Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

ΕΙΝΑΠ και ΠΟΕΔΗΝ: Συμμετοχή στην 24ωρη απεργία για την σύγκρουση τρένων στα Τέμπη στις 8 Μαρτίου

Συμμετοχή στην 24ωρη απεργία για την τραγική σύγκρουση τρένων στα Τέμπη, που έχει προκηρύξει για τις 8 Μαρτίου η ΑΔΕΔΥ, ανακοίνωσαν οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αθήνας και του Πειραιά, ΕΙΝΑΠ. Παράλληλα, 24ωρη απεργία προκήρυξε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων, ΠΟΕΔΗΝ.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της ΕΙΝΑΠ αναφέρει ότι συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ για τη τραγική σύγκρουση τρένων στα Τέμπη, την Τετάρτη στις 08/03/23 και καλύπτει όλους τους συνάδελφους που θα θελήσουν να συμμετέχουν.

Η ΠΟΕΔΗΝ από την πλευρά της ανακοίνωσε πως: «Στα πλαίσια και της απόφασης της ΑΔΕΔΥ προκηρύσσει για την ΤΕΤΑΡΤΗ 8 Μάρτη 2023 24ωρη Πανελλαδική Απεργία και συγκέντρωση 12.30 στην πλατεία Κλαυθμώνος για την Εθνική τραγωδία των Τεμπών και την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Διαμαρτυρόμαστε για τις πολιτικές ιδιωτικοποιήσεων των κοινωνικών αγαθών που ακολουθούνται.

Να αποδοθούν οι ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες όπου υπάρχουν για τον τραγικό θάνατο και τραυματισμό δεκάδων επιβατών στα ΤΕΜΠΗ στην συντριπτική πλειοψηφία νέων ανθρώπων.

Να ακούει με τη δέουσα προσοχή το κράτος τη διαχρονική φωνή των εργαζομένων όταν καταγγέλλουν λάθη και παραλείψεις στον τομέα που δραστηριοποιούνται.

Η στοχοποίηση και η μη επίλυση αιτημάτων που αναδεικνύουν οι εργαζόμενοι μπορεί να αποδειχθούν μοιραίες.

Αγωνιζόμαστε για ίσες ευκαιρίες, δικαιοσύνη και σεβασμό στο ρόλο των γυναικών ειδικά στις υγειονομικές και προνοιακές υπηρεσίες που είναι σε ποσοστό 70%.

Οι γυναίκες υγειονομικοί και προνοιακοί υπάλληλοι στην πρώτη γραμμή του Υγειονομικού πολέμου αγωνίζονται με σθένος και γενναιότητα σε συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης. Με πολλές υποχρεώσεις και λίγα εργασιακά δικαιώματα. Αγωνιζόμαστε να επιλυθούν αιτήματα χρόνια και δίκαια των γυναικών συναδέλφων από την πολιτεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Μία ένορκος στην ποινική δίκη του Ντόναλντ Τραμπ απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά της αφού δήλωσε ότι αισθάνεται φόβο καθώς δημοσιοποιήθηκαν ορισμένα στοιχεία της ταυτότητάς...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Αμερικανός Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στο Κόσοβο, Jeff Hovenier, δήλωσε ότι οι πρόσφατες περιπτώσεις δολοφονιών και αυτές της ενδοοικογενειακής βίας δείχνουν την ανάγκη...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Υπογραμμίζω για μία ακόμα φορά ότι το έργο της διασύνδεσης των POS με τις ταμειακές μηχανές βαίνει προς ολοκλήρωση και δεν υπάρχει καμιά απολύτως...

ΔΙΕΘΝΗ

Η πρώτη απευθείας επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ στις 13 Απριλίου έχει επαναφέρει το σημείο εστίασης στις ικανότητες της αεροπορικής άμυνας καθώς οι Ισραηλινοί...