στα δυτικά και το απόγευμα στα ανατολικά. Χιόνια θα συνεχίσουν να πέφτουν στα ορεινά της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας και οι άνεμοι νότιοι με εντάσεις μέχρι τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση κατά 3 με 5 βαθμούς στα ηπειρωτικά και κατά 1 με 2 βαθμούς στην υπόλοιπη χώρα.

Την Κυριακή σε εξασθένηση τα πιο έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν κυρίως τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Μεγαλύτερα ανοίγματα ηλιοφάνειας στην υπόλοιπη χωρά με τις βροχές να περιορίζονται κυρίως στα δυτικά. Οι ισχυροί νοτιάδες θα συνεχίσουν να πνέουν στα πελάγη με τις ριπές του ανέμου να φτάνουν και πάλι τα 7 με 8 μποφόρ τοπικά στα πελάγη.

Η θερμοκρασία χωρίς σημαντικές αλλαγές, με πιο χαμηλές τιμές στα ηπειρωτικά και υψηλότερες μέχρι και τους 18 βαθμούς οι μέγιστες στην νησιωτική χώρα.

Την Δευτέρα και την Τρίτη θα έχουμε μια σταδιακή βελτίωση του καιρού με εξασθένηση των πολύ ισχυρών νοτιάδων και πιο εντοπισμένης και περιορισμένης χιονόπτωσης στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου. Οι βροχές και οι σποραδικές καταιγίδες δεν θα λείψουν σε όλη τη χώρα, όμως φαίνεται πως θα έχουν μικρότερη ένταση και διάρκεια.

Ερμιόνη Κατιρτζόγλου Φυσικός Μετεωρολόγος (MSc.)

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο απεσταλμένος του ΣΚΑΪ στο Ισραήλ, Σταύρος Ιωαννίδης, το πρώτο στάδιο περιελάμβανε μαχητικά αεροσκάφη που εξουδετέρωσαν αρχικά την αεράμυνα...

ΕΛΛΑΔΑ

Μετά τα προβλήματα που εμφανίστηκαν στη γενική εφημερία της 9ης Απριλίου στο νοσοκομείο, η ΕΙΝΑΠ ανακοίνωσε κινητοποίηση με στόχο την επίλυσή τους. Όπως αναφέρει...

ΕΛΛΑΔΑ

Επί ποδός η Πολιτική Προστασία για την αλλαγή στο σκηνικό του καιρού από τα δυτικά, με κυρίαρχο στοιχείο τις βροχές, τις ισχυρές καταιγίδες και...

ΕΛΛΑΔΑ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν αύριο στην Αθήνα λόγω εκδηλώσεων για την παράδοση – παραλαβή της Ολυμπιακής Φλόγας στο πλαίσιο των XXXIII Ολυμπιακών Αγώνων «ΠΑΡΙΣΙ...