Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Προειδοποιούν με μπλόκα στην Εθνική Οδό οι αγρότες της Καρδίτσας – “Αντιμπλόκο” στήνει η Αστυνομία (video)

Λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι τα τρακτέρ βγαίνουν στην Εθνική Οδό Λάρισας – Καρδίτσας, όπως προανήγγειλε ο Πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Καρδίτσας, Κώστας Τζέλλας μιλώντας στην ΕΡΤ και στην δημοσιογράφο Δώρα Μήτρα.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις από όλη τη Θεσσαλία και τη Θεσσαλονίκη βρίσκονται την ίδια ώρα στον κυκλικό κόμβο του αυτοκινητόδρομου Ε-65 στην Καρδίτσα, προς τον οποίο κινούνται ήδη αγρότες με τρακτέρ υλοποιώντας την απόφαση πανθεσσαλικης σύσκεψης.

Οι αστυνομικοί έχουν αποκλείσει δρόμους και σε διάφορα σημεία του Νομού, καθώς και τις εισόδους του Ε-66, με τους αγρότες να προσπαθούν να βρουν τρόπο να προσεγγίσουν το σημείο.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

“Από την κυβέρνηση εξαρτάται αν θα κλείσουν οι δρόμοι και όχι από εμάς”, υπογράμμισε ο κ Τζέλλας, τονίζοντας είπε ότι πρόκειται για έναν αγώνα επιβίωσης για τους ίδιους.

“Καλούμε όλους τους αγρότες να βγουν στον δρόμο, γιατί τα αιτήματα δεν αφορούν μόνο τους Καρδιτσιώτες, αλλά τους αγρότες σε όλη την Ελλάδα, από τον Έβρος έως την Κρήτη”.

Oι αγρότες της Καρδίτσας συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί στην πλατεία του Παλαμά και από κει σε λίγη ώρα αναμένεται να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, προκειμένου να ασκήσουν πίεση όπως λένε στην κυβέρνηση να ακούσει τα αιτήματά τους.

Μεταξύ άλλων, ζητούν την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος στο βαμβάκι ως 1 ευρώ το κιλό, καθώς “με τις τιμές στα 65 λεπτά οι βαμβακοπαραγωγοί δεν μπορούν να καλύψουν ούτε το κόστος της καλλιέργειας”, όπως υποστηρίζουν. Παράλληλα, διεκδικούν αφορολόγητο πετρέλαιο, γενναία επιδότηση στα αγροεφόδια, πλαφόν στο αγροτικό ρεύμα στα 0.07 λεπτά/kwh, να δοθεί άμεσα η επιδότηση στις ζωοτροφές και στους κτηνοτρόφους που το αγροτικό εισόδημα είναι μεγαλύτερο από το κτηνοτροφικό. Επίσης διεκδικούν κατώτερες εγγυημένες τιμές με βάση το κόστος παραγωγής και ένα εισόδημα επιβίωσης, 100% αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ και για όλες τις αιτίες καθώς και έργα υποδομής και άρδευσης.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Τα αίτια πίσω από την τραγωδία με θύμα τον 33χρονο Μανώλη, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα από ναυτική φωτοβολίδα ερευνούν οι Αρχές του Αγίου Νικολάου...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύντομη παρέμβαση κατά τη διάρκεια της συζήτησης της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου με θέμα «την αναφορά για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, παρουσία της...

ΕΛΛΑΔΑ

Στην τελική ευθεία βρίσκεται το υπουργείο Παιδείας για τα εγκαίνια της πλατφόρμας που θα καταγράφει αναφορές και καταγγελίες για το bullying εντός του σχολικού...

ΔΙΕΘΝΗ

«Πριν από μισό αιώνα, οι Τουρκοκύπριοι επέστρεψαν από το χείλος της γενοκτονίας. Στην ‘’ειρηνευτική επιχείρηση’’ του 1974 μαρτύρησαν 498 στρατιώτες μας από όλες τις...