Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Δανειολήπτες ελβετικού φράγκου – Συγκεντρώσεις το Σάββατο 11 Μαρτίου

Κινητοποιούνται οι δανειολήπτες με ελβετικό φράγκο το Σάββατο 11 Μαρτίου σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, μετά από την ακύρωση των κινητοποιήσεών τους στις 4/3 λόγω της τραγωδίας των Τεμπών και με στόχο την αποτροπή πλειστηριασμών, ζητώντας «άμεση Πολιτική λύση-Νομοθετική ρύθμιση για τα δάνεια σε ρήτρα Ελβετικού φράγκου, που ασφυκτιούν κάτω από το βάρος της μη βιωσιμότητας για τους λόγους που όλοι πλέον γνωρίζετε και, βρισκόμαστε ήδη σε κίνδυνο και άμεσων πλειστηριασμών ακόμα και πρώτης κατοικίας».

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η «Επιτροπή Πρωτοβουλίας Δανειοληπτών Ελβετικού Φράγκου “Συσπείρωση και Δράση“»: «Στα πλαίσια των εντεινόμενων κινητοποιήσεων και στο φόντο και των επερχόμενων εκλογών, μη έχοντας βρεθεί ακόμα καμία απολύτως βιώσιμη λύση, προχωρά σε άμεσες κινητοποιήσεις και παρακαλούμε για άλλη μια φορά, για την δημοσιοποίηση και την κάλυψη των συγκεντρώσεων μας από το μέσο σας με κάθε πρόσφορο τρόπο.

Η επίμονη σιωπή από όποιους γίνεται ανεκτή, δεν μπορεί πλέον να συνεχιστεί, μπροστά στο προδιαγεγραμμένο κοινωνικό έγκλημα που ήδη συντελείται.

Το Σάββατο 11 Μαρτίου, καλούμαστε πανελλαδικά, στην συνέχιση των κινητοποιήσεών μας, μετά την ακύρωση των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων στις είχαμε 4/3, λόγω της τραγωδίας των Τεμπών, που συγκλόνισε την χώρα μας.

Η τελευταία κατευθυνόμενη και προαναγγελθείσα από τον κ. Στουρνάρα απόφαση του Αρείου Πάγου και σε χρόνο ρεκόρ, εξανέμισε κάθε τελευταία αυταπάτη για “δικαστικές λύσεις” στο πρόβλημά μας. Πολύ περισσότερο που οι Αρεοπαγίτες χρησιμοποίησαν πολιτικά και όχι νομικά επιχειρήματα, επιβεβαιώνοντας ότι το παιχνίδι παίζεται στο πολιτικό πεδίο, αυτό που από την αρχή λέει η επιτροπή. Ήδη άρχισαν οι βίαιες εξώσεις οικογενειών και αυτό θα είναι ένα καθημερινό μοτίβο.

Η κυβέρνηση στηριζόμενη στην 4/2019 απόφαση του ΑΠ η οποία ήταν η ταφόπλακα των δανειοληπτών σε ρήτρα Ε.Φ., στάθηκε αδιάλλακτη και αρνητική να δώσει μια και μοναδική λύση στο τεράστιο αυτό κοινωνικό πρόβλημα με ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΉ ΡΎΘΜΙΣΗ. Αντιθέτως με προκλητικά συνοπτικές διαδικασίες η 1/2023 απόφαση του ΑΠ νομιμοποιεί τα FUND’S /Κοράκια να πλειστηριάζουν ακόμα και την Α΄ ΚΑΤΟΙΚΙΑ, πλαισιώνοντας τον με τον ηλεκτρονικό Καιάδα του εξωδικαστικού για τη «διευκόλυνση» της πορείας προς την άβυσσο.

Μαζί με τη στάση αυτή, τελείωσαν και οι εκλογικές αυταπάτες. Ότι φωνάζοντας απ’ τα πληκτρολόγια «μαύρο κλπ.», ότι «πιάνοντας βουλευτές να τους ενημερώσουμε και να τους πείσουμε», ότι “περιμένοντας τη φωνή της λογικής να επικρατήσει”, θα λυθεί το πρόβλημά μας. Ο “μαυρογιαλουρισμός” που ξέρουμε είναι η εγγύηση για την κοροϊδία και τη διαιώνιση του προβλήματος.

Μέχρι σήμερα, το μόνο μέτρο που έχει ανακοινώσει η Κυβέρνηση είναι ο Εξωδικαστικός Συμβιβασμός ο οποίος είναι ουσιαστικά ανεφάρμοστος και όπως αποδεικνύεται δεν ανακουφίζει στο ελάχιστο τους δανειολήπτες σε ρήτρα ελβετικού φράγκου.

Οι μόνες φωνές που μπορούν κάτι να πετύχουν, είναι οι χιλιάδες φωνές στο δρόμο, που δε θα κάνουν πίσω στα ψέματα και στην τρομοκρατία. Οι φωνές που θα επιβάλλουν, όχι που θα “πείσουν” τα κοράκια και το πολιτικό και δικαστικό προσωπικό τους.

Αυτός θα είναι ο ξεκάθαρος και αναγκαστικός μονόδρομος, από εδώ και πέρα.

Διεκδικούμε την ζωή μας, αξίζει κάθε προσπάθεια με καθαρές ενέργειες μακριά από κάθε κομματική μικροπολιτική και να βγούμε στους δρόμους σε όλη την Ελλάδα, “σπάζοντας” τη σιωπή μας, αλλά και την επιλεκτική σιωπή, Πολιτείας και Κράτους».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ελέγχους σε μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο πληροφορικής, τεχνολογίας και συναφών υπηρεσιών διενήργησε η Επιτροπή Ανταγωνισμού, στο πλαίσιο αυτεπάγγελτης έρευνας για πιθανή...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας κατασκοπείας μετέβη στην Πιονγκγιάνγκ αυτή την εβδομάδα για συνομιλίες σχετικά με τη διμερή συνεργασία στο πεδίο της ασφάλειας, μετέδωσε...

ΔΙΕΘΝΗ

Οι αρχές της Κολομβίας διέταξαν χθες να εγκαταλείψουν τη χώρα «διπλωμάτες της πρεσβείας της Αργεντινής» στην Μπογοτά, έπειτα από βαριές δηλώσεις του αργεντινού προέδρου...

ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζονται σε πανελλαδική κλίμακα οι εξορμήσεις από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) με διενέργεια δωρεάν rapid test για όλους τους...