Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Εξιχνίαση δολοφονίας στο Γκάζι – Έκπληκτοι οι μοναχοί του μοναστηριού όπου κρυβόταν ο 29χρονος: «Υποτίθεται ότι είχε έρθει για πνευματική ωφέλεια»

Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τον 29χρονο, ο οποίος μετά τη δολοφονία ενός 50χρονου στο Γκάζι, τον περασμένο Σεπτέμβριο, βρήκε καταφύγιο σε μοναστήρι. Επί οκτώ μήνες δεν είχε εντοπιστεί κανένα ίχνος του, μέχρι που ο νεαρός συνάντησε σε καφετέρια στο Πόρτο Ράφτη τον πατέρα και την αδερφή του, τους οποίους όμως παρακολουθούσε η Αστυνομία.

Έκπληκτοι έμειναν οι μοναχοί Ιεράς Μονής στο Πόρτο Ράφτη όταν έμαθαν ότι ο 29χρονος που φιλοξενούσαν για μήνες συνελήφθη κατά τη διάρκεια ολιγόωρης εξόδου του από το μοναστήρι για τη δολοφονία 50χρονου που είχε γίνει τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Γκάζι.

«Υποτίθεται ότι είχε έρθει για πνευματική ωφέλεια στο μοναστήρι (…) Τον είχα ρωτήσει εάν σκέφτεται να μονάσει, Μου απάντησε μπα όχι, δεν είμαι για μοναχός αλλά ποτέ μου λέει μη λες ποτέ».

Πήγα στο μοναστήρι για να ξεκόψω από τα ναρκωτικά, φέρεται να είπε ο 29χρονος.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η παρουσία του δράστη στο μοναστήρι συμπίπτει χρονικά με τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου του θύματος.

Ο 29χρονος είχε τσακωθεί μέσα σε κλαμπ στο Γκάζι με 50χρονο, τον οποίο χτύπησε με αγριότητα στο κεφάλι καθώς έφευγε από το μαγαζί. Το θύμα υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο Γεννηματάς.

Σύμφωνα με τον 29χρονο: «Άρχισε να με βρίζει χωρίς λόγο. Προσπάθησε να με απωθήσει. Με χτύπησε πρώτος. Εγώ του έριξα μία μπουνιά και έπεσε κάτω. Μετά έφυγα».

Ο μοναχός που ζει επί 33 χρόνια στο μοναστήρι της Λαυρεωτικής όπου κρύφτηκε ο δράστης εξηγεί ότι μετά τη σύλληψη ο πατέρας του 29χρονου πήγε εκεί για να μαζέψει τα πράγματά του γιου του.

«Έφυγε επειδή τον αρπάξανε, βοηθούσε στη μονή, ήταν καλοπροαίρετος άνθρωπος, προσέφερε βοήθεια στο μοναστήρι» λέει ο μοναχός.

Ο 29χρονος βγήκε χθες (30/5) από το μοναστήρι και πήγε στο Πόρτο Ράφτη σε ένα καφέ για να δει δύο συγγενικά του πρόσωπα. Οι αστυνομικοί επενέβησαν και του πέρασαν χειροπέδες.

Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι το θύμα του 29χρονου έφερε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, με τους αστυνομικούς να εκτιμούν ότι ο 29χρονος είχε σιδερογροθιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες εναντίον υποδομών στρατηγικής σημασίας στην Καμιένσκε, περιοχή κοντά στην πόλη Ντνίπρο της κεντρικής Ουκρανίας, με αποτέλεσμα...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μέχρι και τις 2 Απριλίου, παρατείνονται οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων οφειλών στη Φορολογική Διοίκηση και των δόσεων ρυθμίσεων / διευκολύνσεων που λήγουν στις...

ΔΙΕΘΝΗ

Τη χρηματοδότηση της υπηρεσίας των Ηνωμένων Εθνών για τους παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA) θα επαναλάβει προσεχώς η Ιαπωνία μετά απο σχεδόν δύο μήνες παγώματος των...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε ότι χθες Πέμπτη, για δεύτερη ημέρα στη σειρά, δυνάμεις του κατέστρεψαν 4 μη επανδρωμένα εναέρια συστήματα των ανταρτών Χούθι της...