Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Α. Γεωργιάδης: Αυτή την στιγμή δεν τίθεται ζήτημα για νέο Fuel Pass (video)

«Όλες οι αποθήκες καυσίμων στην Ευρώπη είναι γεμάτες» δήλωσε στην ΕΡΤ ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης με αφορμή τις τιμές των καυσίμων που έχουν πάρει την ανιούσα ενώ όσον αφορά το ενδεχόμενο για τη διάθεση νέου Fuel Pass υποστήριξε ότι «αυτή την στιγμή δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο». Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Χριστόφορος Βερναρδάκης μιλώντας για την ενεργειακή ακρίβεια κάλεσε την κυβέρνηση να είναι πάρει πρωτοβουλίες και να μειώσει το ΦΠΑ.

«Αυτή την στιγμή δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα (σ.σ. για το Fuel Pass). Οι τιμές στα καύσιμα αυτή την στιγμή παραμένουν πολύ χαμηλότερες» δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης στις «Συνδέσεις» επισημαίνοντας ότι το πετρέλαιο θέρμανσης είναι χαμηλότερο τώρα από όταν ξεκίνησε η διάθεσή του», είπε ο υπουργός.

Σημείωσε, μάλιστα, ότι τώρα που το πετρέλαιο θέρμανσης είναι στο 1,30 ευρώ είναι χαμηλότερο από ότι ξεκίνησε, παρόλο που οι καταναλωτές τις προηγούμενες εβδομάδες το προμηθεύοντας στο 1,10 €/λίτρο.

«Είναι παράλογο κάποιος να περιμένει να προμηθευτεί πετρέλαιο τον Φεβρουάριο, όταν μπορούσε να το κάνει τους προηγούμενους μήνες» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης επισημαίνοντας ότι αυτή την στιγμή δεν μπορεί να γίνει κάποια πρόβλεψη.

«Αυτή την στιγμή η γενική εικόνα των διεθνών αγορών δεν είναι εικόνα πανικού», πρόσθεσε ο υπουργός Ανάπτυξης γεγονός στο οποίο βοήθησε ο σχετικά ήπιος χειμώνας στην Ευρώπη.

«Έχουμε περάσει το μισό χειμώνα. Η κατανάλωση των καυσίμων ήταν τελικά μικρότερη από αυτή που είχαν προϋπολογίσει όλες οι χώρες. Όλες οι αποθήκες καυσίμων στις ευρωπαϊκές χώρες είναι γεμάτες και δεν υπάρχει εκβιασμός απο τις αγορές», πρόσθεσε εκτιμώντας ότι οι τιμές το επόμενο διάστημα θα υποχωρήσουν.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Δεκατέσσερα άψυχα σώματα βρέθηκαν χθες Δευτέρα σε πλούσιο προάστιο της Πορτ-ο-Πρενς όπου επιτέθηκαν τα ξημερώματα μέλη συμμοριών, την ώρα που οι Αϊτινοί περιμένουν ακόμη...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

H αγορά του ηλεκτρονικού εμπορίου της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων και της ΝΑ Ευρώπης είναι από τις πλέον αναπτυσσόμενες τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και...

ΔΙΕΘΝΗ

Στιγμιότυπο κάμερας από το γραφείο του σερίφη της κομητείας Volusia δείχνει έναν 16χρονο κατά τη διάρκεια των ανοιξιάτικων διακοπών στις ΗΠΑ να καταδιώκεται από...

ΕΛΛΑΔΑ

Στο θέμα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών επανέρχεται με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Στην ανακοίνωση αναφέρεται...