Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Ζεστό αλλά βροχερό το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Μαΐου

Ο Μάιος θα ρίξει αυλαία με βροχές, καταιγίδες και ήπιες θερμοκρασίες. Αρκετές βροχές τις θερμές κυρίως ώρες της ημέρας, με ένα ευχάριστο αεράκι να φυσά χωρίς να δημιουργεί ανησυχίες και το θερμόμετρο να κρατά την ατμόσφαιρα γλυκά ζεστή και δροσερή ταυτόχρονα.

Την Παρασκευή  θα έχει παροδικά αυξημένες νεφώσεις σε όλη τη χώρα, με τοπικές βροχές και καταιγίδες να σημειώνονται στα ηπειρωτικά από το μεσημέρι και μετά. Το βράδυ θα μετατοπιστούν στα νησιά του νότιου και ανατολικού Αιγαίου. Οι άνεμοι βόρειοι μέχρι τα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία σε μικρή μόνο πτώση μέχρι τους 25 με 27 βαθμούς.

Στην Αττική αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Παρόμοιος ο καιρός και στην Θεσσαλονίκη με αρκετή συννεφιά βροχή και τοπικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς μεταβλητοί και το θερμόμετρο στην πόλη από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο θα έχει αρκετές νεφώσεις κατά διαστήματα σε όλη τη χώρα, με τις βροχές να επηρεάζουν και τα νησιά του κεντρικού και νότιου Αιγαίου  από νωρίς μέχρι το απόγευμα. Στην ηπειρωτική Ελλάδα θα σημειωθούν εκ νέου τοπικές βροχές από το μεσημέρι και μετά. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν λίγο φτάνοντας τοπικά έως και τα 6 μποφόρ στο κεντρικό Αιγαίο. Η θερμοκρασία σε παρόμοια επίπεδα.

Την Κυριακή αλλά και την επόμενη εβδομάδα, τα πρώτα στοιχεία δείχνουν να συνεχίζονται οι ίδιες συνθήκες με τις απογευματινές μπόρες να επιμένουν, χωρίς σημαντικές αλλαγές στους ανέμους και στην θερμοκρασία.

Ερμιόνη Κατιρτζόγλου Φυσικός Μετεωρολόγος (MSc.)

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μετά τη μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών στα διαδικτυακά e-εργαστήρια ομαδικής συμβουλευτικής και προετοιμασίας για ένταξη στην αγορά εργασίας, η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) συνεχίζει...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μετά από 13 ανενεργά χρόνια, η δεξαμενή Νο 3 (AFRAMAX), η μεγαλύτερη πλωτή δεξαμενή της χώρας, τέθηκε ξανά σε πλήρη λειτουργία. Σημειώνεται ότι η...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τους πρώτους του υποψηφίους για τη διαδικασία των εσωκομματικών προκριματικών εκλογών στις 14 Απριλίου, εν όψει των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ....

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη θα συνεδριάσει στις 11:00 στο Μέγαρο Μαξίμου, το υπουργικό συμβούλιο. Τα θέματα της συνεδρίασης είναι: – Εισήγηση...