Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στη φυλακή ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του

Στη φυλακή ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του

Προσωρινά κρατούμενοι, έπειτα από μία μαραθώνια συνεδρίαση που διήρκεσε συνολικά 24 ώρες, κρίθηκαν ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου με την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Ύστερα από μία διαδικασία που μετρά περισσότερες από 24 ώρες, ξεκινώντας από το πρωί της Δευτέρας και ολοκληρώνοντας πριν λίγα λεπτά, οι ανακριτές κατά της Διαφθοράς, Ηλιάννας Ζαμανίκα και Γιώργος Ευαγγέλου, συμφώνησαν με την εισαγγελέα Τσιρώνη, στέλνοντας και τους δύο κατηγορούμενους για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στη φυλακή.

Ο Γιάννος Παπαντωνίου που πλέον ειναι ο δεύτερος υπουργός του ΠΑΣΟΚ που κρίνεται προσωρινά κρατούμενος για υποπθεση που σχετίζεται με εξοπλιστικά προγράμματα, μετά τον Άκη Τσοχατζοπουλο, απολογήθηκε για περίπου 16 ώρες, αρνούμενος τια κατηγορίες. Το ίδιο έπραξε και η συζυγος του, που Επισης οδηγείται στη φυλακή.

Οι κατηγορίες
Και οι δύο απολογήθηκαν για το αδίκημα του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος το οποίο αφορά σε ποσό 2.800.000 ελβετικών φράγκων που φέρεται να έλαβε ως δώρο για να προωθήσει τη κύρια σύμβαση και αυτή των αντισταθμιστικών ωφελημάτων για το εκσυγχρονισμό έξι φρεγατών του πολεμικού ναυτικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες τόσο ο Γιάννος Παπαντωνίου όσο και η σύζυγος ακολούθησαν την γραμμή της πλήρους άρνησης ενώπιον των ανακριτών διαφθοράς τη γραμμή της πλήρους άρνησης των κατηγοριών.

Η απολογία του Γιάννου Παπαντωνίου διήρκησε 16 ώρες ενώ της συζύγου πέντε.

Εν συνεχεία το ζευγάρι βρέθηκε τετ-α-τετ με την εισαγγελέα.

Ο πρώην υπουργός έκανε λόγο κατά πληροφορίες στην απολογία του πλήρες αδιέξοδο «των διωκτών του» το οποίο, όπως ισχυρίζεται τους ανάγκασε «να εφεύρουν ένα πρωτοφανές σενάριο» συνδέοντας τραπεζικές κινήσεις που δεν έχουν σχέση με τα πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «τα περί δαιδαλωδών διαδρομών αποδεικνύουν αγνοία του σύγχρονου τραπεζικού συστήματος», κάνοντας επίσης λόγο για «δόλιες συρραφές δήθεν στοιχείων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

O πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης μέσω της εφημερίδας «TΑ ΝΕΑ» απάντησε σε όσους θέλουν να τοποθετηθεί για την προφυλάκιση του ζεύγους Παπαντωνίου.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τραπεζικούς λογαριασμούς που ο Γιάννος Παπαντωνίου φέρεται να διαθέτει στην Γαλλία – μάλιστα ο ίδιος έχει και τη γαλλική υπηκοότητα – αλλά και σε...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ζεύγος Παπαντωνίου προφυλακίστηκε καθώς σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης ανακριτών και εισαγγελέα ήταν ύποπτο φυγής στο εξωτερικό.