Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Διασώστης ΕΜΑΚ: «Φανταζόμασταν σε αυτό που αντικρύζαμε ότι βλέπουμε τα παιδιά μας»

Από σεβασμό στα θύματα και τους τραυματίες του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη, ο Πασχάλης Δρούμπουρας, Πυρονόμος στην 8η ΕΜΑΚ Λάρισας, που την νύχτα της τραγωδίας επιχείρησε στο σημείο, δεν θεωρεί πρέπον να μεταφέρει τις συγκλονιστικές καταστάσεις με τις οποίες ήρθε αντιμέτωπος.

Όμως όπως καταθέτει για τον ίδιο και τους άλλους διασώστες «Φανταζόμασταν σε αυτό που αντικρύζαμε ότι βλέπαμε τα παιδιά μας. Γιατί οι περισσότεροι έχουμε παιδιά» Σκληρές μνήμες, από το άλλο δυστύχημα με το λεωφορείο με τους μαθητές της Α’ Λυκείου, που επέστρεφαν από εκδρομή στο Μακροχώρι Ημαθίας στις 13 Απριλίου του 2003 στο ύψος των Τεμπών, ανέσυρε στον Πυρονόμο της ΕΜΑΚ το σιδηροδρομικό δυστύχημα, καθώς, τόσο ο ίδιος όσο και οι περισσότεροι από τους συναδέλφους του είχαν και τότε επιχειρήσει στο σημείο. «Δυστυχώς κυκλοφορεί για τους διασώστες ο όρος ήρωας» λέει και υπογραμμίζει πως δεν τον αποδέχεται. «Είμαστε επαγγελματίες» ξεκαθαρίζει.

Και μοιράζεται «υπάρχουν παιδιά που προσπάθησαν να έρθουν σε επικοινωνία μαζί μας και εμείς με χαρά θέλουμε να βρεθούμε από κοντά και να μιλήσουμε μαζί τους. Θα τους βοηθήσει σίγουρα κάτι τέτοιο. Μας βοηθάει και μας εννοείται».

Σχολιάζοντας την εικόνα του συναδέλφου του που δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του μπροστά στην ανείπωτη τραγωδία, παραδέχεται πως ως άνθρωποι επηρεάζονται οπωσδήποτε, αλλά προσπαθούν να αποστασιοποιηθούν για να βοηθήσουν όσο το δυνατόν περισσότερους. «Το αντιμετωπίζουμε με συνεχή εκπαίδευση για κάθε περιστατικό που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε» αναφέρει και όπως λέει χαρακτηριστικά «Μακάρι να καθόμαστε, να μην κάνουμε τίποτα, γιατί δυστυχώς όταν θα κληθούμε θα είναι για κάτι δυσάρεστο.

Για τη νύχτα της τραγωδίας ενημερώνει πως «η ΕΜΑΚ μαζί με τον σταθμό από τον Πυργετό ήταν από τις πρώτες υπηρεσίες που έφτασαν. Έφτασε πρώτα η βάρδια που είχε υπηρεσία και στη συνέχεια κληθήκαμε επιφυλακή και οι υπόλοιποι»

«Όλοι οι συνάδελφοι από την υπηρεσία μας καταρχήν θέλουμε να εκφράσουμε τη βαθιά μας θλίψη φέτος στις οικογένειες των αδικοχαμένων» τονίζει.

«Αγάπη για τον συνάθρωπο και αλληλεγγύη» θωρακίζουν και δίνουν δύναμη στους διασώστες για να επιχειρήσουν, καταλήγει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με κεντρικό επιχείρημα ότι η ηγεσία του κόμματος Σπαρτιάτες «ασκείται από τον καταδικασθέντα για την ένταξη και διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, Ηλία...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αύξηση 3,1% σημείωσε ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών στη βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) τον Φεβρουάριο εφέτος σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια θα έχουν οι νεοπροσληφθέντες εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που προσλήφθηκαν ως προσωρινοί αναπληρωτές για το διδακτικό έτος 2023-2024, προκειμένου αυτοί να μεταβούν στην...

ΔΙΕΘΝΗ

Από την επόμενη εβδομάδα, οι πλατφόρμες ψυχαγωγίας ενηλίκων Pornhub, Stripchat και Xvideos θα πρέπει να συμμορφώνονται με τις πιο αυστηρές υποχρεώσεις βάσει του Νόμου...