Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απίστευτο και όμως αλβανικό: Ασκούν δίωξη στον δολοφονημένο Κατσίφα

Απίστευτο και όμως αλβανικό: Ασκούν δίωξη στον δολοφονημένο Κατσίφα

Με τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας ένστολων αστυνομικών, παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας ο εισαγγελέας Τιράνων άσκησε ποινική δίωξη εναντίον του νεκρού Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Με δηλώσεις του ο δικηγόρος της οικογένειας, Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος, επισημαίνει πως συνιστά πρωτοφανή ενέργεια στα παγκόσμια νομικά χρονικά η αλβανική Δικαιοσύνη να έχει σχηματίσει δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά ένστολων αστυνομικών, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, ζητώντας να υπάρξει αντίδραση του νομικού κόσμου σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Στο μεταξύ, ο εισαγγελέας Τιράνων φέρεται να αρνήθηκε το αίτημα της οικογένειάς του να μεταφερθεί η σορός του 35χρονου στο Αργυρόκαστρο.

Από εκεί και πέρα, αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας θα βρεθεί από σήμερα στα Τίρανα για να συμμετάσχει στις έρευνες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πυροβολήθηκε θανάσιμα ο Κωνσταντίνος Κατσίφας.

Η οικογένεια του Κωνσταντίνου Κατσίφα, βάσει και τον ευρημάτων του Έλληνα ιατροδικαστή, υποστηρίζει ότι πυροβολήθηκε όρθιος, ότι δεν ήταν κάπου κρυμμένος τη στιγμή που δέχθηκε από Αλβανούς αστυνομικούς δυο σφαίρες στην καρδιά. Υπάρχουν δηλαδή υπόνοιες στην οικογένεια πως η ειδική ομάδα RENEA των Αλβανών δεν επιχείρησε να ακινητοποιήσει και να συλλάβει τον 35χρονο αλλά να τον σκοτώσει.

Λένε μάλιστα πως επί περίπου δυο μήνες ο 35χρονος ήταν υπό παρακολούθηση, ενώ λίγες μέρες πριν την 28η Οκτωβρίου είχε κληθεί στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Όλα αυτά, λένε συγγενείς και φίλοι του Κωνσταντίνου Κατσίφα, δείχνουν ότι είχε στοχοποιηθεί εδώ και καιρό από το καθεστώς.

Χθες ο δικηγόρος της οικογένειας Κατσίφα, Ευθύμης Ναυρίδης προσήλθε νωρίτερα στον προϊστάμενο της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, προκειμένου να τον ενημερώσει για τις νομικές ενέργειες στις οποίες θα προβεί η οικογένεια.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του 35χρονου ανέφερε: «Η οικογένεια ζητεί την πλήρη διαλεύκανση του συμβάντος, να έχει σαφή και πλήρη ενημέρωση. Ο,τι επαφές γίνονται με την Αλβανία είναι με την Εισαγγελία Τιράνων και συγκεκριμένα με την Εισαγγελία βαρέων εγκλημάτων, με την οποία συνεργαζόμαστε. Από τη στιγμή που ο άνθρωπος είναι Έλληνας υπήκοος, ασφαλώς έχουν και οι ελληνικές αρχές αρμοδιότητα για αυτό έχει επιληφθεί και η εισαγγελία πρωτοδικών της Αθήνας».

Στο μεταξύ, να κάνουν την κηδεία του παιδιού τους όσο το δυνατόν συντομότερα για να αναπαυθεί η ψυχή του, καθώς και να δοθούν απαντήσεις στα δεκάδες ερωτήματα που προκύπτουν σχετικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το αιματηρό περιστατικό στο χωριό Βουλιαράτες, ζητούν οι γονείς του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Η οικογένεια ζητά, όπως έγινε γνωστό, να σταματήσει κάθε διαδικασία για νέα νεκροτομή στη σορό, θεωρώντας ότι πλέον δεν έχει νόημα μετά και τη διαπίστωση ότι ο Αλβανός ιατροδικαστής είχε αλλοιώσει βασικά στοιχεία. Το αίτημα υπέβαλε στις Αρχές Αργυροκάστρου ο πατέρας του θύματος προκειμένου να γίνει όσο το δυνατόν συντομότερα η κηδεία.

Εντύπωση προκαλεί ότι την ίδια ώρα, τα Τίρανα «μαλώνουν» την Αθήνα με αφορμή το κάψιμο αλβανικής σημαίας στο κέντρο της πρωτεύουσας και ζητούν από την Ελλάδα να καταδικάσει τις «πράξεις που επηρεάζουν το κλίμα στις σχέσεις των δύο χωρών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΘΝΙΚΑ

Και ο δεύτερος εισαγγελέας που είχε… «αυτοκτονήσει» τον ομογενή Κωνσταντίνο Κατσίφα, βρίσκεται στο στόχαστρο της αλβανικής δικαιοσύνης, μετά την ποινική δίωξη -που προηγήθηκε- κατά...

ΔΙΕΘΝΗ

Στη δημοσιότητα δόθηκε το πόρισμα των Αλβανών εισαγγελέων για τη δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Αλβανικού τύπου, ολοκληρώθηκε η εισαγγελική έρευνα...

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στα ιερά χώματα της Βορείου Ηπείρου που τόσο αγάπησε αναπαύεται ο Κωνσταντίνος Κατσίφας με χιλιάδες κόσμου να τον συνοδεύουν στην τελευταία του κατοικία.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάνω από μία εβδομάδα μετά την δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα, οι αλβανικές αρχές έδωσαν το πράσινο φως στην οικογένειά του να παραλάβει την σορό...