Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Κλείνει η Tupperware στη Θήβα – Αντιδράσεις από ΓΣΕΕ και Δήμο Θηβαίων

Την απώλεια περίπου 150 θέσεων εργασίας θα σημάνει το κλείσιμο του εργοστασίου της Tupperware στη Θήβα, με τηΓΣΕΕ να καταγγέλλει τη διοίκηση του εργοστασίου και να αναφέρει πως «με πρόσχημα το υψηλό εργατικό κόστος, βάζει λουκέτο στο μοναδικό εργοστάσιο που έχει στη χώρα μας και το οποίο λειτουργεί από το 1967».

Επίσης η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της επισημαίνει: «Με μία αιφνιδιαστική κίνηση η Διοίκηση του εργοστασίου ανακοίνωσε την απόφαση της πολυεθνικής εταιρίας, καλώντας τους εργαζόμενους να υπογράψουν οικειοθελείς αποχωρήσεις λαμβάνοντας λίγα περισσότερα χρήματα από τις νόμιμες αποζημιώσεις, ώστε να ολοκληρώσει το λουκέτο έως τα μέσα Απριλίου χωρίς να προσκρούσει στο νόμο που προβλέπει συγκεκριμένο ποσοστό απολύσεων ανά μήνα.

Μ’ αυτήν την απόφαση, περίπου 150 εργαζόμενοι χάνουν τη δουλειά τους με ότι αυτό συνεπάγεται τόσο για τους ίδιους όσο και για τις οικογένειές τους.

Σε μία περιοχή που πλήττεται από την ανεργία, με δεδομένο το γεγονός ότι κάθε λίγο και λιγάκι κλείνει και μία βιομηχανική μονάδα, το κλείσιμο του εργοστασίου της Tupperware θα εντείνει το πρόβλημα, αφού μια θέση εργασίας στην περιοχή φαντάζει όνειρο απατηλό.

Η ΓΣΕΕ βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων του εργοστασίου της Tupperware και καλεί την εταιρεία να πάρει πίσω τη συγκεκριμένη απόφαση».

Με δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ο Δήμαρχος Θηβαίων Γιώργος Αναστασίου, καλεί την πολιτεία να θεσπίσει κίνητρα απασχόλησης και προσέλκυσης επενδύσεων για να μην ερημώσει η περιοχή και να διασφαλιστεί εργασιακό μέλλον στους νέους ανθρώπους, ενώ τονίζει πως η περιοχή έχει υψηλό δείκτη ανεργίας σε πανελλαδικό επίπεδο.

Η εταιρεία αναφέρει στην ιστοσελίδα της για το προφίλ της: «Τρία χρόνια μετά την έλευση της Tupperware στην Ελλάδα, ξεκινάει η λειτουργία του εργοστασίου της Tupperware στη Θήβα.
Σήμερα το εργοστάσιο της Θήβας είναι ένα από τα 4 στην Ευρώπη και με τις υπερσύγχρονες μηχανές του αλλά και το άρτια εξειδικευμένο του προσωπικό παράγει τα ποιοτικά προϊόντα, που απολαμβάνουμε όλοι μας καθημερινώς.

Όπως τα πρώτα προϊόντα του Earl Tupper φέρανε την επανάσταση στη αποθήκευση, στην συντήρηση και στην προετοιμασία του φαγητού έτσι και τα σημερινά συνεχίζουν να διαμορφώνουν το lifestyle με το μοντέρνο Ντιζάιν τους και τις πρωτοποριακές ιδιότητές τους. Αυτή τη στιγμή η Tupperware βρίσκεται σε 100 χώρες σε όλο το κόσμο προσφέροντας προϊόντα για όλες τις ανάγκες και για κάθε κουλτούρα».

Στον τελευταίο ισολογισμό που δημοσιεύτηκε από την εταιρεία (για το 2021) ο κύκλος εργασιών σε σύγκριση με το 2020 αυξήθηκε κατά 11,02% και τα καθαρά κέρδη ξεπέρασαν τα 1,359 εκατ. ευρώ από 470.226 ευρώ. Στο εργοστάσιο δεν υπήρχε σωματείο εργαζομένων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ θα διεξαχθούν εντός της εβδομάδας ψηφοφορίες επί τεσσάρων χωριστών νομοσχεδίων για τη χορήγηση αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία...

ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα Τρίτη, 16 Απριλίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο τιμάται η μνήμη των Αγίων Λεωνίδη, Χαρίσσας, Νίκης,Γαλήνης, Καλλίδας, Αγίας Χιόνας. Τα ονόματα που γιορτάζουν σήμερα είναι τα εξής: Γαληνός, Γαλήνη, Νίκη*,...

ΔΙΕΘΝΗ

Κολομβιανός δημοσιογράφος, ο οποίος ερευνούσε κυρίως υποθέσεις διαφθοράς, δολοφονήθηκε την Κυριακή σε πόλη της βορειοανατολικής Κολομβίας, στα σύνορα με τη Βενεζουέλα, όπου συνολικά διαπράχθηκαν...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας, μέρους του συστήματος του ΟΗΕ, δήλωσε χθες Δευτέρα πως τον ανησυχεί το ενδεχόμενο το Ισραήλ να βάλει...