Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία 16 Μαρτίου: Ζητούμενο η διερεύνηση της τραγωδίας στα Τέμπη και η απόδοση ευθυνών – Ποιοι απεργούν

Σε 24ωρη Πανεργατική απεργία για την τραγωδία στα Τέμπη, από την 00.01 ώρα της 16-03-2023 μέχρι τις 24.00 της ίδιας ημέρας προχωρούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Η ΓΣΕΕ με ανακοίνωσή της απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή στην συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στις 11 το πρωί στο Σύνταγμα.

H Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, σύμφωνα με την εξουσιοδότηση που έλαβε από το Γενικό Συμβούλιο, αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης πανδημοσιοϋπαλληλικής πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης για την Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2023, ενώνοντας τη φωνή των δημοσίων υπαλλήλων με αυτή των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα. Παράλληλα, η ΑΔΕΔΥ απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11:00 π.μ.

«Με τη γενική πανεργατική απεργία, απαιτούμε να έρθουν στην επιφάνεια οι πραγματικοί ένοχοι του εγκλήματος των Τεμπών και να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπαίτιους, καθώς και να σταματήσει η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της εμπορευματοποίησης και της λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Επίσης, απαιτούμε να σταματήσει να αντιμετωπίζεται η προστασία της εργασίας και της ζωής ως κόστος. Το έγκλημα των Τεμπών δεν θα συγκαλυφθεί», ανακοίνωσε η ΑΔΕΔΥ.

Εν αναμονή ανακοινώσεων για το μετρό και τα ΜΜΜ

Την προηγούμενη εβδομάδα, οι εργαζόμενοι σε μετρό, λεωφορεία, ΗΣΑΠ, Προαστιακό, με ξεχωριστές ανακοινώσεις, γνωστοποίησαν στο επιβατικό κοινό ότι θα συμμετέχουν και εκείνοι στην 24ωρη πανελλαδική απεργία. Για την Πέμπτη 16 Μαρτίου, αναμένονται ανακοινώσεις πιθανότατα για στάσεις εργασίας.

Τι ισχύει με τα σχολεία για την Πέμπτη 16 Μαρτίου

«Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί σε μαζική συμμετοχή στην 24ωρη Πανεργατική ΑΠΕΡΓΙΑ την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 για να απαιτήσουμε μαζί με όλους/ες τους/τις εργαζόμενους/ες και το λαό να μπει τέρμα στη πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το δυστύχημα των Τεμπών», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η συγκέντρωση στην Αθήνα θα γίνει στις 11.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

 Απεργούν από 00.01 ως 24.00 της Πέμπτης και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας

Στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ για την φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, την Πέμπτη 16 Μαρτίου, θα συμμετάσχει και η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας.

«Η ΕΕΕΚΕ αποφάσισε να καλέσει τα μέλη της να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 από 00.01 ως 24.00» επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Την Τετάρτη απεργούν οι δημοσιογράφοι

Το σύνολο των δημοσιογραφικών ενώσεων, ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ, ΕΣΗΕΜΘ, ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε, ΕΣΗΕΠΗΝ, πραγματοποιούν 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση από τις 05.00 το πρωί της Τετάρτης 15/3/2023 έως τις 05.00 το πρωί της Πέμπτης. Οι δημοσιογράφοι απεργούν, θέλοντας να στηρίξουν το αίτημα να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, και να ληφθούν όλα τα μέτρα ώστε να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ.

Συμμετοχή του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση

Στην 24ωρη Πανδημοσιοϋπαλληλική Πανελλαδική απεργιακή κινητοποίησηπου έχει οριστεί για την Πέμπτη 16 Μαρτίου, θα συμμετάσχει και ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας, με το δικηγορικό σώμα να έχει ήδη επισημάνει την ανάγκη για την ταχεία και πλήρη διερεύνηση των αιτίων του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Το σύνολο των 1.115 αφίξεων κατά τις τελευταίες επτά ημέρες έφτασε η παράτυπη μετανάστευση από τα παράλια της Αγγλίας. Το νούμερο καταδεικνύει την πιο...

ΕΛΛΑΔΑ

Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης σε εστιατόριο στο Χαλάνδρι όταν τέσσερα άτομα, δύο άνδρες και δύο γυναίκες μπήκαν μέσα και ακινητοποίησαν με...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε στην ομιλία του στην Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας...

ΔΙΕΘΝΗ

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών ο πρώην γερουσιαστής των ΗΠΑ Τζο Λίμπερμαν, ανακοίνωσε η οικογένειά του. Ο θάνατός του οφείλεται σε...