Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Ειδικό δικαστήριο για τις τηλεοπτικές άδειες: «Μετωπική» για το απόσπασμα από το ημερολόγιο της γραμματέως Καλογρίτσα

Ημερολόγιο από το οποίο προκύπτουν τουλάχιστον δυο συναντήσεις του Νίκου Παππά με τον Αρτέμη Αρτεμίου στο γραφείο του Χρήστου Καλογρίτσα κατέθεσε η γραμματέας του επιχειρηματία στο Ειδικό Δικαστήριο.

Αποσπάσματα από το ημερολόγιο της γραμματέως του Χρήστου Καλογρίτσα Ευθαλίας Διαμαντή, προσκόμισε η υπεράσπιση του επιχειρηματία, δίνοντας συνέχεια στα όσα η ίδια κατέθεσε για φακέλους και τσάντες με χρήματα με αποδέκτη το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με το εν λόγω έγγραφο, εμφανίζονται καταχωρήσεις για συναντήσεις τον Σεπτέμβριο του 2016 του πρώην υπουργού Νίκου Παππά στο γραφείο Καλογρίτσα με τον δικαζόμενο επιχειρηματία, αλλά και τον δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου.

Μάλιστα, η δεύτερη συνάντηση των τριών έχει καταχωρηθεί την ημέρα συνάντησης του κ. Καλογρίτσα με τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη προκειμένου να χρηματοδοτηθεί το εγχείρημα συμμετοχής στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.

Η κυβέρνηση καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει αν οι εν λόγω συναντήσεις αφορούσαν τη ροή χρημάτων προς το κόμμα και το μοίρασμα του ποσοστού των τηλεοπτικών σταθμών.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: «Όσο οι αποκαλύψεις συνεχίζονται στο Ειδικό Δικαστήριο, τόσο πιο εκκωφαντική γίνεται η αφωνία του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτές οι πολύωρες συζητήσεις αφορούσαν την πολιτική επικαιρότητα και τον καιρό ή αυτά που επωνύμως έχουν κατατεθεί για τη ροή χρημάτων και το μοίρασμα του ποσοστού καναλιών; Για πόσο ο λαλίστατος κατά τα άλλα κ. Τσίπρας θα συνεχίσει να μην λέει κουβέντα για τις τόσο βαριές καταγγελίες που αφορούν το κόμμα του;».

Ενστάσεις κατά των γραπτών μηνυμάτων που προσκομίστηκαν απο τον Χρήστο Καλογρίτσα με διαλόγους μεταξύ του επιχειρηματία και του Νίκου Παππά, κατέθεσε ο δικηγόρος του πρώην υπουργού Γιάννης Μαντζουράνης, κάνοντας λόγο για πλαστότητα των μηνυμάτων, προσκομμίζοντας και σχετική πραγματογνωμοσύνη.

«Είναι προϊόντα ενός παρακράτους, που επιχειρεί τη πολιτική δολοφονία του Νίκου Παππά και, μέσω αυτής, την δυσφήμιση του ΣΥΡΙΖΑ. Όταν ο κύριος Μητσοτάκης υιοθέτησε και ξέπλυνε δημόσια την πλαστογραφία, για να σπιλώσει τον Αλέξη Τσίπρα, αποκαλύφθηκε ποιος προΐσταται των πλαστογραφιών.  Είναι ο ίδιος, που προΐσταται και των υποκλοπών», σημειώνει ο κ. Μαντζουράνης.

Στο μεταξύ, ο ίδιος ο κατηγορούμενος Χρήστος Καλογριτσας προτίθεται να παραδώσει στις αρχές το κινητό του ώστε να ελεγχθεί η γνησιότητα των sms που προσκόμισε και περιλαμβάνονται στη δικογραφία, δηλώνει η υπεράσπιση του.

«Ο κ. Καλογρίτσας διαθέτει στο δικαστήριο το κινητό του με όλα τα μηνύματα της εποχής, από τη ροή των οποίων αποδεικνύεται με τρόπο ρητό και περίτρανο το τι μηχανευόταν ο κ. Παππάς και πώς παραβίαζε κατάφορα τα καθήκοντά του. Όλες οι προσπάθειες αυτές προδίδουν αμηχανία και φοβο μπροστά στην αλήθεια» επισημαίνουν οι συνήγοροι υπεράσπισης του Χρήστου Καλογρίτσα, κκ. Ανδρέας Λοβέρδος και Άγγελος Καραχάλιος.

Παράλληλα, η κυβέρνηση εξακολουθεί να ζητά από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να τοποθετηθεί για όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου να σημειώνει:

«Εάν υπήρχαν πρόσωπα, που σε μαύρες σακούλες πήγαιναν χρήματα σε επταψήφια νούμερα στα ταμεία ενός κόμματος, που ήταν τότε Κυβέρνηση, δικαιούται ο ελληνικός λαός να μάθει. Τι ανταλλάγματα πήραν και γέμιζαν σακούλες με λεφτά για να τα πάνε στα ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ; Πρέπει να τοποθετηθεί ο κ. Τσίπρας. Θα το διαψεύσει; Ήταν σε γνώση αυτά του κ. Τσίπρα; Αυτά τα μηνύματα τα ήξερε ο κ. Τσίπρας;».

Όπως επισήμανε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ η επικεφαλής του πολιτικού ρεπορτάζ Λήδα Μπόλα, έχει ξεκινήσει η εποχή του «σκληρού ροκ» και με αυτό θα φθάσουμε μέχρι τις εκλογές.

Όπως σημείωσε, για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι το θέμα των παρακολουθήσεων.

«Μιλά πλέον για εγκληματικό δίκτυο, ζητά την παραίτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, τον θεωρεί υπεύθυνο ότι διηύθυνε αυτό το εγκληματικό δίκτυο. Από την άλλη πλευρά η κυβέρνηση βάζει πλέον αιχμή του δόρατος στις εξελίξεις που έρχονται από το Ειδικό Δικαστήριο και κυρίως αυτές τις καταγγελίες περί ροής μαύρου χρήματος μέσα σε βαλίτσες που έφευγαν από τον επιχειρηματία Καλογρίτσα και πήγαιναν στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Νομίζω ότι αυτά τα δύο θα αποτελέσουν την αιχμή της αντιπαράθεσης που θα αρχίσει από αύριο να ξετυλίγεται στη Βουλή και θα δούμε μέχρι πού αυτό θα φτάσει. Διότι δεν είναι και στατικά αυτά τα δύο θέματα. Είναι θέματα εν εξελίξει» πρόσθεσε μεταξύ άλλων.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση στα κόμματα της Αντιπολίτευσης που κατέθεσαν την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης με αφορμή την υπόθεση των Τεμπών εξαπέλυσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας...

ΕΛΛΑΔΑ

Από αστυνομικούς της Ομάδας Παραεμπορίου της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, χθες (27-3-2024) το πρωί στην περιοχή...

ΕΛΛΑΔΑ

Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης σε εστιατόριο στο Χαλάνδρι όταν τέσσερα άτομα, δύο άνδρες και δύο γυναίκες μπήκαν μέσα και ακινητοποίησαν με...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ο πρωθυπουργός δεν θα μεταβεί στην Ουάσιγκτον για τις εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο». Αυτό έκανε γνωστό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά...