Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Η 36χρονη που δέχθηκε 14 μαχαιριές από τον σύντροφό της – Δεν επιθυμεί την ποινική του δίωξη

Κρήτη: Η 36χρονη από το Ηράκλειο που δέχθηκε 14 μαχαιριές από τον σύντροφό της, εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο έχοντας διαφύγει τον κίνδυνο και αναμένεται τις επόμενες ημέρες να λάβει εξιτήριο.

Τόσο η ίδια όσο και η οικογένειά της έχουν δηλώσει ότι δεν επιθυμούν την ποινική δίωξη του 36χρονου, αναγνωρίζοντας ότι χρήζει ψυχιατρικής βοήθειας. «Ξαφνικά, χωρίς λόγο, σηκώθηκε, με πέταξε στο δάπεδο και προσπάθησε να με πνίξει. Τον χτύπησα με το πόδι μου και έφυγα. Τότε πήγε στην κουζίνα και πήρε ένα μαχαίρι και κατάφερε να με μαχαιρώσει χωρίς να καταλάβω τον λόγο. Τις τελευταίες μέρες είχε κάποια θέματα με τη δουλειά του και μια μέρα πριν, είχε κάνει ένα επεισόδιο ψυχολογικό», είπε η 36χρονη στην κατάθεσή της στις Αρχές, όπως μεταδίδει το Mega.

Γειτόνισσα του ζευγαριού περιέγραψε την στιγμή του συμβάντος. «Περίπου στις 21:30 ακούσαμε μια φωνή να καλεί σε βοήθεια. Ήταν τρομοκρατημένη και επαναλάμβανε ‘κλείστε την πόρτα, έρχεται’. Τη ρώτησα γιατί σε μαχαίρωσε; Τσακωθήκατε; Και εκείνη μου απάντησε κατά λέξη: ”Δεν ξέρω τι τον έπιασε”».

«Ο άνθρωπος που τη μαχαίρωσε εκείνο το βράδυ δεν ήταν ο… της, τον οποίο αγαπά και λατρεύει και θέλει να συνεχίσει να είναι μαζί στη ζωή υπό την προϋπόθεση ότι θα λάβει την αντίστοιχη αγωγή», είπε ο δικηγόρος του δράστη.

Κρήτη: Στην ψυχιατρική του ΠΑΓΝΗ ο 36χρονος για τις 14 μαχαιριές στη σύντροφό του

Απολογήθηκε, νωρίτερα σήμερα, ο 36χρονος που αποπειράθηκε να σκοτώσει την αρραβωνιαστικιά του και εν συνεχεία να δώσει τέλος στη ζωή του, πριν από μερικά 24ωρα, στην περιοχή Κορώνη Μαγαρά, στο Ηράκλειο. Η αρμόδια ανακρίτρια μετέβη στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται ο άνδρας ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία εισαγωγής του.

Ο 36χρονος άνδρας από την Κρήτη παραμένει σε παραλήρημα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, και συνέχισε να αναφέρει ότι τον καταδιώκουν και ότι συμφέροντα θέλουν να τον εξοντώσουν επαγγελματικά.

Πολύ ανθρώπινα, εισαγγελέας και ανακρίτρια τον άκουσαν ενώ σε ό,τι αφορά στην ποινική του μεταχείριση, δεν ελήφθη κάποια απόφαση, σε αυτή τη φάση.

Το μόνο που αποφασίστηκε είναι ο 36χρονος να παραμείνει στο ΠΑΓΝΗ και, από Δευτέρα – Τρίτη, να μεταφερθεί σε ειδικό χώρο κράτησης της Ψυχιατρικής Κλινικής του νοσοκομείου, ώστε να διενεργηθούν οι σχετικές ψυχιατρικές πραγματογνωμοσύνες, όπως είχε ζητηθεί άλλωστε από την υπεράσπιση, όπως και να γίνουν ορισμένες ειδικές ιατρικές εξετάσεις που επίσης έχουν ζητηθεί.

Όταν όλα αυτά ολοκληρωθούν, τότε θα κριθεί το τι θα γίνει τελικά κι εάν ο άνδρας θα προφυλακιστεί.

Πάντως, ο δικηγόρος του, κ. Γιώργος Κοκοσάλης, μιλώντας στο Cretalive, έκανε λόγο για έντιμη στάση, τόσο τη ανακρίτριας όσο και του εισαγγελέα, καθώς όπως είπε, επιθυμούν να έχουν μία ολοκληρωμένη εικόνα με όλα τα ιατρικά δεδομένα και τα ψυχιατρικά ευρήματα, προτού λάβουν αποφάσεις.

Κρήτη: «Της είπε “σ’ αγαπώ” και τη μαχαίρωσε 14 φορές» – Πώς αντιδρά η οικογένεια της 36χρονης

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα cretalive, οι δυο τους έβλεπαν ταινία όταν ο 36χρονος έσκυψε, φίλησε τη σύντροφό του, της είπε «σ’ αγαπώ» και λίγο αργότερα αποπειράθηκε να την πνίξει και εν τέλει κατάφερε στο σώμα της περίπου 14 μαχαιριές.

Οι δικηγόροι του 36χρονου τον επισκέφθηκαν στο θάλαμο όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος, στο ΠΑΓΝΗ και δεν κατέστη εύκολο να επικοινωνήσουν μαζί του. Να σημειωθεί πως ο 36χρονος δείχνει να μην έχει καμία συναίσθηση της βαρύτητας της πράξης του, των κατηγοριών που του αποδίδονται αλλά και της διαδικασίας που θα ακολουθηθεί όντας κυριολεκτικά στον κόσμο του.

Κρήτη: Στο πλευρό του 36χρονου η οικογένεια του θύματος

Σύμφωνα με όσα είπαν στο Cretalive οι δύο δικηγόροι, τόσο η 36χρονη όσο και η οικογένεια της επιθυμούν να γίνει το καλύτερο δυνατό για τον 36χρονο, αναγνωρίζοντας ότι χρειάζεται ειδική ψυχιατρική στήριξη.

«Η οικογένεια της 36χρονης είναι στο πλευρό του. Οι άνθρωποι τον στηρίζουν και θέλουν να έχει την κατάλληλη θεραπευτική προσέγγιση. Και αυτό είναι κορυφαίο από μέρους τους. Δείχνει την ποιότητα των ανθρώπων αλλά και το πόσο υπέροχος άνθρωπος είναι ο 36χρονος, ο οποίος ψυχιατρικά πέρασε στην αντίπερα όχθη. Εμείς θα υποβάλλουμε αίτημα όπως προβλέπεται στον Ποινικό Κώδικα για τρίμηνη αναστολή της ποινικής διαδικασίας προκειμένου το διάστημα αυτό να νοσηλευτεί σε δημόσιο ψυχιατρείο».

Εξιτήριο από τη ΜΕΘ για την 36χρονη που δέχτηκε 14 μαχαιριές από τον  σύντροφό της

Βελτιωμένη εμφανίζεται η κατάσταση της υγείας της 36χρονης γυναίκας από το Ηράκλειο της Κρήτης. Ο οργανισμός της αντιδρά πολύ καλά στη θεραπεία των τραυμάτων που της προκάλεσε ο φίλος της, το βράδυ της 4ης Ιουνίου.

Αποτέλεσμα, η άτυχη γυναίκα να λάβει εξιτήριο από τη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ και να μεταφερθεί για νοσηλεία στη χειρουργική κλινική του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, η 36χρονη φέρει τραύματα από μαχαίρι στον θώρακα, την πλάτη, αλλά και τα άνω άκρα από τις συνολικά 14 μαχαιριές που της κατάφερε ο 36χρονος αρραβωνιαστικός της.

Κρήτη: Τι είπε η 36χρονη στους αστυνομικούς

Στην πρώτη της κατάθεση στους αστυνομικούς η 36χρονη ανέφερε πώς δεν είχε προηγηθεί καβγάς και πως ο αρραβωνιαστικός της σε κατάσταση αμόκ άρχισε να τη μαχαιρώνει! Η ίδια κατάφερε μετά από πολλαπλά χτυπήματα να ξεφύγει από τα χέρια και να ζητήσει βοήθεια από τη γειτονιά.

Όταν ο 36χρονος είδε τη σύντροφό του μέσα στα αίματα, με το ίδιο μαχαίρι αυτοτραυματίστηκε στην κοιλιά και προσπάθησε να βάλει φωτιά στο σπίτι, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα cretapost.gr

Στο σημείο έσπευσαν δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, που παρέλαβαν τους τραυματίες και τους μετέφεραν στο νοσοκομείο με συνοδεία αστυνομίας.

Κρήτη: Στην Χειρουργική Κλινική και ο δράστης

Φρουρούμενος στην Χειρουργική Κλινική βρίσκεται και ο 36χρονος δράστης.

Η κατάσταση της υγείας του εμφανίζεται αρκετά βελτιωμένη ενώ έξω από τον θάλαμό του βρίσκονται αστυνομικοί που τον φρουρούν.

Ο ίδιος κατά την πρώτη επαφή του με τους αστυνομικούς φαίνεται πως δεν είπε το παραμικρό.

Ήδη σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση και ενδοοικογενειακή βία.

Η δικογραφία έχει ήδη υποβληθεί στην Εισαγγελία Ηρακλείου και στη συνέχεια θα απαγγελθούν σε βάρος του κατηγορίες, για τις οποίες θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις στην ανακρίτρια.

Κρήτη: Το χρονικό

Όλα συνέβησαν όταν το ζευγάρι, καβγάδιζε έντονα στο σπίτι του στην περιοχή του Κορώνη Μαγάρα. Η μια κουβέντα έφερε την άλλη και σε κάποια στιγμή ο 36χρονος παίρνει ένα μαχαίρι από την κουζίνα και χτυπά με 14 μαχαιριές την 36χρονη.

Η άτυχη γυναίκα κατάφερε και βγήκε έξω από το σπίτι, μέσα στα αίματα, ζητώντας βοήθεια.

Γείτονες που άκουσαν τον καβγά του ζευγαριού, ειδοποίησαν τις αρχές.

Όταν ο 36χρονος είδε τη σύντροφό του μέσα στα αίματα, με το ίδιο μαχαίρι αυτοτραυματίσθηκε στην κοιλιά και προσπάθησε να βάλει φωτιά στο σπίτι.

Στο σημείο έσπευσαν δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, που παρέλαβε τους τραυματίες και τους μετέφερε στο νοσοκομείο με συνοδεία αστυνομίας.

Την ίδια ώρα τη φωτιά που έβαλε ο 36χρονος κατάφεραν και έσβησαν οι γείτονες οπότε δεν χρειάστηκε η συνδρομή των δύο οχημάτων της Πυροσβεστικής που έφτασαν στο σημείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Η εξέλιξη του εξοπλιστικού προγράμματος “ΑΙΓΙΣ” ύψους 2,1 δις ευρώ, η «ψήφος εμπιστοσύνης» των αγορών για το νέο 30ετές ομόλογο που «υπερκαλύφτηκε κατά 11...

ΕΛΛΑΔΑ

«Ψηφίστηκε σήμερα η πρώτη ευρωπαϊκή οδηγία για την καταπολέμηση της έμφυλης βίας και της ενδοοικογενειακής βίας. Για πρώτη φορά προστατεύεται η γυναίκα και το...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αυτό που συνέβη στη Βουλή είναι καταδικαστέο, είναι λυπηρό, δείχνει την ποιότητα του ανθρώπου, τραμπούκος δηλαδή, ο οποίος επετέθη και ξυλοκόπησε τον άλλο βουλευτή....

ΕΛΛΑΔΑ

Η πεζοπορία μίας τουρίστριας σε φαράγγι της Κρήτης, ήταν απρόβλεπτη καθώς τραυματίστηκε και χρειάστηκε να συνδράμουν οι αρχές για την διάσωσή της. Όλα συνέβησαν...