Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Τουρκία: Αντιδράσεις κατά Δένδια επειδή έγραψε για Κωνσταντινούπολη και όχι για Ισταμπούλ

Στο στόχαστρο τουρκικών ΜΜΕ, βρέθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, επειδή αναφέρθηκε σε… Κωνσταντινούπολη και όχι σε Ισταμπούλ για την επίσκεψή του στο Φανάρι την Κυριακή της Ορθοδοξίας.

Φιλοκυβερνητικά μέσα έφτασαν στο σημείο, να μιλήσουν για … «απόσυρση της χείρας φιλίας από την Ελλάδα», όπως προέκυψε μετά και τους πρόσφατους φονικούς σεισμούς, επειδή ο Νίκος Δένδιας δεν έκανε αναφορά σε Ισταμπούλ αλλά και αποκάλεσε «Οικουμενικό» το Πατριαρχείο Κωσνσταντινούπολης.

«Δίνοντας το δικό της μήνυμα αλληλεγγύης στην Τουρκία, μετά τον σεισμό, η Ελλάδα απέσυρε γρήγορα το χέρι φιλίας της. Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είπε “Κωνσταντινούπολη” αντί για “Ισταμπούλ”» σχολίασε το δίκτυο 24 TV, προβάλλοντας σχετικό ρεπορτάζ.

«Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας που ήρθε στην Κωνσταντινούπολη είπε στο Twitter “Κωνσταντινούπολη” αντί “Ισταμπούλ”» έγραψε η ενημερωτική πύλη Haber3.com. «H έμφαση που έδωσε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών στην Ισταμπούλ επισκίασε την τελετή» έγραψε η εφημερίδα Hurriyet για την παρουσία του Νίκου Δένδια στην Πατριαρχική και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία την Κυριακή, στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου.

«Αντιδράσεις προκάλεσαν οι αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του κ. Δένδια, ο οποίος παρακολούθησε τη λειτουργία που διοργανώθηκε στο ελληνικό Πατριαρχείο Ισταμπούλ για τα θύματα των σεισμών στην Τουρκία και τη Συρία και του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη στην Ελλάδα. Στο μήνυμα που μοιράστηκε στο Twitter για να δώσει πληροφορίες για το πρόγραμμά του πριν καταφτάσει, η χρήση της έκφρασης “Κωνσταντινούπολη” για την Ισταμπούλ και “Οικουμενικό” αντί για “Μητρόπολη” προκάλεσε αντιδράσεις» έγραψε η εφημερίδα σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα.

Η στοχοποίηση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών ξεκίνησε παραμονή της επίσκεψής του στο Φανάρι από την σελίδα στα κοινωνικά δίκτυα του Κέντρου Ναυτικών και Παγκόσμιων Στρατηγικών του Πανεπιστημίου Μπαχτσεσεχίρ της Κωνσταντινούπολης, που έχει επικεφαλής τον εθνικιστή… influencer Τζιχατ Γιαϊτζί, ναύαρχο ε.α. και «θεωρητικό» της «Γαλάζιας Πατρίδας», «Διαβάστε τι έγραψε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών: “Πηγαίνει στην Κωνσταντινούπολη για να συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη”» όπως έγραψε. «Ποιος θα βάλει στην θέση του αυτόν τον Υπουργό που δεν σέβεται την κυριαρχία της Τουρκικής Δημοκρατίας αποκαλώντας την Ισταμπούλ Κωνσταντινούπολη και τον Πατριάρχη “Οικουμενικό”» ανέφερε προκλητική ανάρτηση στο Twitter του φορέα που διευθύνει ο Γιαϊτζί. Μετά την επίσκεψη του Δένδια στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, ο Γιαϊτζί επέστρεψε με νέα εμπρηστική ανάρτηση, εκτοξεύοντας βολές κατά της τουρκικής κυβέρνησης. «Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Δένδιας, που δεν διέγραψε το tweet που έγραψε ως Κωνσταντινούπολη αντί Ισταμπούλ, βρέθηκε στην Ισταμπούλ. Θα περιμέναμε από τις Αρχές να μην αφήσουν αυτό το άτομο να έρθει στην Τουρκία εκτός και αν διέγραφε το tweet του, ένα δεύτερο tweet δεν θα διορθώσει το λάθος του, μάταια όμως περιμέναμε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια με τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας Λόιντ Όστιν. Αντικείμενο της συνομιλίας του ήταν οι εξελίξεις...

ΕΘΝΙΚΑ

Τα κλιμάκια της Ελλάδας και της Τουρκίας συνεχίζουν να εργάζονται κεκλεισμένων των θυρών στην αίθουσα Καποδίστριας του Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης....

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σήμερα, με εθνική ενότητα και υπευθυνότητα, οφείλουμε να περιφρουρήσουμε τη Δημοκρατία μας και μην επιτρέψουμε σε φαινόμενα διχασμού και ακραίου λαϊκισμού να την υπονομεύσουν....

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η διαδικασία ώστε ο εναέριος χώρος της Ελλάδας να καταστεί σε διάστημα λίγων ετών από σήμερα, αδιαπέραστος, έχει ήδη δρομολογηθεί. Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων,...