Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Β. Κορέα: «Καθαρή κήρυξη πολέμου» κάθε αναχαίτιση των δοκιμαστικών μας πυραύλων στον Ειρηνικό

Η Βόρεια Κορέα προειδοποίησε την Τρίτη 6/3 ότι θα ερμηνεύσει ως «καθαρή κήρυξη πολέμου» κάθε αναχαίτιση των δοκιμαστικών πυραύλων της πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό, σύμφωνα με τη δήλωση που έκανε η αδελφή του Βορειοκορεάτη ηγέτη, Κιμ Γιο Γιονγκ, το δεύτερο  πιο ισχυρό πρόσωπο στη χώρα.

“Θα θεωρηθεί ως σαφής κήρυξη πολέμου κατά της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας εάν συμβεί μια στρατιωτική απάντηση, όπως η αναχαίτιση (των πυραύλων) κατά τη διάρκεια των στρατηγικών δοκιμών όπλων μας”, δήλωσε ο Κιμ Γιο Γιονγκ, στο επίσημο βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA, και μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Ο Ειρηνικός Ωκεανός δεν είναι η απόλυτη ιδιοκτησία των Ηνωμένων Πολιτειών ή της Ιαπωνίας», προειδοποίησε, καθώς οι ΗΠΑ και η γειτονική Νότια Κορέα προετοιμάζονται για τους μεγαλύτερους κοινούς στρατιωτικούς ελιγμούς τους εδώ και πέντε χρόνια.

Η Βόρεια Κορέα «είναι πάντα έτοιμη να λάβει κατάλληλα, γρήγορα και συντριπτικά μέτρα ανά πάσα στιγμή», πρόσθεσε σε δήλωσή της, χαρακτηρίζοντας τις πρόσφατες στρατιωτικές ασκήσεις από την Ουάσιγκτον και τη Σεούλ «εξαιρετικά φρενήρεις».

Η δήλωση έρχεται αφότου οι δύο σύμμαχοι ανακοίνωσαν την Παρασκευή ότι θα πραγματοποιήσουν τις μεγαλύτερες κοινές στρατιωτικές ασκήσεις από το  2018 αυτόν τον μήνα για να βελτιώσουν την απάντησή τους σε περίπτωση πυρηνικής επίθεσης από τη Βόρεια Κορέα.

Σε ξεχωριστή δήλωση, το υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας κατηγόρησε την Τρίτη τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι «σκόπιμα» αυξάνουν τις εντάσεις στην περιοχή.

«Οι πρόσφατες κοινές αεροπορικές ασκήσεις δείχνουν ξεκάθαρα ότι το σχέδιο χρήσης πυρηνικών όπλων εναντίον της ΛΔΚ προχωρά με ρυθμό πραγματικού πολέμου», κατήγγειλε το υπουργείο.

«Λυπούμαστε βαθιά για τις ανεύθυνες και ανησυχητικές χειρονομίες των Ηνωμένων Πολιτειών και της Νότιας Κορέας, που ωθούν συνεχώς την κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο προς την αστάθεια», πρόσθεσε το υπουργείο, σύμφωνα με το KCNA.

Εκτός από τους  στρατιωτικούς ελιγμούς “Ulchi Freedom Shield” μεταξύ των δυνάμεων των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας, που θα ξεκινήσουν στις 13 Μαρτίου για τουλάχιστον 10 ημέρες, η Ουάσιγκτον και η Σεούλ πραγματοποίησαν κοινές αεροπορικές ασκήσεις αυτή την εβδομάδα με ένα βαρύ βομβαρδιστικό B-52 των ΗΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ένα ακόμη «δώρο» επεφύλασσε για την Ελλάδα ο αμερικανικός οίκος Standard & Poor’s, κατά τη νέα αξιολόγηση του. Αν και διατήρησε αμετάβλητη τη βαθμολογία...

ΕΛΛΑΔΑ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν αύριο στην Αθήνα λόγω εκδηλώσεων για την παράδοση – παραλαβή της Ολυμπιακής Φλόγας στο πλαίσιο των XXXIII Ολυμπιακών Αγώνων «ΠΑΡΙΣΙ...

ΕΛΛΑΔΑ

Συνέντευξη τύπου για το θέμα της Διπλής Ανάπλασης παραχώρησαν σήμερα στο Δημαρχιακό Μέγαρο, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Παναγιώτης...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«H κυβερνοασφάλεια και οι διαρροές Προσωπικών Δεδομένων», είναι το αντικείμενο ερώτησης που κατέθεσε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ προς τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη...