Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σαλος με τις δηλώσεις Μπερίσα και Ράμα: Ηρθαν στην Αλβανία πρωτόγονοι εξτρεμιστές

Σαλος με τις δηλώσεις Μπερίσα και Ράμα: Ηρθαν στην Αλβανία πρωτόγονοι εξτρεμιστές

Οι προκλητικές δηλώσεις των Αλβανών πολιτικών για τους Ελληνες που βρέθηκαν στους Βουλιαράτες για να πουν το τελευταίο αντίο στον Κωνσταντίνο Κατσίφα συνεχίζονται.

Για «πρωτόγονους αντι-Αλβανούς» εξτρεμιστές έκανε λόγο ο πρώην πρόεδρος και πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα, επιρρίπτοντας ευθύνες στην ελληνική και αλβανική κυβερνήσεις για την όξυνση της κατάστασης.

«Αγαπητοί φίλοι, σήμερα ομάδες ελλήνων εξτρεμιστών, πρωτόγονων αντι-Αλβανών εξτρεμιστών, μπαίνουν στο έδαφος της Δημοκρατίας της Αλβανίας. Είναι “θαμμένοι” με πανό ρατσιστικά, αντι-Αλβανικά, βόρειο Ηπειρωτικά του εξτρεμιστή Κατσίφα, που σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών με την αλβανική αστυνομία. Καταδικάζω έντονα την πρωτόγονη πράξη εκμετάλλευσης μιας νεκρικής πομπής από εξτρεμιστές, φανατικούς για ρατσιστικούς και αντι-Αλβανικούς σκοπούς. Καταγγέλλω αυτήν την πράξη διαστρέβλωσης της αλβανικής επικράτειας από τις αρχές της Αθήνας και των Τιράνων, οι οποίες, με την ανεύθυνη και υστερική στάση τους, παροτρύνουν αυτήν την αισχρή, διεθνώς καταστρεπτική πράξη και σιωπούν σήμερα από ντροπή».

Ράμα: Προβοκάτορες κηδειών

«Προβοκάτορες κηδειών» χαρακτήρισε ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα, όσους παραβρέθηκαν την Πέμπτη στους Βουλιαράτες και στην κηδεία του 35χρονου ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα, που ανήμερα της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου εκτελέστηκε από τις επίλεκτες δυνάμεις της αλβανικής αστυνομίας.

Απαντώντας σε σχόλιο συμπατριώτη του, που του ζήτησε να λάβει θέση για όσα διαδραματίστηκαν στους Βουλιαράτες –και «ντροπιάζουν την Αλβανία σαν κράτος» όπως υποστήριξε- ο Έντι Ράμα εμφανίστηκε μεν διαλλακτικός, χρησιμοποιώντας όμως σκληρή γλώσσα για όσους παρευρέθηκαν στην κηδεία.

«Το κράτος μας δεν μάχεται ούτε με φέρετρα και ούτε με προβοκάτορες κηδειών. Όποιος ήρθε να προκαλέσει, εισήλθε, ντρόπιασε τον εαυτό του και τη σημαία του και αποχώρησε. Πατριωτισμός δεν σημαίνει να μισείς τον άλλον και τη γλώσσα του, αλλά να αγαπάς τη χώρα και τη γλώσσα σου» σχολίασε ο Αλβανός πρωθυπουργός, απαντώντας στις υποδείξεις συμπατριώτη του (με προφίλ Lucky Boy London) που του ζήτησε να κάνει παρέμβαση και να «βάλει τους Έλληνες στη θέση τους, δείχνοντας τους την αξία τους ως αλβανικό έθνος».

Ο ίδιος που λίγες ώρες μετά την εκτέλεση του Κατσίφα χαρακτήρισε τον νεκρό «εξτρεμιστή» και «τρελό», έστρεψε τα πυρά του κατά όσων παραβρέθηκαν στην κηδεία του άτυχου ομογενή, φωνάζοντας συνθήματα και τραγουδώντας τραγούδια στη μνήμη του, αποκαλώντας τους «βρωμερές υπάρξεις» αλλά επιχειρώντας ταυτόχρονα να φανεί διαλλακτικός ρίχνοντας γέφυρες φιλίας.

«Η Αλβανία δεν «ντροπιάζεται» από ορισμένους άξεστους, που ζουν σαν ύαινες και τραγουδούν σαν κοράκια! Είναι βρωμερές υπάρξεις που βεβηλώνουν το νεκρό που δήθεν τιμούν και μειώνουν την αξιοπρέπεια της σημαίας του έθνους τους» δήλωσε προκλητικά για τους Βορειοηπειρώτες και Ελλαδίτες που βρέθηκαν στους Βουλιαράτες, συμπληρώνοντας: “Ένα έθνος (σημ. Ελληνικό) που έδωσε πολλά στην ανθρωπότητα, ενός λαού που δεν ήταν και δεν μπορεί να είναι ποτέ εχθρός μας, μιας χώρας όπου οι Αλβανοί βρήκαν στέγη, το ίδιο όπως βρήκαν στέγη οι Έλληνες σε μας. Και αυτή όπως κάθε άλλη χώρα, έχει την ατυχία να έχει τα δικά της γουρούνια και τα δικά της γαϊδούρια».

Αντιδράσεις

Για «απαράδεκτες και προκλητικές» αποφάσεις και δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού, Έντι Ράμα, κάνει λόγο ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, με σχόλιό του στο twitter και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «σιωπά και τον αποθρασύνει».

«Επί 12 ημέρες, η στάση, οι αποφάσεις, οι δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού, Ε. Ράμα, ήταν απαράδεκτες και προκλητικές. Έριχναν λάδι στη φωτιά. Αποκορύφωμα η χθεσινή ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, την ημέρα της κηδείας του Κ. Κατσίφα. Η κυβέρνηση όμως σιωπά. Έτσι τον αποθρασύνει» αναφέρει στο σχόλιό του ο κ. Κουμουτσάκος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Η αλβανική  κυβέρνηση έχει προτείνει μια μακροπρόθεσμη στρατηγική για τους εξοπλισμούς και την αναβίωση αυτού του τομέα, με στόχο να δαπανηθούν έως 181 δισ. λεκ...

ΔΙΕΘΝΗ

Λίγες εβδομάδες αφού η αλβανική βουλή τροποποίησε τον νόμο για να επιτρέψει στην κυβέρνηση της Αλβανίας να χορηγήσει άδειες για την κατασκευή πολυτελών ξενοδοχείων...

ΕΛΛΑΔΑ

Μέσα από την φυλακή και περιμένοντας να λάβει το σκεπτικό της απόφασης που τον οδήγησαν και πάλι στο σοφρονιστικό κατάστημα της Αλβανίας, ο εκλεγμένος...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η καταδίκη Μπελέρη όχι μόνο προκαλεί την Ελλάδα, αλλά δείχνει την περιφρόνηση στους κανόνες που διέπουν την ΕΕ. Ως εκ τούτου η σημερινή Αλβανία...