Δολοφονία Τοπαλούδη: Τι είπαν στην κατ’ αντιπαράσταση εξέτασή τους ο 19χρονος και ο 21χρονος

Δολοφονία Τοπαλούδη: Τι είπαν στην κατ' αντιπαράσταση εξέτασή τους ο 19χρονος και ο 21χρονος

Ο ένας στον άλλον έριχναν τις ευθύνες για την άγρια δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη ο 21χρονος Ελληνας και ο 19χρονος Αλβανός στην κατ’ αντιπαράσταση εξέτασή τους.

Σύμφωνα με  την απολογία που  έφερε στο φως της δημοσιότητας η εκπομπής «Μαζί σου» στο ΣΚΑΙ οι δύο νεαροί έριχναν το φταίξιμο ο ένας στον άλλον και κανείς δεν ομολόγησε ότι ήταν αυτός που έκανε την αποτρόπαια πράξη.

Και οι δύο μίλησαν για ένα μαχαίρι, με το οποίο τραυματίστηκε σοβαρά στο λαιμό η Ελένη Τοπαλούδη. Τραύματα που πάντως δεν βρέθηκαν κατά τη διάρκεια της ιατροδικαστικής εξέτασης. Ο 19χρονος υποστήριζε πως με αυτό το μαχαίρι την χτύπησε ο 21χρονος και το αντίθετο ακριβώς έλεγε ο Ροδίτης κατηγορούμενος.

Ο 21χρονος είπε: «ήμουν στο δωμάτιο με την Ελένη. Όταν σηκώθηκα να βάλω δυο ποτήρια βότκα ο φίλος μου (σ.σ.: 19χρονος) άρχισε να την χτυπά με μπουνιές. Της έριξε μία στο σαγόνι και λιποθύμησε. Την έπιασε κεφαλοκλείδωμα και την χτυπούσε στο κεφάλι με τρόπο που μπορούσε να την σκοτώσει. Πανικοβλήθηκα, φοβήθηκα και πήγα στο άλλο δωμάτιο. Ακουγα την Ελένη να φωνάζει βοήθεια. Δεν κάλεσα για βοήθεια, σάστισα. Ήταν η κακιά στιγμή. Κάποια στιγμή πήρε μαχαίρι και μου είπε, θα την πληρώνουμε χρυσή. Μην την σκοτώνεις του είπα. Είδα ότι την τρύπαγε στο λαιμό. Είχε αίματα παντού, τοίχους, κρεβάτι…».

Ο 19χρονος είπε από την πλευρά του: «Οταν ετοιμαζόμασταν να συνευρεθούμε, ήρθε ο φίλος μου και μπήκε στο δωμάτιο γυμνός από τη μέση και κάτω. Δεν ασχολήθηκα. Ανέβηκε στο κρεβάτι και της έδωσε μπουνιές. Η Ελένη ζαλίστηκε. Δεν αντέδρασα, της είπε τώρα θα δεις και πήρε ένα μαχαίρι. Την απείλησε την κάρφωσε και μετά το πέταξε κάτω. Πήρε το ηλεκτρικό σίδερο και της το πέταξε στο κεφάλι. Είχε πιει νιτρικό πιο πριν στο γυμναστήριο και είχε τρελαθεί…»

Επίσης διαφώνησαν και ποιος ήθελε να πάει την κοπέλα στο νοσοκομείο και ποιος αποφάσισε να την ρίξει στα βράχια. Γενικότερα με τις απολογίες τους δεν άλλαξαν το παραμικρό από αυτά που είπαν κατά μόνας στον ανακριτή και συνεχίζουν να  επιμένουν ο καθένας από την πλευρά του ότι είναι αθώοι.

Ποιος την πέταξε στον γκρεμό 

ΕΛΛΗΝΑΣ: Τον βοήθησα να μεταφέρουμε την κοπέλα στο αμάξι με τη συνεννόηση να την πάμε στο νοσοκομείο .Της έριξε ένα σεντόνι στο κεφάλι για να μην φαίνεται έτσι όπως το έκανε. Η κοπέλα ήταν αναίσθητη .Είπαμε να την πάμε στο νοσοκομείο .Την βάλαμε να κάθεται στη θέση του συνοδηγού. Ο Α. οδηγούσε εγώ κάθισα πίσω.

ΑΛΒΑΝΟΣ: Συμφωνήσαμε να την πάμε στο νοσοκομείο, αφού το πρότεινα είπε ναι ο Μ., τη σήκωσε μόνος του από το κρεβάτι και την πήγε στο αυτοκίνητο. εγώ μόνο άνοιξα την πόρτα για να την βάλει . Ο Μ. οδήγησε το αυτοκίνητο και εγώ εκατσα πίσω στην καρότσα.

Στην ερώτηση «γιατί όταν αντελήφθης ότι δεν βγαίνετε στον κεντρικό δρόμο για τη Ρόδο δεν τον ρώτησες πού πάτε;»  οι κατηγορούμενοι απάντησαν:

ΕΛΛΗΝΑΣ: Δεν τον ρώτησα γιατί είμαι χαζός, παίρνω μερικά φάρμακα και δεν καταλαβαίνω μερικές φορές. Δεν ήξερα ότι θα την πετάξει στην παραλία, δεν πήγε το μυαλό μου.

ΑΛΒΑΝΟΣ:  Εγώ την περιοχή δεν την ξέρω, κατάλαβα όμως όταν οδηγούσε μέσα σε κάτι δάση ότι δεν πάμε στη Ρόδο. Του χτύπησα από πάνω το αμάξι και του είπα «πού πας;».  Δεν μου απάντησε.