Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Πακιστάν: Στολή αστυνομικού φορούσε ο βομβιστής στην Πεσαβάρ

Ο βομβιστής αυτοκτονίας που σκότωσε 101 ανθρώπους σε τζαμί στο αρχηγείο της αστυνομίας της Πεσαβάρ του Πακιστάν φορούσε αστυνομική στολή, δήλωσε ήμερα αξιωματούχος της αστυνομίας.

Οι αξιωματικοί της υπηρεσίας “δεν τον έλεγξαν επειδή φορούσε αστυνομική στολή (…). Ήταν παράλειψη (από άποψη) ασφάλειας”, δήλωσε ο Μοαζάμ Τζαχ Ανσάρι, ο επικεφαλής της αστυνομίας της επαρχίας Χάιμπερ Παχτούνκβα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η αστυνομία έχει μια «αρκετά σαφή εικόνα» για την ταυτότητά του, έχοντας συγκρίνει τα υπολείμματα από το σώμα του που βρέθηκαν στο σημείο της έκρηξης με τις εικόνες από την κάμερα ασφαλείας.

«Υπάρχει ένα ολόκληρο δίκτυο πίσω από τον δράστη», πρόσθεσε ο Ανσάρι, εξηγώντας ότι η επίθεση της Δευτέρας δεν σχεδιάστηκε μόνο από το πρόσωπο που την εκτέλεσε.

Εκατοντάδες αστυνομικοί βρίσκονταν το απόγευμα της Δευτέρας στο τέμενος του αρχηγείου της αστυνομίας για να προσευχηθούν όταν σημειώθηκε η έκρηξη, προκαλώντας την κατάρρευση ενός τοίχου ο οποίος καταπλάκωσε τους αστυνομικούς.

Οι αρχές διερευνούν πώς μπορεί να σημειώθηκε μεγάλη παραβίαση της ασφάλειας σε μια από τις πιο αυστηρά ελεγχόμενες περιοχές της πόλης, όπου βρίσκονται γραφεία της υπηρεσίας πληροφοριών και της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

Είναι η πιο πολύνεκρη επίθεση στο Πακιστάν εδώ και αρκετά χρόνια και η χειρότερη από την έξαρση της βίας στην περιοχή μετά την κατάληψη της Καμπούλ (Αφγανιστάν) το 2021 από τους Ταλιμπάν.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Ελληνική Λύση σχολιάζοντας τις παραιτήσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου ανέφερε ότι «Εάν η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός νομίζουν ότι θα διασωθούν με παραιτήσεις, ακόμα...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Θα μιλήσω περισσότερο για την αλήθεια γύρω από αυτό το δυστύχημα που τόσο πλήγωσε την πατρίδα μας», επισήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Από το βήμα της Βουλής, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου εξαπέλυσε επίθεση στον Πρωθυπουργό. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αφαίρεσε τη ζωή 57...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Για μια ακόμη φορά πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. «Οι αναγκαστικές «παραιτήσεις» των πιο...