Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Ξυλοδαρμός αρχαιολόγου στη Μύκονο – Telegram: Στο φως φωτογραφία – ντοκουμέντο μετά από την επίθεση

Μια φωτογραφία ντοκουμέντο με τα χτυπήματα του αρχαιολόγου και υπαλλήλου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, Μανώλη Ψαρρού, ο οποίος δέχθηκε «μαφιόζικη επίθεση» το βράδυ της περασμένης Τρίτης από άνδρα ενώ επέστρεφε στο σπίτι του στη Μύκονο, δημοσιοποιεί η βρετανική εφημερίδα Telegraph.

Σύμφωνα με την Telegraph, ο άνδρας γυρνούσε στο σπίτι του στη Μύκονο το βράδυ της Τρίτης όταν δέχθηκε την επίθεση από έναν 35χρονο άνδρα μετρίου αναστήματος και υπέστη τραυματισμό σε κεφάλι, πρόσωπο και σώμα.

Στη φωτογραφία φαίνονται τα χτυπήματα που δέχθηκε ο 53χρονος άνδρας επειδή όπως αναφέρει το βρετανικό δημοσίευμα, ο κ. Ψαρρός ανακάλυψε ότι είχαν παραβιάσει τη νομοθεσία για προστασία ιστορικών τοποθεσιών.

Σημειώνεται ακόμη, ότι η εφημερίδα παραθέτει δήλωση του θύματος: «Θυμάμαι ότι πλησίασα το αυτοκίνητό μου και μετά η επόμενη ανάμνηση που έχω είναι όταν με έβαλαν στο ασθενοφόρο».

Στο εν λόγω δημοσίευμα αναφέρεται και η ανακοίνωση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, όπου κατήγγειλαν τη «μαφιόζικη επίθεση» που έχει σχέση με δύο επιχειρήσεις του κοσμοπολίτικου νησιού, οι οποίες έχουν καταπατήσει αρχαιολογικούς χώρους. «Η επίθεση ήταν επαγγελματική», ανέφερε στην Telegraph η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων Δέσποινα Κουτσούμπα.

Ενώ πρόσθεσε:

«Ο συνάδελφός μας δεν είχε άλλη επαφή με άτομα που θα μπορούσαν να οργανώσουν ένα τέτοιο χτύπημα, πέρα από την επαγγελματική του εμπλοκή σε υποθέσεις παράνομης ανάπτυξης που πραγματοποιήθηκαν από επιχειρηματικά συμφέροντα στη Μύκονο».

Υπενθυμίζεται ότι μετά την επίθεση, το Υπουργείο Πολιτισμού εξέδωσε ανακοίνωση καταδικάζοντας την επίθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Την Πέμπτη 18 Απριλίου 2024, ολοκληρώθηκε η Πολυεθνική Αεροπορική Άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ 2024», η οποία ξεκίνησε τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2024. Η κύρια Μονάδα φιλοξενίας...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Επιθεώρηση Εργασίας ανακοίνωσε ότι, σύμφωνα με τις διατάξεις της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) 19040/81 (ΦΕΚ 742/Β/81) των υπουργών Οικονομίας και Εργασίας, που εκδόθηκε...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με διψήφιο ποσοστό αυξήθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο ο τζίρος σε καταλύματα και εστίαση, εξέλιξη που προοιωνίζεται ακόμα μια καλή χρονιά για τους συγκεκριμένους κλάδους,...

ΔΙΕΘΝΗ

Η λιβανική εφημερίδα «Nidaa Al Watan» επικαλούμενη διπλωματική πηγή  έγραψε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη επαφές με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, για να τον...