Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα βόρεια – Με βροχή και αφρικανική σκόνη οι εκλογές

Την Πέμπτη βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια τμήματα. Μάλιστα στην κεντρική Μακεδονία πιθανόν τοπικά θα είναι ισχυρές.

Την Παρασκευή γενικά αίθριος καιρός με λίγα σύννεφα το μεσημέρι – απόγευμα. Το Σάββατο χωρίς προβλήματα στις μετακινήσεις σε στεριά και θάλασσα. Η θερμοκρασία το μεσημέρι στους 24 με 27 βαθμούς. Το βράδυ θα βρέξει στα δυτικά.

Την Κυριακή ημέρα των εκλογών, σκόνη, νοτιάδες στο Ιόνιο και τοπικές βροχές κυρίως στα ηπειρωτικά. Την Δευτέρα προβλέπεται έντονα άστατος καιρός στα ηπειρωτικά. Τα περισσότερα φαινόμενα θα εκδηλώνονται το μεσημέρι και το απόγευμα, όμως σε ορισμένες περιοχές, όπως η Θεσσαλία θα ξεκινήσουν νωρίς το πρωί. Μάλιστα η αστάθεια δεν αποκλείεται να συνεχιστεί ως την επόμενη Παρασκευή. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε επίπεδα λίγο χαμηλότερα από τα κανονικά.

Πιο αναλυτικά  σήμερα Πέμπτη:

Στην Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, τα οποία πιθανώς να είναι ισχυρά, βαθμιαία θα περιοριστούν στην κεντρική Μακεδονία και τη νύχτα θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν παροδικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ηπειρωτικά ορεινά όπου πιθανώς να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ, ενώ στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει τους 21 με 23 βαθμούς και κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 24 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το μεσημέρι – απόγευμα οπότε και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι στα ανατολικά ανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές. Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και από το μεσημέρι νότιοι νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σειρά συναντήσεων και αυτοψιών σε έργα αποκατάστασης πραγματοποίησε την Πέμπτη 11, την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Απριλίου 2024, ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Αμερικής είναι καθημερινή και αποτελεί μια ακόμη απόδειξη της κοινής μας αφοσίωσης στο να βρεθούν λύσεις για το περιβάλλον,...

ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκίνησε η επιβλητική τελετή για την Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 που θα γίνουν το καλοκαίρι στο...

ΔΙΕΘΝΗ

Η σκηνοθέτρια Ζένια Μπερκόβιτς και η θεατρική συγγραφέας Σβετλάνα Πετριτσούκ προστέθηκαν σε επίσημη λίστα «τρομοκρατών και εξτρεμιστών» ενόψει της δίκης τους με την κατηγορία...