Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Ο καιρός με την Ερμιόνη Κατιρτζόγλου: Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας – Μίνι χειμώνας ενόψει

Αισθητή θα είναι η αλλαγή του καιρού από την Δευτέρα το βράδυ (27/3) μέχρι την Τετάρτη. Χαρακτηριστικά αυτής της σύντομης κακοκαιρίας θα είναι η απότομη πτώση της θερμοκρασίας, οι ισχυροί άνεμοι, οι βροχές και τα χιόνια που θα πέσουν στα ορεινά.

Σήμερα Δευτέρα θα έχει ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Στη βορειοδυτική Ελλάδα από νωρίς θα έχει νεφώσεις και αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Μέχρι το απόγευμα οι βροχές θα επεκταθούν σε όλη τη δυτική και βόρεια Ελλάδα και το βράδυ στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Οι άνεμοι το πρωί θα είναι νότιοι στα 5 με 6 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως και μετά θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση, και το βράδυ θα ενισχυθούν σε θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 20 με 24 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά και νότια, στα δυτικά και βόρεια όμως θα αρχίσει να ψυχραίνει η ατμόσφαιρα μη ξεπερνώντας τους 16 με 18 βαθμούς.

Στην Αττική η ημέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια και από το μεσημέρι και μετά θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Οι άνεμοι από το μεσημέρι και μετά θα στραφούν από νότιους σε δυτικούς με ένταση 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Βροχές και καταιγίδες στα βόρεια της χώρας

Στην Θεσσαλονίκη σταδιακά οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και το μεσημέρι με απόγευμα αναμένονται βροχές και κατά τόπους καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς στα 4 με 5 μποφόρ με τάση ενίσχυσης το βράδυ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση το βράδυ, ξεκινώντας το μεσημέρι από 19 βαθμούς ενώ το βράδυ θα πέσει στους 8 βαθμούς Κελσίου.

Την Τρίτη ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση σε όλη τη χώρα με κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας των 5 με 7 βαθμών. Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες αναμένονται αρχικά στα δυτικά και βόρεια και μέχρι το βράδυ σε όλη τη χώρα. Ασθενής χιονόπτωση αναμένεται να σημειωθεί στα ορεινά της βόρειας και κεντρικής ηπειρωτικής Ελλάδας. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν σημαντικά φτάνοντας τοπικά τα 7 μποφόρ από βορειοδυτικές διευθύνσεις. Στο Μυρτώο και Κρητικό πέλαγος θα πνέουν δυτικοί άνεμοι.

Την Τετάρτη ο καιρός γρήγορα θα βελτιωθεί ενώ ασθενής χιονόπτωση θα σημειωθεί στα ορεινά της Εύβοιας και της Κρήτης με τις βροχές να επιμένουν στην Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχει ηλιοφάνεια, οι βοριάδες θα εξασθενήσουν πέφτοντας στα 5 με 6 μποφόρ στα πελάγη με εξαίρεση το Καρπάθιο πέλαγος που θα πνέουν άνεμοι με ένταση στα 7 με 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«H κυβερνοασφάλεια και οι διαρροές Προσωπικών Δεδομένων», είναι το αντικείμενο ερώτησης που κατέθεσε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ προς τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη...

ΕΛΛΑΔΑ

Σε 976.373 άτομα ανήλθε το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων στο μητρώο της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) τον Μάρτιο του 2024, καταγράφοντας μείωση κατά -59.207...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τέλος Επιτηδεύματος θα πληρώνουν μέχρι το 2027, οπότε και θα καταργηθεί οριστικά, τα νομικά πρόσωπα που δραστηριοποιούνται στο χώρο των βραχυχρόνιων μισθώσεων. Ο λογαριασμός...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνεντεύξεις στα τηλεοπτικά δίκτυα του Bloomberg και του CNBC παραχώρησε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης με την ευκαιρία της επίσκεψής του στην...