Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Συλλήψεις στην Πάτρα: Οι ληστείες & το DNA που πρόδωσε την εγκληματική οργάνωση (video)

Στη σύλληψη επτά ατόμων, μεταξύ των οποίων και ο γιος ενός εκ των μελών της «17 Νοέμβρη», οδήγησε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση που έγινε στην Πάτρα.

Ο τελευταίος είχε καταδικαστεί σε 17χρόνια κάθειρξη. Από τους υπόλοιπους συλληφθέντες, οι έξι είναι φοιτητές και μάλιστα δύο είναι αδέλφια.

Οι αρχές εντόπισαν και κατάσχεσαν όπλα, εκρηκτικά και είδη μεταμφίεσης, τα οποία οι συλληφθέντες χρησιμοποιούσαν σε ληστείες.

Την δράση της ομάδας πρόδωσε το DNΑ σε μια μάσκα, που εντοπίστηκε μετά από μια ληστεία.

Συγκεκριμένα, δύο «ορφανά» DNA που εντόπισε η Ασφάλεια Πατρών μετά από επεισόδια κουκουλοφόρων το κέντρο της πόλης το Σεπτέμβριο του 2017, και έπειτα από ληστεία σε υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ τον Οκτώβριο του 2020 στα Βραχνέικα, διαπιστώθηκε ότι ανήκουν στο ίδιο πρόσωπο.

Εκτιμώντας πως ο ύποπτος είναι από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, έφτασαν μετά από τηλεφωνική και φυσική παρακολούθηση στα ίχνη του 25χρονου φοιτητή, οποίος ήταν και ο πρώτος που συνελήφθη.

Η έρευνα στην Πάτρα παραμένει ανοιχτή, μέχρι συμμετέχει και η αντιτρομοκρατική, έκανε γνωστό ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου.

Ειδικότερα, οι συλληφθέντες εμπλέκονται σε:

  • 3 ληστείες τραπεζών
  • 3 ληστείες υποκαταστημάτων ΕΛΤΑ
  • ληστεία σούπερ μάρκετ

Στα σπίτια που χρησιμοποιούσε η οργάνωση βρέθηκαν δύο πιστόλια, πυροκροτητές, βιβλία αναρχικού περιεχομένου και τρομοκρατίας, αλλά και ολόκληρη εγκατάσταση καλλιέργειας υδροπονικής κάνναβης, καθώς και ποσότητες χασίς.

«Υπάρχει η σύλληψη μίας εγκληματικής ομάδας που τα τελευταία δύο χρόνια είχε κάνει πολλές εγκληματικές πράξεις, ένοπλες ληστείες, έχουν βρεθεί χρήματα, οπλισμός» επισήμανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος

Κατά την διάρκεια των εφόδων στα κρησφύγετα των συλληφθέντων, βρέθηκαν επίσης κράνη, αντιασφυξιογόνες μάσκες, περούκες και ασύρματοι με τους οποίους άκουγαν τις συχνότητες της ελληνικής αστυνομίας, και συνομιλούσαν μεταξύ τους στις ένοπλες ληστείες, αλλά και σημειώσεις.

Οι επτά συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πατρών.

Πηγή: ΕΡΤ | Ρεπορτάζ: Γιώργος Γεραφέντης, Μιχάλης Βασιλάκης

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Τη χρηματοδότηση της υπηρεσίας των Ηνωμένων Εθνών για τους παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA) θα επαναλάβει προσεχώς η Ιαπωνία μετά απο σχεδόν δύο μήνες παγώματος των...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε ότι χθες Πέμπτη, για δεύτερη ημέρα στη σειρά, δυνάμεις του κατέστρεψαν 4 μη επανδρωμένα εναέρια συστήματα των ανταρτών Χούθι της...

ΔΙΕΘΝΗ

Η εξέγερση που ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης σε φυλακή της Γουαγιακίλ —από την οποία απέδρασε τον Ιανουάριο αρχηγός ισχυρής συμμορίας γνωστός με το...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δεν κρύβομαι και το είπα στη Βουλή με τον πιο καθαρό τρόπο, δεν κρύβομαι πίσω από καμία βουλευτική ασυλία. Είτε ήμουν είτε δεν ήμουν...