Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη για Μάτι: «Ο άνθρωπος που κηδέψαμε ως πατέρα μου, δεν ήταν αυτός»

Ιστορίες πόνου από εγκαυματίες και συγγενείς θυμάτων ακούστηκαν και σήμερα στην αίθουσα του μικτού ορκωτού δικαστηρίου όπου αναβιώνουν οι εφιαλτικές στιγμές της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι. Η γυναίκα που κατέθεσε σήμερα, όχι μόνο έχασε τους γονείς της, αλλά ο άνδρας που πένθησε μαζί με τη μητέρα της, δεν ήταν ο πατέρας της.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ, Ηλία Κούκο, προκάλεσαν αίσθηση όσα κατέθεσε η συγκεκριμένη γυναίκα η οποία περιέγραψε τις αγωνιώδεις προσπάθειες της ίδιας και του συζύγου της να πάνε στο Μάτι όπου βρίσκονταν οι γονείς της. Τελικά κάποια στιγμή κατάφερε να φτάσει στο λιμάνι της Ραφήνας. Είπε ότι εκεί ήταν η απόλυτη κόλαση κι έψαχναν από καΐκι σε καΐκι για τους γονείς της.

Την άλλη μέρα το πρωί, όπως είπε, της τηλεφώνησαν από την Πυροσβεστική και την ενημέρωσαν ότι οι γονείς της βρέθηκαν απανθρακωμένοι στην κουζίνα του σπιτιού τους. Προχωρήσαμε στην κηδεία είπε η μάρτυρας και πρόσθεσε ότι μετά από λίγες ημέρες της τηλεφώνησαν από το Αστυνομικό Τμήμα Περιστερίου και της είπαν ότι έχει γίνει λάθος.

«Ο άνθρωπος ο οποίος κηδέψαμε ως πατέρα μου, δεν ήταν ο πατέρας μου. Το σοκ ήταν μεγάλο», είπε η μάρτυρας. «Τίποτα δεν έγινε κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς, όπως έπρεπε. Ούτε κατά τη διάρκεια ούτε μετά. Κανένας σεβασμός για τους ζωντανούς ούτε και για τους νεκρούς» σημείωσε ακόμα.

Η ίδια, όπως είπε, έχει φύγει στο εξωτερικό μαζί με την οικογένειά της και δεν διανοείται να επιστρέψει στην Ελλάδα μετά από αυτό το οποίο της συνέβη.

Εκτός από τους συγγενείς θυμάτων κατέθεσε για δεύτερη μέρα και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία, μεταξύ άλλων, επανέλαβε ότι στο Μάτι έγινε ένα έγκλημα κι ότι υπάρχουν ποινικές ευθύνες σε βαθμό κακουργήματος, οι οποίες και πρέπει να αποδοθούν στους υπευθύνους.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Σας επαναφέρω την πρότασή μου για αξιοπρεπή αποχώρηση, προτού το παρακράτος που στήσατε καταρρεύσει πάνω σας», αναφέρει ο Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτηση του στα...

ΔΙΕΘΝΗ

Σε εκλογικούς ρυθμούς κινείται η Τουρκία, με τις κάλπες των δημοτικών εκλογών να στήνονται σε όλη τη χώρα την Κυριακή. «Άγιο δισκοπότηρο» για κυβέρνηση...

ΔΙΕΘΝΗ

Εικόνες που κόβουν την ανάσα από drone δείχνουν την καταστροφή στη Βαλτιμόρη. Το φορτηγό πλοίο που προσέκρουσε στον πυλώνα στήριξης της γέφυρας έχει καταπλακωθεί από τους...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Ελληνική Λύση σχολιάζοντας τις παραιτήσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου ανέφερε ότι «Εάν η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός νομίζουν ότι θα διασωθούν με παραιτήσεις, ακόμα...