Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Βροχερός καιρός όλη την εβδομάδα και σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας

βροχερό καιρό ξεκινάει η νέα εβδομάδα στα δυτικά κεντρικά και βόρεια, με την πτώση της θερμοκρασίας να γίνεται αισθητή από Τετάρτη ενώ μετά από ημέρες θα επικρατήσουν βορειοανατολικοί άνεμοι στο Aιγαίο.

Η θερμοκρασία θα πέσει την Πέμπτη σχεδόν στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Θα σημειωθούν χιονοπτώσεις σε όλα τα ηπειρωτικά ορεινά ακόμα και της Πελοποννήσου.

Την Παρασκευή παραμένουν οι χειμωνιάτικες θερμοκρασίες και ο βροχερός καιρός , με τις θερμοκρασίες ενδεικτικά στην Αθήνα το μεσημέρι στους 13 βαθμούς και στους 10 βαθμούς στη Θεσσαλονίκη. θα χιονίσει στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και πρόσκαιρα και σε ημιορεινές περιοχές στα κεντρικά και βόρεια. Σχετική βελτίωση, όμως με κρύο καιρό, θα υπάρξει το Σάββατο.

Σήμερα Δευτέρα στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα δυτικά και στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία έως τις βραδινές ώρες.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5, στο Ιόνιο τις πρωινές ώρες πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Στο βόρειο Αιγαίο βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικών διευθύνσεων έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα βορειοδυτικά θα φτάσει τους 10 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 14 με 17 και στη νότια νησιωτική χώρα τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 ενισχυόμενοι τις βραδινές ώρες έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος, Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Επιδείνωση του καιρού για ένα 24ωρο, με βροχές, καταιγίδες και ενισχυμένους ανέμους σχεδόν σε όλη τη χώρα προβλέπεται από σήμερα Παρασκευή (19/4) το μεσημέρι...

ΔΙΕΘΝΗ

Η Μέση Ανατολή βρίσκεται στο «χείλος του γκρεμού» ενός «γενικευμένου περιφερειακού πολέμου», προειδοποίησε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας, καταγγέλλοντας...

ΔΙΕΘΝΗ

Η Ιταλία ως έθνος παγωτού επιδεικνύει τα διαπιστευτήριά της, με μια ειδική νέα γεύση για τους υπουργούς Εξωτερικών που συγκεντρώνονται για τη συνάντηση της...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι αγορές βρίσκονται  σε φάση εκτίμησης των επιπτώσεων από τα γεγονότα στη Μ. Ανατολή  και ειδικότερα τον αντίκτυπο  του νέου συναγερμού τα ξημερώματα.  Μόλις...