Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΔΕΔΥ: Στάση εργασίας σε όλες τις υπηρεσίες της Μυκόνου σήμερα 28/3 για τον ξυλοδαρμό του αρχαιολόγου

Ανακοίνωση με αφορμή την επίθεση που δέχθηκε ο αρχαιολόγος Μανώλης Ψαρρός εξέδωσε η ΑΔΕΔΥ αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι ο ξυλοδαρμός του «φέρνει στην επιφάνεια ζητήματα που σχετίζονται με την προστασία όσων συναδέλφων ασκούν εποπτεία και έλεγχο σε περιοχές ιδιαίτερου οικονομικού ενδιαφέροντος, όπως είναι τα νησιά της τουριστικής “μονοκαλλιέργειας”. Αποτελεί μικρό μόνο μέρος της βίας που ασκείται από οργανωμένα συμφέροντα κατά του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος». Προσθέτει ότι δεν αντιμετωπίζει το περιστατικό ως μια μεμονωμένη περίπτωση άσκησης σωματικής βίας, ζητά συγκεκριμένα μέτρα ενώ προκηρύσσει σήμερα Τρίτη, 28 Μαρτίου 2023, στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 14:00 για όλες τις υπηρεσίες της Μυκόνου, για να στηριχτεί η κινητοποίηση των σωματείων του ΥΠΠΟΑ, στις 11:30πμ στο Δημαρχείο στη Μύκονο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το βράδυ της Τρίτης, 7 Μαρτίου 2023, ο αρχαιολόγος Μανώλης Ψαρρός έπεσε θύμα εγκληματικής επίθεσης. Αποτέλεσμα του «μαφιόζικου» χτυπήματος είναι ο συνάδελφος να νοσηλεύεται με πολλαπλά χτυπήματα, από τα οποία θα μπορούσε να κινδυνεύσει η ζωή του. Η βιαιότητα των χτυπημάτων ήταν μάλιστα τόσο σφοδρή, ώστε το θύμα της επίθεσης έχασε τις αισθήσεις του.

Ο ξυλοδαρμός του -ο οποίος έγινε πιθανότατα στο πλαίσιο των υπηρεσιακών του καθηκόντων, είναι υπεύθυνος για την προστασία του αρχαιολογικού περιβάλλοντος και των μνημείων της Μυκόνου-, φέρνει στην επιφάνεια ζητήματα που σχετίζονται με την προστασία όσων συναδέλφων ασκούν εποπτεία και έλεγχο σε περιοχές ιδιαίτερου οικονομικού ενδιαφέροντος, όπως είναι τα νησιά της τουριστικής «μονοκαλλιέργειας». Αποτελεί μικρό μόνο μέρος της βίας που ασκείται από οργανωμένα συμφέροντα κατά του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος.

Το περιστατικό δεν το αντιμετωπίζουμε ως μια μεμονωμένη περίπτωση άσκησης σωματικής βίας.

  • Εντάσσεται στο συνολικό πλαίσιο των αφόρητων πιέσεων που δέχονται συνολικά οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο κατά την άσκηση των υπηρεσιακών τους καθηκόντων, ιδιαίτερα αυτοί που ασκούν ελεγκτικό έργο.
  • Εντάσσεται στο πλαίσιο της απαξίωσης όλων των προσπαθειών για την υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών απέναντι σε κάθε λογής συμφέροντα.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ζητά:

  • Η αστυνομική και εισαγγελική έρευνα να επεκταθεί στις υποθέσεις που χειριζόταν ο συνάδελφος και να βρεθούν οι φυσικοί αυτουργοί της επίθεσης και οι εντολείς τους
  • Να σταματήσει τώρα η απαξίωση της πολιτιστικής κληρονομιάς και της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, όπως και όλων των δημόσιων αγαθών και υπηρεσιών.
  • Να στελεχωθούν άμεσα όλες οι υπηρεσίες και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί που δραστηριοποιούνται, ειδικά σε μέρη με αυξημένη τουριστική πίεση, ώστε να εφαρμόζονται οι νόμοι εξίσου σε όλη την επικράτεια, όπως προβλέπει το Σύνταγμα της χώρας.
  • Απαιτούμε από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες και αναγκαίες ενέργειες για την προστασία όλων των εργαζομένων απέναντι σε κάθε περίπτωση άσκησης πιέσεων που σχετίζονται με την εκτέλεση υπηρεσιακών καθηκόντων.
  • Να σταματήσουν οι πολιτικές πιέσεις στους υπαλλήλους.
  • Να αναληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, το Υπουργείο Πολιτισμού και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για να γκρεμιστούν όλες οι βεβαιωμένες αυθαίρετες κατασκευές στη Μύκονο και σε άλλα νησιά.

Συμβάλλοντας στην ανάδειξη του θέματος, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. προκηρύσσει σήμερα Τρίτη, 28 Μαρτίου 2023, στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 14:00 για όλες τις υπηρεσίες της Μυκόνου, για να στηριχτεί η κινητοποίηση των σωματείων του ΥΠΠΟΑ, στις 11:30πμ στο Δημαρχείο στη Μύκονο.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Σχετικά Άρθρα: Ξυλοδαρμός αρχαιολόγου στη Μύκονο – Telegraph: Στο φως φωτογραφία – ντοκουμέντο μετά από την επίθεση

Κ. Μητσοτάκης για Μύκονο: Δεν νοείται νησί στο οποίο κάποιοι θεωρούν ότι είναι υπεράνω του νόμου

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Αμιρτσόμ Ισλάμοφ και ο πατέρας του Ισροήλ Ισλάμοφ, δύο από τους οκτώ υπόπτους που συνελήφθησαν ως εμπλεκόμενοι στην επίθεση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα...

ΕΛΛΑΔΑ

Ο πιο ιστορικός σύλλογος της πρωτεύουσας θα φιλοξενεί για τα επόμενα τρία χρόνια εκατοντάδες δημότες της Αθήνας. Με πρωτοβουλία του δήμου Αθηναίων ξεκινά συνεργασία...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μείωση 4,3% σημείωσε ο γενικός δείκτης τιμών παραγωγού στη βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) τον Φεβρουάριο εφέτος σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η νέα σηµαντική αύξηση του κατώτατου µισθού από την 1η Απριλίου 2024 θα είναι στα 830 ευρώ (για πλήρη απασχόληση)​. Στα 37,07 ευρώ διαμορφώνεται...