Στο δικαστήριο 80χρονη επειδή πήγε να πουλήσει χόρτα σε λαϊκή στην Κατερίνη!

Στο δικαστήριο 80χρονη επειδή πήγε να πουλήσει χόρτα σε λαϊκή στην Κατερίνη!

Στο δικαστήριο καλείται να παρουσιαστεί μια γυναίκα 80 ετών επειδή τον περασμένο Μάρτιο συνελήφθη στις παρυφές λαϊκής αγοράς στην Κατερίνη να προσπαθεί να πουλήσει χόρτα.

Η υπόθεση θυμίζει αυτή της 90χρονης στη Θεσσαλονίκη η οποία συνελήφθη και κρατήθηκε για ώρες στο ΑΤ Αμπελοκήπων επειδή πωλούσε χωρίς άδεια και για να βγάλει τα προς το ζην «τερλίκια» (πλεχτές κάλτσες).

Η ποντιακής καταγωγής γυναίκα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, συνελήφθη τον περασμένο Μάρτιο επειδή επιχείρησε να πουλήσει 5 κιλά χόρτα.

Στην 80χρονη στην Κατερίνη επιβλήθηκε, όπως και στην περίπτωση της 90χρονης από τη Θεσσαλονίκη, πρόστιμο 200 ευρώ ενώ της εστάλη και έγγραφο με την οποία καλείται σε δίκη τον προσεχή Ιούνιο.

Σύμφωνα με τον γιο της που μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό, η 80χρονη φοβάται και δεν θέλει πλέον να βγαίνει από το σπίτι της.

Αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι διαφορετικό και προσθέτουν ότι υπάρχει ο νόμος που ορίζει ότι ο άνθρωπος που πηγαίνει στις παρυφές της λαϊκής αγοράς χωρίς άδεια θα πρέπει να συλλαμβάνεται και να του επιβάλεται πρόστιμο.

Συνδικαλιστές λένε, τέλος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του καναλιού ότι γίνεται πρόταση να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση ώστε να μην γίνονται τέτοιου είδους διαδικασίες για άτομα άνω των 75 ετών.