Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Ελεύθερους Σκοπευτές έβγαλε ο Στρατός για την επιτήρηση των δασών – ΒΙΝΤΕΟ

Ακόμη και ελεύθερους σκοπευτές έχει επιστρατεύσει εκτός των εποχούμενων περιπόλων ο Στρατός, με εντολή ΓΕΕΘΑ, για την επόπτευση των περιοχών «θερμού ενδιαφέροντος», δηλαδή, δάση, άλση, δυσπρόσιτες πυκνόφυτες εκτάσεις. Περιοχές που θεωρούνται ως πιθανές για την εκδήλωση νέων εστιών φωτιάς.

Η υποψία περί εμπρησμών, ειδικά μετά τις προσαγωγές και συλλήψεις των τελευταίων ημερών, έχει σημάνει συναγερμό με τον στρατό να συμμετέχει σε κοινά περίπολα με την αστυνομία.

Η εικόνα του ελεύθερου σκοπευτή, που αποδεσμεύεται μάλιστα στρατιωτικές πηγές, δείχνει την αποφασιστικότητα με την οποία αντιμετωπίζεται κάθε είδους απειλή και σίγουρα δεν είναι καθόλου τυχαία.

Σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση του ΓΕΕΘΑ, από την πρώτη στιγμή έχουν διατεθεί για περιπολίες αυξημένες στρατιωτικές δυνάμεις, που έχουν ως εξής:

45 εποχούμενα περίπολα των 2 ατόμων για τον έγκαιρο εντοπισμό τυχόν αναζωπυρώσεων στην περιοχή πυρκαγιάς Ν. Αττικής (Σύνολο 90 άτομα και 45 οχήματα).

9 εποχούμενα περίπολα με προσωπικό των ΕΔ και της Ελληνικής Αστυνομίας για συνδρομή των πολιτικών Αρχών στην εκκένωση πληθυσμού ευρύτερης περιοχής Ν. Ηλείας (Σύνολο 18 άτομα και 9 οχήματα).

9 εποχούμενα περίπολα των 2 ατόμων για τον έγκαιρο εντοπισμό τυχόν αναζωπυρώσεων στον Ν. Ευβοίας (Σύνολο 18 άτομα και 14 οχήματα).

9 εποχούμενα περίπολα των 2 ατόμων για τον έγκαιρο εντοπισμό τυχόν αναζωπυρώσεων στον Ν. Ηλείας (Σύνολο 18 άτομα και 9 οχήματα).

6 εποχούμενα περίπολα των 2 ατόμων για τον έγκαιρο εντοπισμό τυχόν αναζωπυρώσεων στον Ν. Μεσσηνίας (Σύνολο 12 άτομα και 6 οχήματα).

enikos.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης σε εστιατόριο στο Χαλάνδρι όταν τέσσερα άτομα, δύο άνδρες και δύο γυναίκες μπήκαν μέσα και ακινητοποίησαν με...

ΕΛΛΑΔΑ

Σε απαγόρευση μετακίνησης οπαδών προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. ενόψει της τελικής φάσης του κυπέλλου Ελλάδας στο βόλεϊ. Η ανακοίνωση αναφέρει ότι: «Από τη Γενική Περιφερειακή...

ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζονται σε πανελλαδική κλίμακα οι εξορμήσεις από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) με διενέργεια δωρεάν rapid test για όλους τους...

ΕΛΛΑΔΑ

Για μία ακόμη φορά η αφρικανική σκόνη «έπνιξε» τη νότια και κεντρική Ελλάδα με το ευρωπαϊκό σύστημα Κοπέρνικος να το μετρά ως ένα από...