Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η κυβέρνηση ξηλώνει τη διοίκηση της ΕΡΤ – Ζητήθηκαν οι παραιτήσεις στελεχών από τον Κρέτσο

Τις παραιτήσεις των μελών της διοίκησης της ζήτησε η ηγεσία του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής μετά από όλα όσα έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα και τις καταγγελίες που υπήρξαν.

Συγκεκριμένα ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Λευτέρης Κρέτσος ζήτησε τις παραιτήσεις του διευθύνοντος συμβούλου Βασίλη Κωστόπουλου και του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου Γιώργου Θαλασσινού.

Το θέμα της ΕΡΤ ήταν ένα από τα τρία θέματα στην ατζέντα της χθεσινής συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας και κ. Παππάς, ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Λευτέρης Κρέτσος και η πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου ενημέρωσαν για τη συζήτηση νωρίτερα στην επιτροπή για την ΕΡΤ και για το ποια είναι η κατάσταση σήμερα στη δημόσια τηλεόραση.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο κ. Κωστόπουλος έκανε λόγο για υπονόμευση της ΕΡΤ εκ των έσω ενώ την ίδια ώρα ΠΟΕΣΥ και ΕΣΗΕΑ κατήγγειλαν τη διοίκηση της ΕΡΤ για εξοστρακισμούς ικανών, συμφωνίες κάτω από το τραπέζι και περιθωριοποίηση των δημοσιογράφων.

Ο κ. Κωστόπουλος είχε πει: «Τα καταφέραμε παρά τον πόλεμο που δεχόμαστε καθημερινά. Απέναντι στην πολιτική του τίποτα που επάξια εκπροσωπούν οι επώνυμες καταγγελίες, εμείς προσπαθούμε να επαναφέρουμε τη δημόσια τηλεόραση στο επίπεδο που θέλει ο λαός».

Από την δική τους πλευρά τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ διαμηνύουν προς κάθε κατεύθυνση ότι:

Η διοίκηση της ΕΡΤ ΑΕ είναι πολλαπλώς εκτεθειμένη με αυτές τις επιλογές που δεν διασφαλίζουν την ανεξαρτησία της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης και την απόκρουση φαινομένων αδιαφάνειας. Αντίθετα, κατάφωρα απειλούν και υπονομεύουν τη δημοσιογραφική, προγραμματική και οικονομική ανεξαρτησία της, βλάπτοντας την αξιοπιστία της και κατά συνέπεια την ποιότητα της ενημέρωσης των πολιτών.

Με έωλες και σκιώδεις διαδικασίες, με «συμφωνίες κάτω από το τραπέζι», αποκλεισμούς και εξοστρακισμούς ικανών στελεχών και –κυρίως- έλλειψη στρατηγικού οράματος για την ΕΡΤ, η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση θα παραδοθεί σταδιακά στην απίσχνανση και τελικά απαξίωση του ρόλου της, με την τεράστια ευθύνη που αυτό συνεπάγεται για τους διοικούντες οι οποίοι ας μην ξεχνούν πως είναι υπόλογοι απέναντι στο αναφαίρετο δικαίωμα κάθε Έλληνα πολίτη για Δημόσια Ενημέρωση που «υπακούει» μόνο στις αρχές της δημοκρατίας, της ελευθεροτυπίας, της αξιοκρατίας και του πλουραλισμού.

Τέλος, τονίζουμε προς κάθε κατεύθυνση, ότι το δημοσιογραφικό λειτούργημα, όπως προστατεύεται από το Σύνταγμα και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου δεν μπορεί να υπαχθεί και να «υποταχθεί» σε κανενός είδους εργοδοτική αυθαιρεσία, πολλώ δε μάλλον, όταν αυτή ασκείται στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Συνεπείς ως προς την «Ώρα της Γης» εκατομμύρια πολίτες σε περισσότερες από 190 χώρες, αξιοθέατα, μνημεία, φορείς και επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο έσβησαν...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης επισκέφθηκε ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης. Τον υποδέχθηκαν ο πρόεδρος της ΕΡΤ Κωνσταντίνος Ζούλας και η Διευθύνουσα...

ΕΛΛΑΔΑ

Η ΕΡΤ Α.Ε. εφιστά την προσοχή των τηλεθεατών και των χρηστών μέσων κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με διαδικτυακή απάτη, καθώς βίντεο το οποίο έχει τροποποιηθεί...

ΕΛΛΑΔΑ

Από την ΕΡΤ ξεκινά η συζήτηση για τα ομόφυλα ζευγάρια. Τον διάλογο, αναμένεται να ανοίξει σήμερα (10/1/2024) ο πρωθυπουργός, ο οποίος θα δώσει συνέντευξη,...