Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Eurovision 2023: Διέρρευσε ένα από τα υποψήφια τραγούδια για την Ελλάδα

Eurovision 2023: Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαδικασία της επιλογής του τραγουδιού, που θα μας εκπροσωπήσεις φέτος στη Eurovision, ωστόσο να από τα τρία κομμάτια που προέκυψαν από την ψηφοφορία της 70μελούς Επιτροπής Κοινού και την αντίστοιχη αξιολόγηση από την Επιτροπή της ΕΡΤ, διέρρευσε στα social media.

Πρόκειται για το «Shout out» των Μαρία Μαραγκού και Αντωνία Καούρη, το οποίο αναρτήθηκε στον λογαριασμό ενός χρήστη στο Twitter.

Αναρτώντας το βίντεο, ο χρήστης του κοινωνικού δικτύου υποστηρίζει ότι είναι από την Σουηδία και έχει επαφές με τους συνθέτες του κομματιού.

Πληροφορίες από την ΕΡΤ, αναφέρουν ότι η διαρροή του τραγουδιού δεν επηρεάζει τη διαδικασία, υπενθυμίζοντας ότι κάτι παρόμοιο είχε συμβεί και με την Αμάντα Γεωργιάδη, στην περυσινή συμμετοχή.

 

Eurovision 2023: Ποια τραγούδια προκρίθηκαν

Τα τρία τραγούδια που προκρίθηκαν στην τελική φάση είναι τα «What they say»–Bίκτωρ Βερνίκος, «Liar»–Μελίσσα Μαντζούκη και «Shout out»–Μαρία Μαραγκού/Αντωνία Καούρη. Όπως έγινε γνωστό τις προηγούμενες ημέρες, οι συμμετοχές της Melissa Mantzoukis, του Victor Vernicos και των Αντωνίας Καούρη-Μαρίας Μαραγκού ήταν οι επικτρατέστερες για την εκπροσώπηση της χώρας μας στο Λίβερπουλ τον ερχόμενο Μάιο.

 

Eurovision 2023: Η όλη διαδικασία της τελικής επιλογής

Οι καλλιτέχνες και οι ομάδες τους έχουν κληθεί στην ΕΡΤ, ώστε να παρουσιάσουν αναλυτικά τις προτάσεις τους για την εν γένει παρουσία τους στον διαγωνισμό, οι οποίες θα ληφθούν, όπως την τελευταία διετία, υπόψη της Επιτροπής της ΕΡΤ πριν αυτή προχωρήσει στην τελική βαθμολογία της.

Η εφταμελής Επιτροπή της ΕΡΤ, με πρόεδρο τον Δημήτρη Παπαδημητρίου, απαρτίζεται από τους Πέτρο Αδάμ, Λεωνίδα Αντωνόπουλο, Φώτη Απέργη, Μαρία Κοζάκου, Κωνσταντίνο Μπουρούνη και Γιάννη Πετρίδη.

Yπενθυμίζεται ότι, για πρώτη φορά φέτος, η τελική απόφαση θα διαμορφωθεί σε ποσοστό 50,6% από τις επιλογές της Επιτροπής Κοινού και 49,4% από την Επιτροπή της ΕΡΤ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Τα Χανιά επέλεξε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για μια μίνι απόδραση με τη σύζυγό του, Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη το Σαββατοκύριακο. Ο πρωθυπουργός και...

ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα έγινε η κλήρωση, για τη σειρά εμφάνισης των χωρών στους δύο ημιτελικούς της Eurovision, που θα πραγματοποιηθούν 7 και 9 Μαΐου. Η Ελλάδα...

ΕΛΛΑΔΑ

Συνεπείς ως προς την «Ώρα της Γης» εκατομμύρια πολίτες σε περισσότερες από 190 χώρες, αξιοθέατα, μνημεία, φορείς και επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο έσβησαν...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Παλαιστίνιος τραγουδιστής ποπ Μπασάρ Μουράντ ελπίζει να εκπροσωπήσει την Ισλανδία στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision τον Μάιο στο Μάλμο της Σουηδίας και να...