Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Τα επόμενα βήματα της έρευνας – Πιθανό να ασκηθούν νέες διώξεις

Σε ανώτατο επίπεδο συνεχίζονται οι έρευνες για το δυστύχημα στα Τέμπη, με τον προϊστάμενο επιθεώρησης και τους δύο σταθμάρχες να καλούνται για εξηγήσεις το επόμενο 24ωρο.

Ο νέος εφέτης ανακριτής έχει αναλάβει, επίσημα πλέον, την έρευνα για την υπόθεση του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, μετά και τη διαδικασία του ορισμού του από την Ολομέλεια Εφετών που ολοκληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή στη Λάρισα.

Θα καλέσει άμεσα τον προϊστάμενο επιθεώρησης και τους δύο σταθμάρχες της απογευματινής βάρδιας, εναντίον των οποίων έχουν ασκηθεί διώξεις, ενώ είναι πιθανό να ασκηθούν και νέες διώξεις.

Ακόμα διερευνόνται πιθανές ποινικές ευθύνες στους γιατρούς που χορήγησαν την αναρρωτική άδεια στον προϊστάμενο επιθεώρησης και η οποία ξεκινούσε στις 2 Μαρτίου.

Την ίδια στιγμή, ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ κ. Παναγιώτης Τερεζάκης έκανε αυτοψία στο σιδηροδρομικό δίκτυο από την Θεσσαλονίκη μέχρι και τη Λάρισα.

Μέχρι την Παρασκευή (17/3) η πλήρης αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης του δικτύου στο σημείο της τραγωδίας.

Πέντε τραυματίες στις ΜΕΘ σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη

Συνεχίζει να δίνει μάχη για τη ζωή του ο 20χρονος από τον Βόλο. Σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση παραμένουν άλλες δυο κοπέλες που νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό με τους γιατρούς να τις έχουν σε καταστολή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε δημόσια διαβούλευση θέτει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) το προσχέδιο της απόφασης, για την εκκίνηση και λειτουργία της ψηφιακής παρακολούθησης διακίνησης αγαθών...

ΕΛΛΑΔΑ

Αποφασισμένοι και οργανωμένοι για να σκοτώσουν φέρονται να ήταν οι αρχηγοί και τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης των οπαδών μεγάλης ομάδας της Σούπερ Λιγκ,...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια με τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας Λόιντ Όστιν. Αντικείμενο της συνομιλίας του ήταν οι εξελίξεις...

ΔΙΕΘΝΗ

Η πόλη του Άμστερνταμ ανακοίνωσε ότι επεκτείνεται και καθιστά πιο ολοκληρωμένο έναν περιορισμό, που ισχύει από το 2017, που δυσκόλεψε αρκετά το άνοιγμα νέων...