Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Στα δυτικά και βόρεια βαθμιαία βροχές και αργότερα καταιγίδες

Από το μεσημέρι σήμερα Παρασκευή 10 Μαρτίου και στα δυτικά και βόρεια της χώρας αναμένεται αλλαγή του καιρού σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Αργότερα, στα δυτικά και βόρεια της χώρας θα εκδηλωθούν και καταιγίδες ενώ το βράδυ στα βορειοδυτικά θα είναι τοπικά ισχυρές. Η θερμοκρασία, όμως, θα παραμείνει σε επίπεδα υψηλότερα από τα κανονικά και θα ξεπεράσει και τους 20 βαθμούς σε πολλές περιοχές.

Το Σάββατο γρήγορα οι βροχές θα περιοριστούν στο ανατολικό και το νότιο Αιγαίο. Την Κυριακή, μετά από ημέρες, αναμένονται βοριάδες στο Αιγαίο, οι οποίοι θα ρίξουν τη θερμοκρασία και θα δώσουν τοπικές βροχές. Μάλιστα, τη Δευτέρα τοπικά θα πνέουν θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο για να εξασθενήσουν την Τρίτη. Η Δευτέρα θα είναι η ημέρα με τις χαμηλότερες θερμοκρασίες για τις επόμενες ημέρες της εβδομάδας.

Πιο αναλυτικά, για σήμερα προβλέπονται τοπικές βροχές στα δυτικά, οι οποίες βαθμιαία θα επεκταθούν στα κεντρικά και τα βόρεια. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν σταδιακά από το μεσημέρι στα δυτικά και μέχρι τις βραδινές ώρες στα βόρεια. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρά στα δυτικά τις βραδινές ώρες. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα δυτικά τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα κεντρικά και τα νότια και θα κυμανθεί σε υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, έτσι θα φθάσει στις περισσότερες περιοχές τους 18 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική θα έχουμε αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και από τις μεσημβρινές ώρες βαθμιαία νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 21 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ενώ τις βραδινές ώρες θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και το απόγευμα πρόσκαιρα νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι ευρωεκλογές «είναι μια αμιγώς πολιτική μάχη» επισήμανε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Βούλα Κεχαγιά, σε χθεσινή συνέντευξη της στον τηλεοπτικό σταθμό ONE,...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την απόφαση να εξαιρέσει από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τον Δημήτρη Παπανώτα ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης. «Σέβομαι απόλυτα τις αποφάσεις των...

ΕΛΛΑΔΑ

Το 2002, το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών, μαζί με μια ομάδα ευρωπαϊκών οργανώσεων πολιτών, συνέταξε τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Δικαιωμάτων των Ασθενών, ο οποίος έχει μεταφραστεί...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας μαζί με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Δ. Χούπη και τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Γ. Κωστίδη, παραβρέθηκαν στην έναρξη...