Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Γ. Μπαρτζώκης, δικηγόρος: Ηθική και νομική υποχρέωση οι αποζημιώσεις για τα Τέμπη

Ο Γιώργος Μπαρτζώκης, νομικός εκπρόσωπος ενός επιβάτη που τραυματίστηκε σοβαρά στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη μίλησε στις «Συνδέσεις» για όλα όσα βίωσε ο πελάτης του τις πρώτες στιγμές μετά την σύγκρουση της 28ης Φεβρουαρίου. Τραγικά γεγονότα που είχε την ψυχραιμία να απαθανατίσει με το κινητό του τηλέφωνο εκείνη τη μοιραία νύχτα. Σήμερα, μέσω του ιδίου, διεκδικεί ηθική δικαίωση και οικονομική αποζημίωση για όλα όσα βίωσε στην ανείπωτη τραγωδία.

Με αφορμή την ανακοίνωση της Hellenic Train για την προκαταβολή αποζημίωσης στους τραυματίες και τις οικογένειες των θυμάτων ο κ. Μπαρτζώκης τόνισε ό,τι «είναι μία ηθική και νομική υποχρέωση της εταιρείας που είχε το επιβατικό έργο να μας πάει σώους στον προορισμό μας να μάς δώσει αποζημιώσεις». Σχολιάζοντας τα μέτρα ανακούφισης που εξήγγειλε η κυβέρνηση για τους επιβάτες των δύο αμαξοστοιχιών που συγκρούστηκαν στα Τέμπη σημείωσε ότι σκοπό έχουν να βοηθήσουν, αλλά δυστυχώς συνδράμουν μόνο σε ένα μέρος των επιβατών καθώς πολλοί έχασαν τη δουλειά τους, τα χρήματα τους, τα πράγματά τους. Και όπως είπε χαρακτηριστικά, υπήρξε περίπτωση επιβάτη που δεν είχε πάνω του ούτε ένα ευρώ για να πάρει καφέ ή νερό.

«Χάθηκαν όλα τα προσωπικά τους αντικείμενα, κινητά τηλέφωνα, χρήματα […] Θα πρέπει να εκτιμηθεί σοβαρά η αποκατάσταση και της ηθικής βλάβης αλλά και της ψυχικής οδύνης στους συγγενείς των νεκρών», σχολίασε ο κ. Μπαρτζώκης.

Ήταν συγκλονιστική η μαρτυρία του

«Ήταν τραγικές στιγμές γιατί ήμουν και ο πρώτος που πήρα το βίντεο μέσα στο νοσοκομείο. Πήγα να τον δω μόλις με κάλεσε. Ήταν συγκλονιστική η μαρτυρία του» είπε ο δικηγόρος υποστηρίζοντας ότι ο τραυματισμένος στα πλευρά και τα μάτια πελάτης του, ο οποίος επέβαινε στο δεύτερο βαγόνι της αμαξοστοιχίας Intercity, με όσα κατέγγραψε αποτελεί από τους βασικούς μάρτυρες κατηγορίας.

Και όπως είπε, «πρέπει να βρεθεί η αλήθεια» ανέφερε ο κ. Μπαρτζώκης ο οποίος ελέγχεται πειθαρχικά από τον δικηγορικό του σύλλογο για το γεγονός ότι μίλησε για την υπόθεση σε δημοσιογράφους,

Επαναλαμβάνοντας την πληροφορία ότι στο μοιραία τρένο επέβαιναν άλλοι 20 άνθρωποι, λαθρομετανάστες, ο κ. Μπαρτζώκης εστίασε στο γεγονός ότι από τη Λάρισα ανέβηκαν αρκετοί επιβάτες χωρίς να κόψουν εισιτήριο στα εκδοτήρια.

«Το τρένο ήταν γεμάτο και είχε και πολλούς όρθιους. Στη Λάρισα δεν υπήρχαν ταμεία ανοικτά, άρα μπήκανε γύρω στα 80 άτομα χωρίς να κόψουν εισιτήριο Και φαίνεται μέσα ότι ο ελεγκτής πρόλαβε και έκοψε ένα εισιτήριο μέσα στο τρένο», πρόσθεσε.

Mιλώντας στην ΕΡΤ για όλα όσα κατήγγειλε απουσία του μοιραίου σταθμάρχη από το πόστο του τα κρίσιμα λεπτά και τις πληροφορίες ότι γινόταν κάποιο γλέντι εκεί κοντά ο κ. Μπαρτζώκης τόνισε ότι στόχος της δημοσιοποίησης αυτής της ανεπιβεβαίωτης πληροφορίας ήταν για να προτρέψει τον κόσμο να πει όλα όσα γνώριζε.

Είχαμε πληροφορίες για χρήση αλκόολ το μοιραίο βράδυ

«Την επόμενη ημέρα με πληροφόρησαν χομπίστες του σιδηρόδρομου, έτσι μου παρουσιάστηκαν, με πληροφόρησαν ακριβώς αυτά που έχω πει και στην εισαγγελική αρχή. Μου είπαν πολύ χαρακτηριστικά δύο πράγματα: “Τα παιδιά πήγαν άδικα ήταν σουρωμένοι”» επανέλαβε στην ΕΡΤ ο κ. Μπαρτζώκης.

Όπως είπε, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ο σταθμάρχης της βραδυνής βάρδιας εκείνο το κρίσιμο χρονικό διάστημα ή δεν ήταν μέσα σε αυτό το χώρο ή δεν μπορούσε να παρακολουθήσει ο ίδιος και οι άλλοι εργαζόμενοι τον πίνακα που φαινόταν δύο τρένα σε αντίθετη φορά και να χτυπάει (σ.σ. η φωτεινή ένδειξη) κόκκινο.

«Όταν έφυγε το τρένο από τη Λάρισα, προφανώς ο σταθμάρχης και οι άλλοι δύο, όπως αποδείχτηκε εγκατέλειψαν το πόστο τους, έφυγαν έξω από το σταθμαρχεί και πήγαν σε παρακείμενη καφετέρια» κατήγγειλε ο κ. Μπαρτζώκας. Μιλώντας στις «Συνδέσεις» ισχυρίστηκε ότι το μοιραίο βράδυ υπάρχει μια νέα πληροφορία ότι διεξαγόταν μια εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου των Σιδηροδρόμων σε παρακείμενο κτήριο.

«Είναι ακριβώς απέναντι από το συνοριακό σταθμό. Αυτή η πληροφορία ήρθε χθες», πρόσθεσε ο κ. Μπαρτζώκης. «Αυτά όλα θα λυθούν από το κύκλωμα της κάμερας, το οποίο εξετάζεται τώρα στα εγκληματολογικά εργαστήρια επακριβώς. Δεν θέλουμε να κατηγορήσουμε κανέναν. Θέλουμε να μάθουμε την αλήθεια. Δεν μπορούμε να διανοηθούμε ως υπεράσπιση της κατηγορίας πως ένας άνθρωπος που επωμίζεται τις ευθύνες των ζωών μας δεν είδε να χτυπάει στον πίνακα αυτό (η προειδοποίηση) γιατί ο πίνακας λειτουργούσε κανονικά»

Απαντώντας στο ότι μέχρι στιγμής η αστυνομία δε φαίνεται να επιβεβαιώνει την καταγγελία του ο κ. Μπαρτζώκης επανέλαβε τις δημόσιες τοποθετήσεις μιας καθαρίστριας και ενός υπαλλήλου εταιρείας ασφαλείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μείωση 4,3% σημείωσε ο γενικός δείκτης τιμών παραγωγού στη βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) τον Φεβρουάριο εφέτος σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η νέα σηµαντική αύξηση του κατώτατου µισθού από την 1η Απριλίου 2024 θα είναι στα 830 ευρώ (για πλήρη απασχόληση)​. Στα 37,07 ευρώ διαμορφώνεται...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δεν ξεκίνησε καλά το 2024 για το λιανικό εμπόριο, καθώς ο τζίρος του μειώθηκε κατά 8,9%, με τις πωλήσεις να κινούνται πτωτικά σε όλες...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Απολύτως Σχετικό» βρέθηκε καλεσμένος ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, Υπεύθυνος Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας...