Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στα Τέμπη: Ανοίγουν τραπεζικοί λογαριασμοί σε βάθος 15ετίας

Σε άνοιγμα λογαριασμών όσων εμπλέκονται σε συμβάσεις της τελευταίας 15ετίας για το σιδηροδρομικό δίκτυο προχωρά η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος. Με εντολή του επικεφαλής της Αρχής Χαράλαμπου Βουρλιώτη θα μπει στο στόχαστρο η περιουσιακή κατάσταση όσων είχαν θέση ευθύνης σε ΟΣΕ, ΤΡΕΝΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ και Hellenic Train, όλοι οι συμβαλλόμενοι στις συμβάσεις και οι εργολάβοι που ανέλαβαν την εκτέλεση των έργων.

Εάν διαπιστωθεί από το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών και τον έλεγχο των ακινήτων ότι η περιουσία τους δεν δικαιολογείται από τα δηλωθέντα εισοδήματά τους, θα διερευνηθεί εάν εμπλέκονται σε δωροδοκίες και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Την ίδια στιγμή, την αναβάθμιση της έρευνας για τη φρικτή σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη, αποφάσισε η Ολομέλεια Εφετών Λάρισας. Με ομόφωνη απόφαση των 21 δικαστών που υπηρετούν αυτή τη στιγμή στο Εφετείο Λάρισας, κρίθηκε πως η απόφαση πρέπει να αφαιρεθεί από το Πρωτοδικείο Λάρισας, του οποίου η ανακρίτρια – πρωτοδίκης που χειρίστηκε την υπόθεση στις πρώτες, κρίσιμες μέρες των ερευνών, έκανε κατά γενική ομολογία πολύ καλή και γρήγορη δουλειά. Ωστόσο, κρίθηκε σκόπιμο λόγω της κρισιμότητας της υπόθεσης, αυτή να ανατεθεί σε δύο πιο έμπειρους, ειδικούς εφέτες – ανακριτές, που θα έχουν ως αποκλειστική τους απασχόληση τη διερεύνηση μόνο αυτής της υπόθεσης, απαλλαγμένοι από άλλα καθήκοντα.

Κλήση σε απολογίες

Ετσι, εφεξής τη δικαστική έρευνα για την πολύνεκρη τραγωδία θα διεξαγάγει ο Σωτήρης Μπακαίμης ως τακτικός ανακριτής και η Σοφία Λυμπεριάδου ως αναπληρώτρια. Από τις πρώτες τους δικονομικές ενέργειες, θα είναι να καλέσουν σε απολογία τους τρεις κατηγορουμένους σε βάρος των οποίων ασκήθηκε ποινική δίωξη την περασμένη Πέμπτη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας, οι οποίοι δεν είχαν προλάβει να απολογηθούν. Πρόκειται για τον επιθεωρητή του ΟΣΕ που τοποθέτησε στο συγκεκριμένο δύσκολο πόστο τον άπειρο 59χρονο σταθμάρχη και μάλιστα σε αυτήν τη δύσκολη βάρδια, καθώς και τους δύο σταθμάρχες που φέρονται να είχαν εγκαταλείψει το πόστο τους, φεύγοντας πριν τις 23:00 που έληγε η βάρδιά τους, το μοιραίο βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου.

Η σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών Λάρισας, έγινε με πρωτοβουλία του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Σταμάτη Δασκαλόπουλου, ο οποίος εποπτεύει το σύνολο των ερευνών για το τραγικό δυστύχημα.

Ο κ. Δασκαλόπουλος κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας, σύμφωνα με πληροφορίες, επιχειρηματολόγησε για την ανάγκη ορισμού δύο έμπειρων δικαστικών λειτουργών για τις ανακρίσεις για το πολύνεκρο δυστύχημα, τονίζοντας την αναγκαιότητα να περατωθεί η ανάκριση της υπόθεσης όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Στο έγγραφο αίτημά του για τη σύγκληση της Ολομέλειας, ο κ. Δασκαλόπουλος είχε τονίσει τη σημασία, αναφέροντας πως «εν όψει των τεράστιων και πολυσύνθετων ευθυνών που ανακύπτουν από τα μέχρι αποδεικτικά στοιχεία, επιβάλλεται να εξεταστούν σύντομα και ενδελεχώς τα πάντα είτε στο πλαίσιο της συμμετοχής άλλων προσώπων στο έγκλημα του άρθρου του Ποινικού Κώδικα (291) περί διατάραξης ασφάλειας συγκοινωνιών είτε στο πλαίσιο διάπραξης άλλων συναφών εγκλημάτων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο απεσταλμένος του ΣΚΑΪ στο Ισραήλ, Σταύρος Ιωαννίδης, το πρώτο στάδιο περιελάμβανε μαχητικά αεροσκάφη που εξουδετέρωσαν αρχικά την αεράμυνα...

ΕΛΛΑΔΑ

Μετά τα προβλήματα που εμφανίστηκαν στη γενική εφημερία της 9ης Απριλίου στο νοσοκομείο, η ΕΙΝΑΠ ανακοίνωσε κινητοποίηση με στόχο την επίλυσή τους. Όπως αναφέρει...

ΕΛΛΑΔΑ

Επί ποδός η Πολιτική Προστασία για την αλλαγή στο σκηνικό του καιρού από τα δυτικά, με κυρίαρχο στοιχείο τις βροχές, τις ισχυρές καταιγίδες και...

ΕΛΛΑΔΑ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν αύριο στην Αθήνα λόγω εκδηλώσεων για την παράδοση – παραλαβή της Ολυμπιακής Φλόγας στο πλαίσιο των XXXIII Ολυμπιακών Αγώνων «ΠΑΡΙΣΙ...