Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Με άμυνα από γρανίτη ο Ολυμπιακός “καθάρισε” 77-70 την Μπαρτσελόνα

Ομάδα που… δάγκωνε κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο και χτυπούσε ανελέητα από το τρίποντο, φανέρωσε στοιχεία όχι μόνο για τετράδα αλλά και πρωτιάς στην κανονική διάρκεια. Ο Ολυμπιακός νίκησε την σκληροτράχηλη Μπαρτσελόνα 77-70 χάρις την εξαιρετική άμυνα και το μυαλωμένο παιχνίδι στην επίθεση. 

Ο αγώνας

Παιχνίδι “κλειστό” από την αρχή με πολλά άστοχα σουτ και τον Ολυμπιακό να βρίσκει στόχο για πρώτη φορά  6.13 πριν την λήξη της πρώτης περιόδου με τον πολυτιμότερο παίκτη του Φεβρουαρίου, Σάδα Βεζένκοφ. Tα χαμηλά ποσοστά ευστοχίας των γηπεδούχων έδωσαν την ευκαιρία στη “Μπάρτσα” να διαχειρίζεται απόσταση 7 και 8 πόντων μέχρι να φτάσει στο “+10” με το 8-18. Η… απάντηση τριών πόντων του Παπανικολάου έδωσε και πάλι φωνή στο… μουδιασμένο ΣΕΦ μέχρι τη λήξη της πρώτης περιόδου που βρήκε και πάλι τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με 20-11 και τον Μπαρτζώκα έξαλλο με τις επιλογές της άμυνας από τους παίκτες του. Στα αξιοσημείωτα ότι οι 11 πόντοι που σκόραρε ο Ολυμπιακός στην 1η περίοδο, αποτελούν την χαμηλότερη εφετινή επίδοση της ομάδας σε πρώτο δεκάλεπτο. Ως… δια μαγείας επίσης κόντρα στην ομάδα της Μπαρτσελόνα ήταν και η 2η χαμηλότερη που είχε καταγραφεί στην 1η περίοδο του αγώνα στη Βαρκελώνη με 13π.

Η έναρξη της δεύτερης περιόδου βρήκε πιο βελτιωμένο τον Ολυμπιακό στην επίθεση. Άφησε πίσω τα 3/13 δίποντα και 1/7 τρίποντα του πρώτου δεκαλέπτου με πιο σκληρή άμυνα και τη μείωση του σκορ σε 17-22 σε διάστημα τριών λεπτών. Κλειδί σε εκείνο το χρονικό σημείο, ο περιορισμός δράσης του Μίροτιτς. Η εξαιρετική άμυνα με κορυφαίο τον Λαρεντζάκη (4 αμυντικά ριμπάουντ στη δεύτερη περίοδο) του έδωσε και το… προσπέρασμα με 23-22 έπειτα από το έξοχο «λέι-απ» του Σλούκα απ’ τα αριστερά. Η μάχη “πόντο-πόντο” συνεχίστηκε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου και το σκορ 29-27 υπέρ του Ολυμπιακού. Αμφότερες με κάκιστα ποσοστά στα τρίποντα καθώς είχαν 1/12 τρίποντα οι Ισπανοί, 2/10 ο Ολυμπιακός, έστω και αν ο ΜακΚίσικ έβαλε επίλογο ημιχρόνου με εύστοχο σουτ έξω απ’ τα 6,75.

Με την πάροδο του χρόνου ο Ολυμπιακός πήγαινε σε σετ παιχνίδι, ενώ η Μπάρτσα επιζητούσε γρήγορο ματς με πολλές κατοχές. Το τρίποντο το Παπανικολάου δύο λεπτά πριν το τέλος έκανε το 46-41 στη μεγαλύτερη διαφορά του δευτέρου ημιχρόνου και τον Γιασικεβίτσιους έξαλλο με τους παίκτες του για την άμυνα με τα μάτια! Επιπλέον, πρόβλημα για τους Ισπανούς ήταν ότι ειδικά στο δεύτερο μέρος δεν υπήρχε μεγάλος ο πλουραλισμός στο εκτελεστικό σκέλος όπως σε προηγούμενα ματς. Το 50-45 ήταν το σκορ που έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο.

Εκρηκτικό ξεκίνημα τέταρτου δεκαλέπτου με τρίποντο του Λαρεντζάκη αλλά το 53-45 που ήταν και πάλι η μεγαλύτερη διαφορά εξανεμίστηκε σε δύο επιθέσεις των Κιτρίνων με 53-51. Και πάλι τα τρίποντα έδωσαν λύση με τον Μακ Κίσικ στο 56-51, αλλά το θέμα ήταν ο Ολυμπιακός να ακουμπήσει στο “ζωγραφιστό” και να βρει επιπλέον διαδρόμους. Οι περίεργες διαιτητικές αποφάσεις λειτούργησαν κατά των γηπεδούχων περισσότερο υπέρ της ομάδας του Μπαρτζώκα και βροχή τριπόντων! Το αμφίρροπο στοιχείο κυριάρχησε μέχρι το τέλος με τη Μπαρτσελόνα να δυσκολεύεται να βρει λύσεις στην άμυνα αλλά με όπλο την ατομική ποιότητα να απαντά άμεσα στα τρίποντα των γηπεδούχων. Οι διαδοχικές αλλαγές παικτών του Μπαρτζώκα είχαν ως αποτέλεσμα να δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο το πεδίο δράση των αντιπάλων κοντά στο καλάθι και παράλληλα να μη βρίσκουν με ευκολία το ελεύθερο σουτ. Κορυφαίος σε αυτό το κομμάτι ο Μπλακ, έστω και αν ο  Mίροτιτς είχε πετύχει και τους 18 πόντους από το χαμηλό ποστ.

Το τρίποντο του Βεζένκοφ έκανε το 70-63 δύο λεπτά πριν το τέλος του αγώνα και αποτέλεσε εφαλτήριο νίκης απέναντι σε μια σκληρή και έμπειρη ομάδα που πάλεψε μέχρι το τέλος. Η σκληρή άμυνα του Ολυμπιακού. λίγο έλειψε να του στοιχίσει στο τέλος με τις βολές που έδωσε στους Μπλαουγκράνα, αλλά και πάλι ο Βεζένκοφ μαζί με τον Λαρετζάκη με προσωπικό ρεσιτάλ έδωσαν σφραγίδα νίκης και 75-65 ένα λεπτό πριν τη λήξη του ματς.

Τα δεκάλεπτα: 11-20, 29-27, 50-45, 77-70.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 6 (3/4 δίποντα, 2 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Κάναν (0/3 δίποντα, 0/2 τρίποντα), Λαρεντζάκης 14 (4/5 τρίποντα, 2/2 βολές, 5 ριμπάουντ), Φαλ 5 (7 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Σλούκας 3 (1/4 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 1/2 βολές, 3 ασίστ), Βεζένκοβ 13 (3/10 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 1/2 βολές, 7 ριμπάουντ), Παπανικολάου 8 (2 τρίποντα, 5 ριμπάουντ), Πίτερς 6 (2/2 δίποντα, 0/3 τρίποντα, 2/2 βολές, 4 ριμπάουντ), Μπλακ 6 (2/3 δίποντα, 2/3 βολές, 5 ριμπάουντ), ΜακΚίσικ 16 (2/4 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 3/4 βολές, 4 ασίστ)

Μπαρτσελόνα (Γιασικεβίτσιους): Ντα Σίλβα, Σανλί 13 (2/3 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 3/4 βολές), Βέσελι 2 (1/3 δίποντα), Κάλινιτς 8 (2/9 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα), Σατοράνσκι 1 (0/1 δίποντο, 1/2 βολές, 2 ασίστ), Λαπροβίτολα 15 (1/2 δίποντα, 3/7 τρίποντα, 4/5 βολές, 3 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 5 λάθη), Αμπρίνες, Χίγκινς 10 (2), Γιοκουμπάιτις 2, Μίροτιτς 19 (7/11 δίποντα, 0/3 τρίποντα, 5/8 βολές, 7 ριμπάουντ)

Ακολουθούν…
Ολυμπιακός: Εντός έδρας με Μπάγερν Μονάχου (9/3)
Μπαρτσελόνα: Εκτός έδρας με Φενέρμπαχτσε (10/3)

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Μία ένορκος στην ποινική δίκη του Ντόναλντ Τραμπ απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά της αφού δήλωσε ότι αισθάνεται φόβο καθώς δημοσιοποιήθηκαν ορισμένα στοιχεία της ταυτότητάς...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Αμερικανός Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στο Κόσοβο, Jeff Hovenier, δήλωσε ότι οι πρόσφατες περιπτώσεις δολοφονιών και αυτές της ενδοοικογενειακής βίας δείχνουν την ανάγκη...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Υπογραμμίζω για μία ακόμα φορά ότι το έργο της διασύνδεσης των POS με τις ταμειακές μηχανές βαίνει προς ολοκλήρωση και δεν υπάρχει καμιά απολύτως...

ΔΙΕΘΝΗ

Η πρώτη απευθείας επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ στις 13 Απριλίου έχει επαναφέρει το σημείο εστίασης στις ικανότητες της αεροπορικής άμυνας καθώς οι Ισραηλινοί...