Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας την Παρασκευή – Αστάθεια το Σαββατοκύριακο

Με καλό καιρό και ζέστη θα είναι σήμερα η Παρασκευή 9 Ιουνίου. Το Σαββατοκύριακο, όμως, θα είναι περισσότερες οι βροχές, που την Κυριακή θα κάνουν την εμφάνισή τους σχεδόν σε όλη την χώρα. Η καινούρια εβδομάδα θα ξεκινήσει με κάποιες βροχές, σταδιακά όμως θα αρχίσει να ανεβαίνει και πάλι η θερμοκρασία.

Ειδικότερα σήμερα Παρασκευή ο καιρός θα είναι καλός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Στη Μακεδονία και την Ήπειρο θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές από το μεσημέρι και μετά όπως και στην ορεινή Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα εξακολουθήσουν από βόρειες διευθύνσεις στα 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει του 31 με 32 βαθμούς στα κεντρικά και μέχρι τους 28 στη νησιωτική χώρα.

Στην Αττική θα έχει λίγες αραιές νεφώσεις με ήλιο. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς βόρειοι στα 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχει ήλιο με κατά διαστήματα πιο αυξημένες νεφώσεις από το μεσημέρι και μετά που μπορεί να εκδηλωθούν τοπικές βροχές στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς μεταβλητοί και η θερμοκρασία στην πόλη από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι αίθριος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με τις τοπικές απογευματινές μπόρες να επιμένουν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, καθώς δεν αποκλείονται και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι ελαφρώς θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία, χωρίς σημαντικές αλλαγές, θα φτάσει τους 28 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή και την επόμενη εβδομάδα ο καιρός θα είναι αρκετά άστατος με τις βροχές να γενικεύονται στο μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας, την ατμόσφαιρα λίγο πιο ψυχρή, αλλά τους ανέμους με τις ίδιες ήπιες εντάσεις.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Ο Νίκος Παλαιοκώστας ο οποίος βρισκόταν σε κατ’ οίκον περιορισμό από τον Οκτώβριο του 2021, πλέον θα μπορεί να βγαίνει από το σπίτι του....

ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζονται οι αισχρές επιθέσεις και τον bullying εναντίον ανηλίκων μέσα στα σχολεία. Σε βίντεο που ανέβασαν ανήλικοι, φαίνεται ένα παιδί πεσμένος στο έδαφος και...

ΕΛΛΑΔΑ

Δεκαοχτώ μέρες μετά την δολοφονία της 28χρονης Κυριακής, έγινε η πρώτη καταγγελία γυναίκας εναντίον του πρώην συντρόφου της στο αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων. Μετά...

ΕΛΛΑΔΑ

Σε εξέλιξη βρίσκεται το κύμα κακοκαιρίας στη χώρα μας με περιοχές όπως η Μαγνησία και η Καρδίτσα να έχουν πλημμυρικά φαινόμενα. Κύριο χαρακτηριστικό της...