Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Αβάσταχτος πόνος για τους αδικοχαμένους μηχανοδηγούς – Το τελευταίο «αντίο» στα θύματα

Για τον 34χρονο Σπύρο Βούλγαρη, μηχανοδηγό της εμπορικής αμαξοστοιχίας στην τραγωδία των Τεμπών, ως ενά ευγενικό και χαμογελαστό παιδί που αγαπούσε τα τρένα, μιλούν όλοι οι οικείοι του.

«Το αγάπησε (το επάγγελμα), εγώ προσωπικά δεν ήθελα γιατί δούλευα πάντα με βάρδια στην πολεμική αεροπορία και βάρδιες δεν ήθελα να δουλέψει ο γιος μου… του έτυχε αυτό, ήταν μια καλύτερη δουλειά, έφυγε από αυτό που αγάπησε» λέει ο πατέρας του θύματος, Παναγιώτης Βούλγαρης.

Για ένα παιδί με καλοσύνη, που έτρεχε για όλους, βοηθούσε φτωχούς έκανε λόγο η γειτόνισσά του.

Με δάκρυα στα μάτια, τον αποχαιρέτησαν στο κοιμητήριο Καισαριανής, συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι του και πολλοί συγχωριανοί του από τον τόπο καταγωγής του, το Λιανοκλάδι.

Στην εξόδιο ακολουθία παρέστη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος γνώριζε προσωπικά τον νεαρό μηχανοδηγό.

Παραβρέθηκαν επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Υπό τους πένθιμους ήχους της μπάντας κηδεύθηκε στην Αμαλιάδα ο 59χρονος μηχανοδηγός του επιβατηγού τρένου, Γιώργος Κουτσούμπας. Παρά την καταρρακτώδη βροχή, τον συνόδευσε στην τελευταία του κατοικία σύσσωμη η τοπική κοινωνία.

Ο άτυχος μηχανοδηγός είχε επιλέξει το συγκεκριμένο δρομολόγιο προκειμένου να βρεθεί κοντά στις τρεις κόρες του που σπουδάζουν στη Θεσσαλονίκη.

Η 26χρονη σοπράνο Ελισάβετ Χατζηβασιλείου από το Ωραιόκαστρο ταξίδευε πάντα μαζί με την τυφλή γάτα της, κι έκανε συχνά το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη λόγω των επαγγελματικών της υποχρεώσεων. Πριν από δύο ημέρες ταυτοποιήθηκε η σορός της, ενώ νεκρό βρέθηκε και το κατοικίδιο της.

Οι κάτοικοι του χωριού Βιταλάδες στη Νότια Κέρκυρα, αποχαιρέτησαν την 55χρονη Μαρία Μίαρη, η οποία εργαζόταν στο δεύτερο βαγόνι του μοιραίου τρένου. Τραγική ειρωνεία, το γεγονός ότι εκείνη την ημέρα δεν είχε βάρδια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την ομιλία του στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας εξαπέλυσε μέσα από ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, κάνοντας λόγο για...

ΕΛΛΑΔΑ

Πέφτει σήμερα η αυλαία στη δίκη για την υπόθεση του βιασμού και της εκπόρνευσης του 12χρονου κοριτσιού στον Κολωνό. Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή...

ΕΛΛΑΔΑ

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο αναμένεται σήμερα, μετά από διαδικασία 14 μηνών, περίπου 100 συνεδριάσεις, την εξέταση περίπου 60 μαρτύρων, την αξιολόγηση των θέσεων της...

ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζονται σε πανελλαδική κλίμακα οι εξορμήσεις από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) με διενέργεια δωρεάν rapid test για όλους τους...