Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Αρκαδία: Ολονύχτια μάχη για να μην περάσουν οι φλόγες στον Μαίναλο – Σε απόγνωση οι κάτοικοι, κάηκαν σπίτια, εκκενώθηκαν χωριά

Μάχη με τις φλόγες έδιναν καθ’όλη την διάρκεια της νύχτας οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στη φωτιά στη Γορτυνία, ώστε να περιορίσουν τις εστίες που καίνε κοντά στους οικισμούς, να προστατεύσουν τα σπίτια των κατοίκων.

Το βράδυ ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και με τον πρώτο φως της ημέρας θα ξεκινήσουν ρίψεις νερού εναέρια πυροσβεστικά μέσα.

Παράλληλα, αναμένονται στη φωτιά στη Γορτυνία επιπλέον χερσαίες πυροσβεστικές δυνάμεις. Όπως είχε ενημερώσει ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Χρήστος Λαμπρόπουλος αναμένονται ενισχύσεις με Γάλλους και Γερμανούς πυροσβέστες, καθώς και εναέρια μέσα.

Επίσης, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων εκτιμάται ότι θα βοηθήσει και η δημιουργία των αντιπυρικών ζωνών, ώστε μαζί με τις επιχειρήσεις πυρόσβεσης, να αποτραπεί η επέκταση της φωτιάς προς το όρος Μαίναλο.

Παρά το γεγονός ότι μειώθηκε η ένταση των ανέμων, συνεχίζει να μαίνεται μεγάλο πύρινο μέτωπο γύρω από τις περιοχές Φαναράκι, Καστράκι, Πυρρή, Λώτη, Λιοδώρα, Χρυσοχώρι, Δάφνη, κυρίως σε δύσβατα σημεία.

Φωτιά στη Γορτυνία: Εκκενώθηκαν 21 οικισμοί
Υπενθυμίζεται ότι από τις πρώτες απογευματινές ώρες χθες έχουν εκκενωθεί προληπτικά, λόγω της φωτιάς, συνολικά 21 οικισμοί.

Πρόκειται για τους οικισμούς Χρυσοχώρι, Ιαματικές Πηγές, Λουτρά, Λίθαρος, Αγιονέρι, Παρνασσός, Οχθια, Αετοράχη, Καλλιάνι, Δόξα, Τουμπίτσι, Μελιδόνι, Παλαιοχώρι, Πυρρής, Αγιος Ιωάννης, Λώτης, Λιοδώρα, Καστράκι, Φαναράκι, Λιβαδάκι και Καπελλίτσα.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείτο το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κάτοικοι που δεν έφυγαν από τους οικισμούς, διότι ήθελαν να προστατεύουν τις περιουσίες τους και να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της φωτιάς. Ωστόσο υπάρχουν αναφορές για ζημιές σε σπίτια, αποθήκες, αγροικίες, καλλιέργειες και κτηνοτροφικές μονάδες, ενώ ολόκληροι οικισμοί έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Δείτε τις φωτογραφίες του arcadiaportal.gr:

 

Φωτιά στη Γορτυνία: Κάηκαν σπίτια στο χωριό Πυρρή

Μεγάλες υλικές ζημιές έχει προκαλέσει η φωτιά στο χωριό Πυρρή, στο οποίο κάηκαν ολοσχερώς περίπου 15 σπίτια.

Οι φωτογραφίες του patrisnews.com είναι ενδεικτικές:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Μια έξυπνη πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης που στοχεύει στην ψηφιακή απεικόνιση και διαχείριση κειμένων ιστορικών ελληνικών βιβλίων, γραμμένων σε πολυτονικό σύστημα, ανέπτυξε η ομάδα Ψηφιακής...

ΕΛΛΑΔΑ

Στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας βρίσκεται το θηριώδες αεροσκάφος C-130J, το οποίο λαμβάνει μέρος στην άσκηση «Stolen Cerberus», η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και στην οποία...

ΕΛΛΑΔΑ

Το κύμα κακοκαιρίας συνεχίζει να πλήττει τη χώρα, με τη Μαγνησία να μην αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα, παρά τα πλημμυρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν, ενώ γενικότερα...

ΕΛΛΑΔΑ

Αποφασισμένος να ενισχύσει τις προσπάθειες για σύσταση Διεπαγγελματικής Γραβιέρας Κρήτης – ΠΟΠ, των φορέων που θέλουν να προχωρήσουν στη δημιουργία της, δήλωσε ο υπουργός...